Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!
  • Хеј Гостин сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Најверојатно си пропуштил дека е активиран нов сервис наречен ИТ Огласник Ѕирни го тука и ако сакаш да прочиташ повеќе, да дадеш некаква идеа, пофалба или критика за истиот куцни ни тука будно ја следиме темата и одговараме на вашите пораки.

Со почит,
    Вашиот ИТ.МК

Продавам Macbook Pro M2 Max 16'' Space Grey

Статус
Затворена за нови мислења.

Dejan J.

Intern
3 септември 2020
0
34
Dejan J. додаде нов оглас:

Продавам НОВ Macbook Pro M2 Max 16'' Space Grey - 3.280 €

Продавам нов Macbook Pro M2 Max 16" 2023 купен пред 16 дена со 2 години гаранција (1 Apple интернационална и 1 од iStyle МК)

Лаптопот е во буквална смисла нов и има само 11 Cycles понења на батеријата. Доаѓа со кутија и сите останати додатоци кои следуваат со него.

Спецификациите се следни:

• 16'' Space Grey - боја
  • Apple M2 Max chip with 12‑core CPU, 38‑core GPU, 16‑core Neural Engine
  • 32GB unified memory
  • 1TB SSD
  • 16-inch Liquid Retina XDR display

Цената е...

Видете го целиот оглас...

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
307
237
Скопје
Dejan J. додаде нов оглас:

Продавам НОВ Macbook Pro M2 Max 16'' Space Grey - 3.280 €

Видете го целиот оглас...
Дејан цената е солидна во однос на тоа колку е на пазар. Се јавија душебрижниците и сега ќе јадат бурек да ти го уништат огласот. Тие се сеирџии, не се купувачи. Цела вина сноси администраторот/модераторот што толерира вакви постови кои не се во сообразност со огласот. Поздрав

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.437
32.807
roka.mk
Три пати ги прочитав постовите и не видов дека некој ја коментира цената. Само го корегираат дека не е нов туку малце користен со 11 циклуси.
Нов е ако јас го купам и му извадам целофан и е со 0 циклуси на батерија, се останато е Малце користен во одлична состојба.
Дејан цената е солидна во однос на тоа колку е на пазар. Се јавија душебрижниците и сега ќе јадат бурек да ти го уништат огласот. Тие се сеирџии, не се купувачи. Цела вина сноси администраторот/модераторот што толерира вакви постови кои не се во сообразност со огласот. Поздрав

Ulrezaj

On your way to fame
20 јуни 2012
436
703
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Три пати ги прочитав постовите и не видов дека некој ја коментира цената. Само го корегираат дека не е нов туку малце користен со 11 циклуси.
Нов е ако јас го купам и му извадам целофан и е со 0 циклуси на батерија, се останато е Малце користен во одлична состојба.

Не, нов е ако стои целофанот.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.437
32.807
roka.mk
Тоа де, јас го купувам од него и го вадам целофанчето и онаа лепенката ја кинам.

JasSum

Unstoppable
8 мај 2007
2.288
2.698
Два дена порано и ќе го вратеше назад за сите пари. Малку ми е нејасен огласот и речиси сомнителен. 500 евра попуст е сериозен намалување за пропуст од 2 дена. Можеби дури и во istyle ќе добие подобра понуда.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.338
6.859
Два дена порано и ќе го вратеше назад за сите пари. Малку ми е нејасен огласот и речиси сомнителен. 500 евра попуст е сериозен намалување за пропуст од 2 дена. Можеби дури и во istyle ќе добие подобра понуда.
Пробај да го вратиш истиот ден.

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.537
9.593
Твојот пост е офтопик и треба да се избрише.

Нашите се конструктивни за заедницата, зашто срамота е некој да пише БУКВАЛНО НОВ кога е отворен, користен и веќе свртел 11 циклуси на батерија.

Разликата меѓу IT.mk и Reklama5.mk е баш тоа што не е „ако проџе проџе“ систем. Јас нема интерес да го купам, ама имам интерес ако некој член го разгледува да ги има сите детали.

Dejan J.

Intern
3 септември 2020
0
34

Нашите се конструктивни за заедницата, зашто срамота е некој да пише БУКВАЛНО НОВ кога е отворен, користен и веќе свртел 11 циклуси на батерија.

Разликата меѓу IT.mk и Reklama5.mk е баш тоа што не е „ако проџе проџе“ систем. Јас нема интерес да го купам, ама имам интерес ако некој член го разгледува да ги има сите детали.

Приметувам дека малку емотивно си се потресол на постов па ајде и јас да се приклучам во дискусијата:

1. Во никој случај срам не ми е што имам пишано дека е буквално нов бидејќи во реалниот свет е, од било кој аспект (физички, хардверски, софтверски - you name it).
  2. Кој опис за производот недостасува во постот за тој што би го разгледувал па би бил неинформиран и на некој начин оштетен (според твоето целење на муабетот?)
  3. Помогни ми да разберам што сакаш да појасниш со термиот “ако проџе проџе” (дали производот нема соодветна цена за неговата состојба и нешто е нерегуларно?) - да продавав кола на старо ќе се сложев со тој термин, меѓутоа…

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.537
9.593
Приметувам дека малку емотивно си се потресол на постов па ајде и јас да се приклучам во дискусијата:

1. Во никој случај срам не ми е што имам пишано дека е буквално нов бидејќи во реалниот свет е, од било кој аспект (физички, хардверски, софтверски - you name it).
  2. Кој опис за производот недостасува во постот за тој што би го разгледувал па би бил неинформиран и на некој начин оштетен (според твоето целење на муабетот?)
  3. Помогни ми да разберам што сакаш да појасниш со термиот “ако проџе проџе” (дали производот нема соодветна цена за неговата состојба и нешто е нерегуларно?) - да продавав кола на старо ќе се сложев со тој термин, меѓутоа…
Не сум емотивно врзан, не знам како можеш да процениш емоција од читање на текст на форум.

Ќе ти одговорам детално:
  1. Се знае што е нов производ и што е користен производ. Ако сакаш да си ги редефинираш термините, прво напиши кои ти се критериумите. Отворен, користен производ до 11 циклуси е нов, а ако има 12 циклуси е стар?
  2. Во описот треба да се тргне „БУКВАЛНО НОВ“, во насловот да се тргне НОВ
  3. Се однесува на насловот, кој очигледно е ставен за да привлече кликови.

Цената не ја коментирам за да не навлагаме во непотребни дискусии, во ек кога се претставени M3-ки.

Томислав

Practice makes perfect
7 февруари 2013
931
1.046
Пробај да го вратиш истиот ден.
Ме интересира зошто размислуваш вака?
Добар совет дале, @Dejan J. искрено прашање, зошто не си го вратил пред 14тиот ден од купување? Или во моментот немаше намера да го продадеш, и те предомислија M3?

Dejan J.

Intern
3 септември 2020
0
34
Не сум емотивно врзан, не знам како можеш да процениш емоција од читање на текст на форум.

Ќе ти одговорам детално:
  1. Се знае што е нов производ и што е користен производ. Ако сакаш да си ги редефинираш термините, прво напиши кои ти се критериумите. Отворен, користен производ до 11 циклуси е нов, а ако има 12 циклуси е стар?
  2. Во описот треба да се тргне „БУКВАЛНО НОВ“, во насловот да се тргне НОВ
  3. Се однесува на насловот, кој очигледно е ставен за да привлече кликови.

Цената не ја коментирам за да не навлагаме во непотребни дискусии, во ек кога се претставени M3-ки.
А како тогаш би ги дефинирале refurbished лаптопите кои се купуваат директно од Apple при што сите се со по 3 до 33 циклуси на полнење но не се одпакувани. Малце бекраунд да дадам - користени производи но пак фабрички спакувани и ставени на продажба со симболично намалена цена...
Дополнително, голем процент од одредни производи што ги купуваме директно од продавница во МК се со веќе отворена кутија, скината лепенка и очигледно вратени од некој потрошувач на кој што не му одговало или не бил задоволен. (меѓутоа бидејќи е директно од продавницата купен спаѓа под нов нели?)

Што се однесува до насловот не е пишан за клик бејт сценарио и истото не би имало поента - кликови и ранкирање на постов не ми се значајни, целта ми е да го продадам лаптопот. И сметам дека тој што си е заинтересиран ќе си се пријави.
Мислењето е автоматски споено:

Добар совет дале, @Dejan J. искрено прашање, зошто не си го вратил пред 14тиот ден од купување? Или во моментот немаше намера да го продадеш, и те предомислија M3?

Кога станува збор за враќање на Apple производ за жал ситуацијата во Македонија е малку поинаква доколку интернационалната гаранција е веќе започната...

Последна промена:

kirev

Guru
31 мај 2010
8.338
6.859
Не размислувам туку знам дека е невозможна мисија.

Томислав

Practice makes perfect
7 февруари 2013
931
1.046
Вака ми направиле исто. Не ми вратиле, немале таква политика, незнам што, фино убаво, продуктот спакуван во кутија, Пријава во ДПИ, улица Македонија, после 30 дена кога дојде мојот случај на ред ми се јави инспекторот, дали продуктот го користеше во овие 30 дена, не, супер, врати го во продавница, го вратив, парите ми легнаа на сметка следниот ден од дуп. ( малце по комплицирано од ова беше, ама имам пишувано во темата )

Закон за заштита на потрошувачи. И среќа немора тужења кога не го почитуваат овој закон, туку ДПИ не штити.
Пред 20 дена купив роботска правосмукалка од нептун, ги прашав, ( глумев дека незнам, како е политика за враќање ) Ми објаснија, во рок од 14 дена, само чувајте ги кутиите и сите целофанчиња во оргинална состојба, и продуктот да нема гребаници пример )

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
307
237
Скопје

Како може да кажува што е ново а што старо. Лаптоп кој има 11 циклуси и е купен пред 16 дена да го нарекуваш користен. Евидентно и Вие не ја сфаќате поентата. Во оглас може да коментира купувач или продавач, а поо некое непишано правило преку ПП

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
307
237
Скопје

Буквално е тоа што тие како Вас се елементарна непогода. За која и каква заедница тресеш зелени. Ние не сме ни секта ни заедница, туку членови на вебсајт за поделување искустав, помош за некој ИТ проблем, а успат и огласи. Јас конкретно се што знам за ИТ е да инсталирам ОС и апликации, од кои некој ги знам да ги работам некои не, како на пример Микрософт Офис, ниту ми е потребен ниту го користам. Вие господин TylerMkD не сте повикани да коментирате за нешто што не е Ваш интерес. Такви коментари во ПП со огласувачот. Такви како тебе ги има уште дваестина кои едвај чекаат да искоментираат нешто за што не се ни повикани ни прозвани. Во Гостивар, од каде потекнувам ги викаме Радио Милева

gokica

Модератор
13 јуни 2009
9.731
13.412
Лаптоп кој сте го отвориле, користеле со циклуси на батерија, по правило не може да се врати во продавница во рок од 14 дена. Може само ако има проблем со него. А не и ако купувачот се премислил. Ако ништо друго не е морално исправно.

Rac58

Gaining Experience
5 јануари 2017
307
237
Скопје

Крајно безобразен, дрзок и невоспитан член на тнр. заедница, како не нарекуваш нас членови на вебсајтов. Никој кога се регистрирав од мене не побара да бранам интереси на сајтов и да им бидам лојален и дека ова е заедница, значи затворен круг на членови на кои ГГ Модератор/Администратор ќе им дозволи влез во заедницата, со овој израз се чувствувам како да членувам во мормонска заедница и слично. УШТЕ ЕДНАШ ДО АДМИНИСТРАТОР?МОДЕРАТОР ДА НЕ ДОЗВОЛИ НА ВАКВИ И СЛИЧНИ ТИПОВИ ДА УЧЕСТВУВААТ ВО ОГЛАСИ, АКО СЕ СОГЛАСУВААТ СО НИВ ТИЕ СЕ СОУЧЕСНИЦИ.. Исто едни вакви душебрижници ми го извикаа мојот оглас, за лаптоп. Приметувам дека има 7-8 членови кои се поеднакви од другите.

no_retreat

Practice makes perfect
22 јануари 2011
580
1.332
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Крајно безобразен, дрзок и невоспитан член на тнр. заедница, како не нарекуваш нас членови на вебсајтов. Никој кога се регистрирав од мене не побара да бранам интереси на сајтов и да им бидам лојален и дека ова е заедница, значи затворен круг на членови на кои ГГ Модератор/Администратор ќе им дозволи влез во заедницата, со овој израз се чувствувам како да членувам во мормонска заедница и слично. УШТЕ ЕДНАШ ДО АДМИНИСТРАТОР?МОДЕРАТОР ДА НЕ ДОЗВОЛИ НА ВАКВИ И СЛИЧНИ ТИПОВИ ДА УЧЕСТВУВААТ ВО ОГЛАСИ, АКО СЕ СОГЛАСУВААТ СО НИВ ТИЕ СЕ СОУЧЕСНИЦИ.. Исто едни вакви душебрижници ми го извикаа мојот оглас, за лаптоп. Приметувам дека има 7-8 членови кои се поеднакви од другите.
Многу си револтиран без потреба, незнам зашто е тешко да се следат правилата, лаптопот не е нов, користен е минимално само 16 дена и има циклуси на полнење на батеријата. Нема потреба да се рекламираат производи со лажни карактеристики.

Пази ја случкава што се деси пред некој ден на форумов, член купил ајфон 15 про макс, Членот го утепа од фалење мобилниот во групата наменете за поширока дискусија на Ајфони, и сето тоа го прави лажно, телефонот да ти ги имал сите маани, прегревање, слаба батерија и сл... Членот откако го продаде мобилниот кажа дека лажно го рекламирал и дека неговиот се погодил со сите маани. Дали сега можеш да ја согледаш разликата во "Нов = Некористен" и "Користен 16 дена исто како нов"

НАПОМЕНА: не велам дека мекот на членот има некакви маани, чисто сакав да потенцирам случај од пред некој ден.

TylerMkD

Guru
7 ноември 2014
4.537
9.593
Како може да кажува што е ново а што старо. Лаптоп кој има 11 циклуси и е купен пред 16 дена да го нарекуваш користен.
Па по дефиниција е користен лаптоп. Знаеш што треба за 11 циклуси да свртиш во 16 дена?

Многу си револтиран без потреба
Не е без потреба, многу добро ми е познат членов, имаше еден оглас и се расправаше со сите. Така што ова му е некој вид на празнење, не знам како на друг начин да дефинирам.

ми се јави инспекторот, дали продуктот го користеше во овие 30 дена, не, супер, врати го во продавница,

Лаптоп кој сте го отвориле, користеле со циклуси на батерија, по правило не може да се врати во продавница во рок од 14 дена.
@gokica членот Томислав убаво го објасни и поткрепи ова со цитат од инспектор од ДПИ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.377
Мислења
1.010.507
Членови
36.676