Во АртистВо Артист колку што разбрав или ги има и на други места?
Па се надевав вкупно да оди некаде до 400е макс...Ценовен ранг „ОК“ е многу широк поим. Кажи колку ти е рангот „од - до“, па да ти дадеме препорака. Јас веднаш би ја одредил долната граница на минимум 200 евра.
Па се надевав вкупно да оди некаде до 400е макс...
Само излезе нешто и ќе треба пак да одложам на месец дена пред да земам.
Tannoy да не носи некој кај нас?
Би ти препорачал за периодов што следи да се помачиш да присобереш уште 100 евра, па за 500 евра да купиш еден пар ELAC Debut Reference DBR62 од кај PIX+.Па се надевав вкупно да оди некаде до 400е макс...
Само излезе нешто и ќе треба пак да одложам на месец дена пред да земам.
Добри ти се препоракиве за активни звучници, но boriseto има стерео засилувач, па му требаат пасивни звучници.Mackie 624 , Adam T7V, или JBL 305. Што има локално на лагер, тоа.
Добри ти се препоракиве за активни звучници, но boriseto има стерео засилувач, па му требаат пасивни звучници.
ГрешкаБи ти препорачал за периодов што следи да се помачиш да присобереш уште 100 евра, па за 500 евра да купиш еден пар ELAC Debut Reference DBR62 од кај PIX+.
Пишав нешто друго, па едитЗошто грешка?
што е толку добро кај овој модел Elac гледам неколку пати се пропорачани на форумот. Треба да зимам звучници овие ми се во ценовен ранк. Ги гледав Монитор аудуо бронзе некоја споредба elac, monitor audio i klipsch и разлика со активни adam TV5 или TV7. Ќе се користат во дневна 20м2 за тв, филм(од пц), музика...Би ти препорачал за периодов што следи да се помачиш да присобереш уште 100 евра, па за 500 евра да купиш еден пар ELAC Debut Reference DBR62 од кај PIX+.
Добри ти се препоракиве за активни звучници, но boriseto има стерео засилувач, па му требаат пасивни звучници.
Што е добро кај ELAC Debut Reference DBR62 ? Тоа што е ептен добро сè! И рамна фреквенциска карактеристика, и рамномерна дисперзија, и мали изобличувања, ... за само 500 евра кај PIX+.што е толку добро кај овој модел Elac гледам неколку пати се пропорачани на форумот. Треба да зимам звучници овие ми се во ценовен ранк. Ги гледав Монитор аудуо бронзе некоја споредба elac, monitor audio i klipsch и разлика со активни adam TV5 или TV7. Ќе се користат во дневна 20м2 за тв, филм(од пц), музика...
пошто исто комфорт е да седиш цело време со слушалки и да слушаш на звучници?Искрено не ја разбирам потребата за активни монитори ако не се бавите со продуцирање на музика. Ако е потребата да се слуша музика пред компјутер, за тие 350-400 евра се купуваат Sennheiser HD 650.
Најискрено, не ја разбирам потребата некој да ги отфрла активните монитори само затоа што, за истите пари, даваат подобар звук од комбинацијата засилувач + пасивни звучници.Искрено не ја разбирам потребата за активни монитори ако не се бавите со продуцирање на музика.
Пробај ги Sennheiser HD 650 и монитори од ист ценовен ранг, ќе разбереш што сакам да кажам.пошто исто комфорт е да седиш цело време со слушалки и да слушаш на звучници?
Се зависи од тоа каков DAC користиш, најчесто тие кои користат активни монитори избегнуваат користење DAC.Најискрено, не ја разбирам потребата некој да ги отфрла активните монитори само затоа што, за истите пари, даваат подобар звук од комбинацијата засилувач + пасивни звучници.
Па нека е и за најобично слушање музика, а не за продуцирање.
да ќе добијам подобар звук .. и ? заради тоа 10+ саати на ден ќе седам со слушалки? .. nope .. ќе добијам боље "сцена"? комфорт?Пробај ги Sennheiser HD 650 и монитори од ист ценовен ранг, ќе разбереш што сакам да кажам.
Се зависи од тоа каков DAC користиш, најчесто тие кои користат активни монитори избегнуваат користење DAC.
Сум ги пробал и Sennheiser HD 650 (и HD 800 S) и монитори од ист ценовен ранг, па пак не те разбирам што сакаш да кажеш.Пробај ги Sennheiser HD 650 и монитори од ист ценовен ранг, ќе разбереш што сакам да кажам.
Прв пат слушам за вакво нешто.... најчесто тие кои користат активни монитори избегнуваат користење DAC.
Да ќе добиеш многу подобар звук.да ќе добијам подобар звук .. и ? заради тоа 10+ саати на ден ќе седам со слушалки? .. nope .. ќе добијам боље "сцена"? комфорт?
кељаФ сум .. слушалка на глава пример ми смета многу повеќе одколку звучници на маса
се си има свое место .. во случајов не би било тоа или тоа .. туку двете и наменски користење во одредени прилики.
Сум ги пробал и Sennheiser HD 650 (и HD 800 S) и монитори од ист ценовен ранг, па пак не те разбирам што сакаш да кажеш.
Слушалки и звучници се баби и жаби (или многу посоодветната аналогија: apples and oranges) - не можеш да ги споредуваш, секое си има своја намена.
Прв пат слушам за вакво нешто.
а со сенхајзерот на 3.5мм у пц би добил подобар звук без појачало за слушалки ?Да ќе добиеш многу подобар звук.
Тоа што си кељаф е добар изговор
За корисниците кои не се бават со продуцирање на музика имаат баш иста намена, слушање на музика. Најголем дел од тие што користат монитори за слушање музика имаат RCA во 3.5мм или TS во 3.5мм setup.
За корисниците кои не се бават со продуцирање на музика имаат баш иста намена, слушање на музика.
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден