Јас продавам такви, така да би ти препорачал од мене да си земешДали има добри, квалитетни, мали слушалки до крај 1000-1500 македонски денари во нашиве продавници? Некоја препорака?
Имаш ПП.
Јас продавам такви, така да би ти препорачал од мене да си земешДали има добри, квалитетни, мали слушалки до крај 1000-1500 македонски денари во нашиве продавници? Некоја препорака?
Комплетчето му е сомнително на антивирусот?Да споделам едно јако комплектче од фубар што најдов, за аудиофиличари на пц што слушаат.
Има понекое мени сменето на руски што може да не ви е јасно , али реално нема потреба ништо да му се чачка, све е ко што треба. 2 верзии асио, 2 верзии васапи, дтс/ац3 декодери... накратко речено фулл.
И ко бонус ептен добро нашминкано.
Погледнете го атачментот 97901
Повремено на работа преслушувам материјали со HD600, стари се околу 20 години. Неодамна ги споредував едни до други со малку постари K401 (AKG).Здраво дечки, заинтересиран сум да стапнам во светот на Hi-Fi аудио. После навлегување во rabbit hole, слушалки фаворити ми се Sennheiser HD58x, HD6xx и HD600.
Јас на виндовс дефендер сум , и не се побуни.Веројатно се фалс позитивс. Баш ќе ги пробам на вирустотал овие наведениве.Комплетчето му е сомнително на антивирусот?
Погледнете го атачментот 97903
При уплоад на сите горенаведени, покажуваше 0 детекција на вирустотал. При реаналајз некои од длл фајловите одредени антивируси ги детектираат како позитивни. Но е премала бројка за да би ме лично загрижило, и сум убеден дека е фалш позитив. За друг, како му е полесно на душаКомплетчето му е сомнително на антивирусот?
Погледнете го атачментот 97903
Во ред е. Јас користам Symantec, изгледа е малку построг од другите антивируси. Сепак да се знае. Инаку генерално е интересен билдот.При уплоад на сите горенаведени, покажуваше 0 детекција на вирустотал. При реаналајз некои од длл фајловите одредени антивируси ги детектираат како позитивни. Но е премала бројка за да би ме лично загрижило, и сум убеден дека е фалш позитив. За друг, како му е полесно на душа. Еве и скринови.
Ма за мене е ферариИнаку генерално е интересен билдот
Хм.. мали? За во уво?Дали има добри, квалитетни, мали слушалки до крај 1000-1500 македонски денари во нашиве продавници? Некоја препорака?
Да, earphones, за мобилен, се извинувам што не бев поспецифичен.Хм.. мали? За во уво?
Може и wireless, може и wired. За 1400 денари не знам што да очекувам од Redmi Airdots 2 (ги ставив овие, дека како понова верзија се од тие што ми ги спомна, Basic S), од причина што салам TWS се по 200 евра.Од бежични, ладно би ти ги препорачал Xiaomi Wireless Basic S. Ги имаш во MiStore за 1270 денари. Мислам и во Анхоч и Сет ги има.
Од жичани за во уво... што знам... Би играл со Sony.MDR-EX110, или EX155. Ако ги најдеш A4Tech за 450 денари, уште подобро.
Ги имам и двете. Позадоволен сум од Xiaomi-то.Да, earphones, за мобилен, се извинувам што не бев поспецифичен.
Може и wireless, може и wired. За 1400 денари не знам што да очекувам од Redmi Airdots 2 (ги ставив овие, дека како понова верзија се од тие што ми ги спомна, Basic S), од причина што салам TWS се по 200 евра.
MDR-EX110 vs Airdots 2, кој би извадиле подобар звук, претпоставувам Sony?
Ми требаат за музика и за видеа да бидам поспецифичен. Latency не ми е битно, не ми треба за гејминг.Ги имам и двете. Позадоволен сум од Xiaomi-то.
Извини што избрзав со одговорот и не бев доволно јасен.Ми требаат за музика и за видеа да бидам поспецифичен. Latency не ми е битно, не ми треба за гејминг.
Поспецифично прашање, како се одвиваат во стабилноста (дали испаѓаат од уво) во пешачење, трчање?
О другарче, ти пунудив за пониска цена од тие сонито 3 класи подобри слушалки. + 2 подобри варијанти со приближна цена до ксиаомито. Во случај да не ти се познати брендовите и тоа те одвраќа, подобро размисли уште еднаш.Веќе влагаш на хајфај територија за смешни пари. Ептен ќе ми е криво ако на крај завршиш со некои од тие 2 што ги спомињаш.MDR-EX110 vs Airdots 2, кој би извадиле подобар звук, претпоставувам Sony?
Пошто во оригиналното прашање стоеше услов дека треба да се од наша продавница, дадов најдобар можен одговор. Со други зборови, каде ти е продавницата? ;-)О другарче, ти пунудив за пониска цена од тие сонито 3 класи подобри слушалки. + 2 подобри варијанти со приближна цена до ксиаомито. Во случај да не ти се познати брендовите и тоа те одвраќа, подобро размисли уште еднаш.Веќе влагаш на хајфај територија за смешни пари. Ептен ќе ми е криво ако на крај завршиш со некои од тие 2 што ги спомињаш.
Имаш за тие што ти ги спомнав и варијанта накнадно да си смениш кабле(или рисивер да си земеш) и да ги направиш блутут. Со тоа што на tws кога ќе им отиде батеријата за 1-2 години(ако ги користиш често), можеш да ги фрлиш, тука само кабле/рисивер ќе си смениш. Имаш од $7-8 па до $120, во зависнот од тоа што квалитет сакаш и колку си спремен да потрошиш. Имаш со поддршка на елементарни кодеци како SBC/AAC/aptx, а имаш и со понапредни како aptx HD и LDAC. Имаш што го користат вградениот дак од квалком чипот, а имаш и со дедициран дак/појачало.
Тие ксиаоми не ги ни гледај. Или срање имплементација на антена имаат, или премала подесена моќност на радиото за да добијат на трање на батерија.
8 различни блутут аудио уреди имам користено во мојата вајерлес кариера. Неколку вратници(neckband) LG 730/750, Kbear S1. Со кабле измеѓу Huawei ам61, Awei, KZ HD. И пар рисивери, Hiby W3 и Shanling UP2.
И со никои немало проблеми со конекција како што ти опишува @simplius . Поготово не на отворено(и со кодек со мал битрејт како што користат ксиаомито). Поголем проблем може и треба да е затворено место(како пример трговски) со многу извори на сметњи од вифи рутери и стотици телефони околу тебе кои зрачат на иста фреквенција како и блутутот 2.4Ghz.
Моментално во обрт ми се 3 блутут аудио уреди, KZ HD кабле(aptx HD), Hiby W3(LDAC) рисивер и Shanling UP2(LDAC) рисивер. И пак да кажам, за мене проблем од тој тип е непостоечки, освен можеби понекој штуц на најзахтевниот LDAC мод на 990Kbps битрејт. Рисивер на гради или на крагна и телефон у педеруша на кук, значи ми проаѓа низ тело сигналот. Мада може мојата 70% вода да е пореткa(Поразводенета?).
За остало друштво... му понудив KZ ZSN Pro, KZ ZS10 Pro и TRN V90. Еве пошто јас нели продавам такви, па ми е во интерес да ги фалам, замолувам некој што слушнал некои од наведениве модели, или е генерално запознаен со чај фај и знае што нудат за парите да се произнесе на темата.
Дај да му ги отвориме ушите на младичот, ептен поќеф ќе ми биде со нешто такво да се поднови, па макар и да не се земени од мене.
Едит:
@Weeaboo Еве и пар ривјуа ако ти се чита:
Review: KZ ZSN - AudioBudget - ова е од не про моделот али ќе ти долови генерална слика, или прогуглај за ривју баш за прото.
Абе каква продавница, индивидуалец институцијаПошто во оригиналното прашање стоеше услов дека треба да се од наша продавница, дадов најдобар можен одговор. Со други зборови, каде ти е продавницата? ;-)
Некој линк на reklama5 или сл.?
Да тоа е познато како reel to reel recorder/player, јас имам/имав од татко ми едно старо магнетофонче од СССР времето од 70'те. Збира прашина во подрумот во старата куќа, за жал мислам дека е вон употреба. Подолу имам линк до едно типче на YouTube што се бави со reel to reel recorder/player-и чисто да се информираш околу тие справи, сметај дека овие апарати се реткост во денешно време и оперативни уреди чинат „мучо“ денарос. Најверојатно ќе Ви треба најмалку со 2 глави читач идеално би било со 4 глави читач и најидеално би било преку USB Aудио интерфејс да оди снимањето.Не можам да го едитирам претходниот пост, па да надополнам со уште едно прашање: Дали ова што го барам се нарекува reel to reel плеер/рекордер?
Имам јас. Philips mono. Можно е да се лентите снимени на таков, кој беше доста застапен тогаш во 70-тите. Имам и ленти некои, Orwo мислам, а може и некоја BASF.Имам едно прашање за постарите членови тука. Во Сојузот на слепи, имаме архива од преку 200 аудио книги коишто биле снимени во 70тите на аудио ленти (значи од поголемите, а не аудио касети). Е сега целта ни е да ги дигитализираме тие, но немаме магнетофон. Претходните што ги користеле се неисправни па сега треба да барам функционален магнетофон. Дали има некој член тука со познавање од ова поле да ме упати каков модел/бренд да барам и дали познавате некој тука што продава или ќе треба да се бара преку ибеј?
Исто така, за да може да се задржи што повеќе од оригиналниот квалитет при конверзијата, дали треба да се вложи и во квалитетен интерфејс или би завршил работа само со боцкање на кабелче во лајн ин портата на вградената звучна картица?
Книгите откако ќе се дигитализираат ќе бидат бесплатно достапни за секого на веб страната на Сојузот.
Поконкретно, моделот е Philips 4308Имам јас. Philips mono. Можно е да се лентите снимени на таков, кој беше доста застапен тогаш во 70-тите. Имам и ленти некои, Orwo мислам, а може и некоја BASF.
Контактирајте ме на mail.
Поздрав.
Дали го продаваш? Пиши ми контакт информации во приватна порака. Ќе треба да видам лентите што ги има сојузот дали се во моно снимени, ама пошто се аудио книги ваљда во моно имаат сниманоИмам јас. Philips mono. Можно е да се лентите снимени на таков, кој беше доста застапен тогаш во 70-тите. Имам и ленти некои, Orwo мислам, а може и некоја BASF.
Контактирајте ме на mail.
Поздрав.
Мислењето е автоматски споено:
Поконкретно, моделот е Philips 4308Погледнете го атачментот 98040.
Го чувам и упатството за работа (на германски).
Не барај мислење за ова од друг, затоа што секој има различна големина на ушниот канал! Не знам за овие конкретно (читај: ме мрзи да барам), но повеќето In Ear модели имаат сет изменливи гумички со различни големини, токму за да се решат ваквите проблеми.Поспецифично прашање, како се одвиваат во стабилноста (дали испаѓаат од уво) во пешачење, трчање?
Уф, за мене најдобра слушалка за гејминг е AKG K701 - перверзии е. Ама на влегувај во таа дупка.Здраво, не знам каде да прашам, сакам да земам слушалки HyperX Cloud 2, но сакав да прашам дали има некои подобри за таа цена? Ќе се користат највеќе за игри.