Лаптоп кој сте го отвориле, користеле со циклуси на батерија, по правило не може да се врати во продавница во рок од 14 дена. Може само ако има проблем со него. А не и ако купувачот се премислил. Ако ништо друго не е морално исправно.
Се јави групата од поеднаквите за да лајкнат мислење. Овде членуваат возрасни и полноилетни, и воопшто не им треба заштита. Тој што сака да купи телефон, лаптоп не е вчерашен, можеби подобро знае што е што од нас, и кои сме ние да коментираме и штитите. Дај нека е воведат правила кој, кога и колку може да продава. Пред 20-25 дена продавав лаптоп и од вакви како Вас ми го дезаувираа огласот. Вратете го огласите назад, колку почнале со една цена и во рок од неколку часа паднала за 30%. Јас сум економиста и ако барам мешалки, кој е мој интерес да коментирам за колички кои ниту ми требаат ниту сум заинтересиран, така јадат бурек, и тераат крушче-опавче, а воопшто не се купувачи. Отсега ставете наслов на огласите, СЕ ПРОДАВА, А НИЕ ЌЕ ВЕ ЗАШТИТИМЕ ОД МАНИПУЛАЦИИ И ВИСОКИ ЦЕНИ, СЕ ШТО ЌЕ КУПИТЕ Е ОДЛИЧНО И ЕВТИНО. Сега намерно провоцирам за ГГ Администратори/Моделари ме блокираат и да покажат како не сум од поеднаквите и така се штитите од поразличниот начин на размислување и резонирање. ЛУЃЕ ОВА Е 21 ВЕК, СЕКОЈ Е ПОПАМЕТЕН ОД ОНА ШТО СЕ ПРЕДСТАВУВА, АМА ОД КУРТОАЗИЈА МОЛЧИ.Многу си револтиран без потреба, незнам зашто е тешко да се следат правилата, лаптопот не е нов, користен е минимално само 16 дена и има циклуси на полнење на батеријата. Нема потреба да се рекламираат производи со лажни карактеристики.
Пази ја случкава што се деси пред некој ден на форумов, член купил ајфон 15 про макс, Членот го утепа од фалење мобилниот во групата наменете за поширока дискусија на Ајфони, и сето тоа го прави лажно, телефонот да ти ги имал сите маани, прегревање, слаба батерија и сл... Членот откако го продаде мобилниот кажа дека лажно го рекламирал и дека неговиот се погодил со сите маани. Дали сега можеш да ја согледаш разликата во "Нов = Некористен" и "Користен 16 дена исто како нов"
НАПОМЕНА: не велам дека мекот на членот има некакви маани, чисто сакав да потенцирам случај од пред некој ден.
Мислењето е автоматски споено:
И кој си ти да штитиш некого, од примеров заклучив дека една будала сама се насанкала. Тој што сака Ајфон треба да знае што е тоа и колку чини.Многу си револтиран без потреба, незнам зашто е тешко да се следат правилата, лаптопот не е нов, користен е минимално само 16 дена и има циклуси на полнење на батеријата. Нема потреба да се рекламираат производи со лажни карактеристики.
Пази ја случкава што се деси пред некој ден на форумов, член купил ајфон 15 про макс, Членот го утепа од фалење мобилниот во групата наменете за поширока дискусија на Ајфони, и сето тоа го прави лажно, телефонот да ти ги имал сите маани, прегревање, слаба батерија и сл... Членот откако го продаде мобилниот кажа дека лажно го рекламирал и дека неговиот се погодил со сите маани. Дали сега можеш да ја согледаш разликата во "Нов = Некористен" и "Користен 16 дена исто како нов"
НАПОМЕНА: не велам дека мекот на членот има некакви маани, чисто сакав да потенцирам случај од пред некој ден.
Мислењето е автоматски споено:
И кој си ти да штитиш некого, од примеров заклучив дека една будала сама се насанкала. Тој што сака Ајфон треба да знае што е тоа и колку чини.Многу си револтиран без потреба, незнам зашто е тешко да се следат правилата, лаптопот не е нов, користен е минимално само 16 дена и има циклуси на полнење на батеријата. Нема потреба да се рекламираат производи со лажни карактеристики.
Последна промена: