Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
  • Здраво Гостин, сакаш да отвориш нов оглас, но не можеш да го сториш тоа?
    Ако имаш бесплатно членство за да објавиш 1 оглас/месечно треба да го исполнуваш критериумот: 6 месечно членство + 50 лајкови + 50 постови. Ако сакаш веднаш да објавиш оглас во ИТ Огласник без овој критериум, можеш да купиш премиум членство или само пакет за огласи.

Продавам Macbook Pro M2 Max 16'' Space Grey

Статус
Затворена за нови мислења.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Лаптоп кој сте го отвориле, користеле со циклуси на батерија, по правило не може да се врати во продавница во рок од 14 дена. Може само ако има проблем со него. А не и ако купувачот се премислил. Ако ништо друго не е морално исправно.

Многу си револтиран без потреба, незнам зашто е тешко да се следат правилата, лаптопот не е нов, користен е минимално само 16 дена и има циклуси на полнење на батеријата. Нема потреба да се рекламираат производи со лажни карактеристики.

Пази ја случкава што се деси пред некој ден на форумов, член купил ајфон 15 про макс, Членот го утепа од фалење мобилниот во групата наменете за поширока дискусија на Ајфони, и сето тоа го прави лажно, телефонот да ти ги имал сите маани, прегревање, слаба батерија и сл... Членот откако го продаде мобилниот кажа дека лажно го рекламирал и дека неговиот се погодил со сите маани. Дали сега можеш да ја согледаш разликата во "Нов = Некористен" и "Користен 16 дена исто како нов"

НАПОМЕНА: не велам дека мекот на членот има некакви маани, чисто сакав да потенцирам случај од пред некој ден.
Се јави групата од поеднаквите за да лајкнат мислење. Овде членуваат возрасни и полноилетни, и воопшто не им треба заштита. Тој што сака да купи телефон, лаптоп не е вчерашен, можеби подобро знае што е што од нас, и кои сме ние да коментираме и штитите. Дај нека е воведат правила кој, кога и колку може да продава. Пред 20-25 дена продавав лаптоп и од вакви како Вас ми го дезаувираа огласот. Вратете го огласите назад, колку почнале со една цена и во рок од неколку часа паднала за 30%. Јас сум економиста и ако барам мешалки, кој е мој интерес да коментирам за колички кои ниту ми требаат ниту сум заинтересиран, така јадат бурек, и тераат крушче-опавче, а воопшто не се купувачи. Отсега ставете наслов на огласите, СЕ ПРОДАВА, А НИЕ ЌЕ ВЕ ЗАШТИТИМЕ ОД МАНИПУЛАЦИИ И ВИСОКИ ЦЕНИ, СЕ ШТО ЌЕ КУПИТЕ Е ОДЛИЧНО И ЕВТИНО. Сега намерно провоцирам за ГГ Администратори/Моделари ме блокираат и да покажат како не сум од поеднаквите и така се штитите од поразличниот начин на размислување и резонирање. ЛУЃЕ ОВА Е 21 ВЕК, СЕКОЈ Е ПОПАМЕТЕН ОД ОНА ШТО СЕ ПРЕДСТАВУВА, АМА ОД КУРТОАЗИЈА МОЛЧИ.
Мислењето е автоматски споено:

Многу си револтиран без потреба, незнам зашто е тешко да се следат правилата, лаптопот не е нов, користен е минимално само 16 дена и има циклуси на полнење на батеријата. Нема потреба да се рекламираат производи со лажни карактеристики.

Пази ја случкава што се деси пред некој ден на форумов, член купил ајфон 15 про макс, Членот го утепа од фалење мобилниот во групата наменете за поширока дискусија на Ајфони, и сето тоа го прави лажно, телефонот да ти ги имал сите маани, прегревање, слаба батерија и сл... Членот откако го продаде мобилниот кажа дека лажно го рекламирал и дека неговиот се погодил со сите маани. Дали сега можеш да ја согледаш разликата во "Нов = Некористен" и "Користен 16 дена исто како нов"

НАПОМЕНА: не велам дека мекот на членот има некакви маани, чисто сакав да потенцирам случај од пред некој ден.
И кој си ти да штитиш некого, од примеров заклучив дека една будала сама се насанкала. Тој што сака Ајфон треба да знае што е тоа и колку чини.

И кој си ти да штитиш некого, од примеров заклучив дека една будала сама се насанкала. Тој што сака Ајфон треба да знае што е тоа и колку чини.

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.097
Сега намерно провоцирам за ГГ Администратори/Моделари ме блокираат и да покажат како не сум од поеднаквите и така се штитите од поразличниот начин на размислување и резонирање.
Абе 4D шах играш ти.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Не, шах е за трпеливи, а не енергични како мене. Битно е ти да играш, само внимавај да не се самоматираш, ако има таква опција во шахот, не се разбирам од високоинтелектуални спортски седечки дисциплини.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Не, шах е за трпеливи, а не енергични како мене. Битно е ти да играш, само внимавај да не се самоматираш, ако има таква опција во шахот, не се разбирам од високоинтелектуални спортски седечки дисциплини.

K_15_Dali_imate_svinska_glava.gif

Dejan J.

read-only
3 септември 2020
0
34

Здраво

Прва работа:
За какви лажни карактеристики на производ зборуваш пријателче???
Се е објаснето во огласот, сите потребни детали пропратено со слики каде што јасно и чисто се гледа дека е лаптопот е распакуван и со отворена кутија. Мислам дека тој што го интересира ќе види слики, прочита дискрипшн и ќе разбере за што станува збор. (Да не има правило и цртеж да се остави но сум го изоставил…?). Да не бидам груб но неписмени и луѓе со попречен вид мислам дека нема да кликнат на огласов па да не разберат за што станува збор.

Втора работа:
За лошо искуство на трети лица што имале со пети лица а разбрале од шести лица за сосема друга работа, мислам дека ова не е соодветното место за дискутирање.

Секој што е заинтересиран и сака да дознае нешто повеќе во врска со производот има број за контакт и приватна порака да праша, дојде и види.

kirev

senior
31 мај 2010
9.046
7.722
Вака ми направиле исто. Не ми вратиле, немале таква политика, незнам што, фино убаво, продуктот спакуван во кутија, Пријава во ДПИ, улица Македонија, после 30 дена кога дојде мојот случај на ред ми се јави инспекторот, дали продуктот го користеше во овие 30 дена, не, супер, врати го во продавница, го вратив, парите ми легнаа на сметка следниот ден од дуп. ( малце по комплицирано од ова беше, ама имам пишувано во темата )

Закон за заштита на потрошувачи. И среќа немора тужења кога не го почитуваат овој закон, туку ДПИ не штити.
Пред 20 дена купив роботска правосмукалка од нептун, ги прашав, ( глумев дека незнам, како е политика за враќање ) Ми објаснија, во рок од 14 дена, само чувајте ги кутиите и сите целофанчиња во оргинална состојба, и продуктот да нема гребаници пример )
Сега ова е за верување или е само реклама за нешто? Членот фала 2.000+ евра и треба да даде уште толку и да се надева дека инспекцијата ќе заврши работа? Решил да продаде и толку

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Мене ме само интересира како за 16 дена успеа да набуташ 11 циклуси на батеријата? Зарем М2 Max не држи барем 15ч батерија?

Не сум заинтересиран за купување, чисто од радозналост бидејќи Мекот што го користам од работа веќе 1.5 година, има 85 циклуси.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.784
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Мене ме само интересира како за 16 дена успеа да набуташ 11 циклуси на батеријата? Зарем М2 Max не држи барем 15ч батерија?

Не сум заинтересиран за купување, чисто од радозналост бидејќи Мекот што го користам од работа веќе 1.5 година, има 85 циклуси.

Најверојатно дојден е од фабрика со 5-6 циклуси па он направил само 6-5 за 16 дена. Шо е ок, ако го полнел и користел на батерија. Многу се оптеретивте со циклусите на батеријата, лаптоп е, не е жена па 11 циклуси да се 10 месеци, ок е, 16 дена се.

Dejan J.

read-only
3 септември 2020
0
34

Многу лесно и едноставно:

• Со причина е купен како “Лаптоп” и да ја има функцијата да биде портабл а не закачен на струја и да глуми десктоп машина (во случајов тоа е твојот кој очигледно го користиш како десктоп машина)
  • Работното време не ми е 4 часа во денот па да не можам да ја потрошам батеријата која инаку држи и до 22 часа доколку го користиш за веб скролање и конзумирање на медиа.

Последна промена:

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје

Чисто од радозналост се станува и геј. Цело време зборувам, дека такви како тебе кои не се купувачи, ги уништуваат огласите. Кој е твој интерес да коментираш на оглас за кој не си заинтересиран, или сакаше да се пофалиш дека користиш Мек.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
се станува и геј
Од кај знаеш дека не сум и што имаш ти против гејовите? Или збориш од искуство?

Инаку, ти објаснија и други членови, па и администрацијата - со последните измени на правилата е дозволено кометирање на огласи. Доколку не ви се свиѓа, не огласувајте тука.

Во врска со фалењето, колку и да е за фалење, се пофалив во соодветна тема.

во случајов тоа е твојот кој очигледно го користиш како десктоп машина
Точно, го испуштив тој момент. Поголемиот дел од времето сум врзан на екстерни монитори, од таму претпоставувам и нискиот број циклуси.

Како и да е, со среќа продажбата.

Последна промена:

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Дејан цената е солидна во однос на тоа колку е на пазар. Се јавија душебрижниците и сега ќе јадат бурек да ти го уништат огласот. Тие се сеирџии, не се купувачи. Цела вина сноси администраторот/модераторот што толерира вакви постови кои не се во сообразност со огласот. Поздрав
Баш грешка, тие 2ца што ти коментираа се купувачите за ваква работа, барем од мене купиле баш тие 2ца ( 3к плус €) :ROFLMAO::ROFLMAO:

Вака како што е огласот може да помине нов нов на реклама5, со форум е секогаш на највисоко ниво и така треба да остане, барем јас така секогаш успешно сум продавал.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Буквално е тоа што тие како Вас се елементарна непогода. За која и каква заедница тресеш зелени. Ние не сме ни секта ни заедница, туку членови на вебсајт за поделување искустав, помош за некој ИТ проблем, а успат и огласи. Јас конкретно се што знам за ИТ е да инсталирам ОС и апликации, од кои некој ги знам да ги работам некои не, како на пример Микрософт Офис, ниту ми е потребен ниту го користам. Вие господин TylerMkD не сте повикани да коментирате за нешто што не е Ваш интерес. Такви коментари во ПП со огласувачот. Такви како тебе ги има уште дваестина кои едвај чекаат да искоментираат нешто за што не се ни повикани ни прозвани. Во Гостивар, од каде потекнувам ги викаме Радио Милева
Во заедницата е силата, немој да лафиш ногу против неа.

Крајно безобразен, дрзок и невоспитан член на тнр. заедница, како не нарекуваш нас членови на вебсајтов. Никој кога се регистрирав од мене не побара да бранам интереси на сајтов и да им бидам лојален и дека ова е заедница, значи затворен круг на членови на кои ГГ Модератор/Администратор ќе им дозволи влез во заедницата, со овој израз се чувствувам како да членувам во мормонска заедница и слично. УШТЕ ЕДНАШ ДО АДМИНИСТРАТОР?МОДЕРАТОР ДА НЕ ДОЗВОЛИ НА ВАКВИ И СЛИЧНИ ТИПОВИ ДА УЧЕСТВУВААТ ВО ОГЛАСИ, АКО СЕ СОГЛАСУВААТ СО НИВ ТИЕ СЕ СОУЧЕСНИЦИ.. Исто едни вакви душебрижници ми го извикаа мојот оглас, за лаптоп. Приметувам дека има 7-8 членови кои се поеднакви од другите.
Тебе ќе ти серат по огласи ама и ти ќе серш по огласи, правдата е задоволена (саркастично кажано).

Иначе за заедницата да ти кажам, редовно добивам приватни пораки од различни членови и постари и понови кои ме прашуваат конкретно што мислам за некој оглас или некое парче хардвер. Не сум јас единствен туку секој од нас си има некаква специјализација и подетално познавање и луѓето тоа го знаат. Тоа е поентата на коментирањето, кога за состојбата на производот, кога за самиот производ, кога за цената. Тоа е она што не разликува од pazar3.
Гледаш нешто погрешно во тоа?

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.297
11.832
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

kolesk

lurker
6 февруари 2016
764
1.186
Ај што враќаат, Ама во оглас кога 5 пати ќе ми потенцира дека лаптопот е од Германија/Швајцарија, мислиш нуклеарен реактор купуваш.
Божем германците го чуваат во фолија, и му мењаат паста секој месец.

Dejan J.

read-only
3 септември 2020
0
34
Ај што враќаат, Ама во оглас кога 5 пати ќе ми потенцира дека лаптопот е од Германија/Швајцарија, мислиш нуклеарен реактор купуваш.
Божем германците го чуваат во фолија, и му мењаат паста секој месец.
Секој има право да сподели милење во врска со огласот и не ми пречи воопшто.
Тука сум да одговорам и споделам мислење назад за работи кои што се поврзани конкретно со него.

Али момци, да си отворите вие неколку членови што сте посебен пост за рандом комшиски лифт муабет и дружба? Стварно не ми е јасно зошто тоа тука го правите.. или активен и популарен стана постов па да се вметнете и вие некако со нонсенс муабет колку да се дешава нешто…

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.062
14.154
Ако има заинтересиран да купи под наведените услови и цена, ни милијарда коментари нема да го поколебаат.

Во најмала рака ако има заинтересирани ќе се јават со предлог цена по ПП.

Негативни или позитивни кометари, сугестии, маркетинг и не знам какви чуда нема ништо да направат посебно на форумов. Пред се зашто 99.9% од посетителите се познавачи на областа.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Ако има заинтересиран да купи под наведените услови и цена, ни милијарда коментари нема да го поколебаат.

Во најмала рака ако има заинтересирани ќе се јават со предлог цена по ПП.

Негативни или позитивни кометари, сугестии, маркетинг и не знам какви чуда нема ништо да направат посебно на форумов. Пред се зашто 99.9% од посетителите се познавачи на областа.
Го сфаќам @Dejan J. дискусијава се прошири многу повеќе одошто беше потребно да се потенцираат некои моменти. Меѓутоа ваква дискусија немало од дамна, па разбирливо е и зошто толку се рашири. Администрација би требало да зачисти троа, да заличи повторно на оглас а @Dejan J. да додаде некое инфо повеќе во оригиналниот пост.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
764
1.186
Извини Дејан. Не ми беше тоа намерата. Молам администрација, да удри еден џоѓер тука.

deadpool

hello world
31 декември 2018
272
343
Кратко и јасно, ако е нов, врати го. Бидејќи не можеш да го вратиш, значи дека не е нов, така да смени го насловот. Нова кола која веќе си ја подигнал од салон, не е нова.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Кратко и јасно, ако е нов, врати го. Бидејќи не можеш да го вратиш, значи дека не е нов, така да смени го насловот. Нова кола која веќе си ја подигнал од салон, не е нова.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Да бидеме реални. Конфигурацијава е нова, односно е практично нова иако не е скроз нова. Кола и после година дена е нова кола. Бебе и после месец дена е новороденче.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.894
roka.mk
Кола не е нова чим излезе од салон. Лаптоп не е нов чим излезе од продавница и е уклучен и активиран.
Може да се сочуван и да нема траги на користење, ама не е нов.
Да бидеме реални. Конфигурацијава е нова, односно е практично нова иако не е скроз нова. Кола и после година дена е нова кола. Бебе и после месец дена е новороденче.

Dejan J.

read-only
3 септември 2020
0
34

Токму тоа пробав да го укажам на неколку пати… во реалниот свет комотно може да стои под нов…
Меѓутоа на некои членови на форумот зборот “Нов” постојано им го нарушува душевниот мир и им предизвика безредие во животите…(иако немаат никаков интерес за купување), и покрај тоа што се е детално објаснето во описот, пропратено со слики и соодветна и солидна цена за уредот во споредба со пазарната и состојбата во која што е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно