Сигурен си дека имаш уопште igpu ?Онборд графичка во биосот е како неактивна односно со сиви букви, дали можи некако да се подеси или одкочи од таквата состојба? Има некој искуство со ваков проблем?
Нема друга картичка, неможи да се селектира графичката во биосот за да и се додели повеќе рам.Кој процесор го имаш? Како е со сиви, не ти дава да селектираш? Имаш и друга графичка во ПЦ?
ова ^Како е со сиви, не ти дава да селектираш?
Eve slikaова ^
прати слика!
(ништо чудно да е тоа нормално)
Не е никаков проблем, така треба да биде.Онборд графичка во биосот е како неактивна односно со сиви букви, дали можи некако да се подеси или одкочи од таквата состојба? Има некој искуство со ваков проблем?
Према спецификациите за моделов, графичката е onboard Intel® HD Graphics 2000Значи не е „Онборд графичка во биосот е како неактивна односно со сиви букви“ - туку нема advanced configuration за неа.
Од тоа што прочитав по интернетов, картичката била некоја си фаст онбоард графичка која имала само 32 мб меморија и неможело да и се доделува повеќе меморија од таа.. По потреба самата некако си земала меорија кога ќе и притребало, а ќе и треба цело време, но Фотошооп негледа дека картичката си зела меморија бидејќи јавува инфо дека картиќката нема меморија и нема директ икс и други работи..Не е никаков проблем, така треба да биде.
Опцијата е неактивна затоа што немаш уште една графичка карта. Следствено оваа што ја имаш не може да се исклучи.
Ќе се активира кога ќе ставиш графичка и тогаш само ќе можеш да одбереш која карта да биде примарна.
community.adobe.com
кој да му знаи, оваа била ете некоја фаст борд графичка, без подесувања..не знам што има врска тоа, јас имав интел графичка онборд на процесорот и посебна gt610 на лаптопот. Имам исто и АМД Г процесор и АМД картица, инсталираш драјвери за картицата што ти е главна и тераш. Нема во биос што да подесуваш.
Најдов една графичка, постар модел лоу-профил со краток железен држач, радеон со вентилаторче и со 2гб рам на незе.. баш тие работи ги покажуваше фотошоп..![]()
Photoshop not detecting RAM, VRAM and UNKOWN GPU detected | Community
Hi Everyone. Please help me fix this problem. After a fresh installation of Windows 10 and reinstalling Photonhop in my m, chine I get the following message when opening photoshop.And after checking the "Performance Tab" under "Edit Preferences", I see that photoshop doesn't detect all m. There...community.adobe.com
Ова е многу стар процесор а со тоа и онборд графичка. Пробај со некоја постара верзија од фотошоп зашто е веројатно дека графичката не ги исполнува минимум побарувањата на поновите верзии. Пробај некои од хаковите ако успеат. Најдобра опција е некоја друга малку појака дедицирана графичка. Но треба да внимаваш ако купуваш што се е компатибилно со твојата конфигурација. Овие бренд компјутери не секогаш имаат место во куќиштето и матичната да ставиш што сакаш.