Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Која игра ја плешаш во моментов?

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.087
1.389
Гледав rewiev од ign,ја рангираат 7/10.Неможам да разберам дали е игра од типот tekken,mortal kombat тепање 1v1 или нешто такво,или е од типот на open world со приказна.Исто така дали тепањето е во стил на игрите што ги набројав,комбо од неколку команди редоследно или има посебен стил на тепање?

Испратено од Redmi 7 преку IT.mk форум апликација
Генерално е 1vs1 но има и 1vs3, 3vs3, разни комбинации... Не е баш како текен или МК, обично по 4 супер-напади имаш и комбото зависи од тебе, не е нешто прекомплицирано да има 10страни комбинации.
Semi-open world e со прилично големи региони но доколку треба да смениш мора load за другиот регион.
Доста е навалена кон приказна и на моменти знае да биде досадно со по 10мин дијалози..Ама како што пишаа најдобро види гејмплеј дали ќе ти фати око.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Моментално какарот исто драгон бол з, многу чил игрица за губење време интересна.
Инаку игра што ми се многу допадна ама не можам да ја поминам е Sekiro shadows die twice, не знам дали ја некој од вас има играно ама една од најтешките игри со најтежок гејмплеј, еден од главните не можам и не можам да го минам.
Плус нема save и коа умираш те враќа мноогу назад и мора да утепаш едно 15 души да дојдеш до главниот и така исцеден он те ќине за 10 секунди. Значи најтешка игра шо сум играл и не можам да ја превртам.

И darksiders 3 беше тешка, ама ова е веќе некст левел.
Дајте искуство ваше за Sekiro Shadows die twice

View: https://www.youtube.com/watch?v=MCbNCdBfcc8

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
Моментално какарот исто драгон бол з, многу чил игрица за губење време интересна.
Инаку игра што ми се многу допадна ама не можам да ја поминам е Sekiro shadows die twice, не знам дали ја некој од вас има играно ама една од најтешките игри со најтежок гејмплеј, еден од главните не можам и не можам да го минам.
Плус нема save и коа умираш те враќа мноогу назад и мора да утепаш едно 15 души да дојдеш до главниот и така исцеден он те ќине за 10 секунди. Значи најтешка игра шо сум играл и не можам да ја превртам.

Ја поминав едно 5-6 пати на сите можни начини и краеви. GOTY дефинитивно.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
War thunder, бесплатна онлајн игра којА е во глобала world of tanks,world of airplanes and war of warships заедно! Ептен добра симулација и доста заразна. Борбите со тенкови се врв, реални и секој тенк реагира како реалниот вистински тенк. Пробајте ја, можеме и заедно да удриме некој сервер. :) Само за неја земав 21:9 екран .И напомена немојте од старт да купувате тенк од класа 7 и нагоре доколку планирате да купите премиум тенк кој не се ништо посебно освен што идеш во многу поголем ранг на борби каде ке бидете згазени. Треба време да се испраксирате затоа изучувале тенкови по ред.
View: https://youtu.be/kgZF6KGwnjU

Последна промена:

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Ја поминав едно 5-6 пати на сите можни начини и краеви. GOTY дефинитивно.

Алал ти вера друже ја се окозив не можам да помианм, а и губам интерес после 4-6 обида веќе не сакам ни да пробувам, дефф една од најјаките игри.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Конечно Forza Horizon 4 ја чекавме едно 3 саата да се инсталира од fitgirl, аутоматски со се крак со се.
Одлична графика, прекрасни бои, до сега најубава возачина. И изненаден сум дека игра од 2018та шиба не помалце од 60 fps на high settings со мојте G4560 и gtx 1060 3GB на Самсунго PLS. Богами на оваа ке се задржам повечко време мислам :carefree:
Приметив има проблем коа уклучам MSI Aftreburner шорткато падне. Без AFtreburner но проблем :carefree:
Препорачувам на секој шо сака добра возачина да си ја симне оф fitgirl.

The_EvilLord

hello world
26 октомври 2019
237
193

Играта ја обожавам.Иако неколку пати ја почнав и откажав поради тоа што е претешка,играта заслужува шанса и огромна 10ка.Сепак јас лично за FromSoftware имам воедно огромна пофалба и огромна критика.Пофалбата иде затоа што секоја игра искочена од нив е чиста 10ка,критиката иде за тоа што нивните игри се невозможни за играње.Не е секој надарен и талентиран за игри,а сите заслужуваат да играат таква совршена игра како sekiro shadow die twice.Јас можам да ти кажам не се откажувај од играта дај и шанса да ја увежбаш затоа што е огромно задоволство.Според мене е игра со одлична приказна и одличен комбат стајл.Можам да дадам неколку совети од лично искуство и што сум читал од други форуми за луѓе што сакаат да ја играат а сметаат дека неможат.

1) Немојте да брзате.Не е игра од типот beat em up каде што ќе трчате и ќе тепате се пред себе без никаков проблем затоа што сте ставиле некаков талент или магија и сте најјаки.Играта пред се бара големо трпение и внимателен избор.

2) Според мене најважно.Научете deflect.Првично кога ја почнав играта првиот бос т.е големото огре го тепав нешто повеќе од 4 саати без престан и на крај се откажав.Со перфектен deflect и со удари на протовниците им се пуни табот за posture.Кога тој таб ќе се напуни неважно на колку енергија е противникот можете да направите takedown.Не е игра како darksiders деловите на пример каде што можете само со dodge да го убиете секој бос.Без увежбан deflect/parry прашање е и првиот бос дали ќе го поминете.

3)Немојте да го напнувате attack копчето.Многу од противниците имаат перфектен deflect по кој следи перфектен attack.Имајте трпение немојте секогаш први да напаѓате.Нападнете со цел да направите перфектен deflect доколку противникот има моќна одбрана и идете споро на противниците без разлика дали е бос или не.Најдобра варијанта е да чекате deflect неважно колку време,по што ќе следи комбо удари,али со внимание за да не добиете контра и вие.

4) Немате потреба директно да се инволвирате во секоја тепачка.Во најголем дел од мапата на играта има пат од околу или некој скриен или таен пат каде што можете да ги заобиколите вашите протовници и да им направитe stealth kill.Јас лично од кога поднаучив deflect идам стрикно на тепање зошто ми е поинтересно,али не е тоа единствениот начин.

5) Ако сте повредени и состојбата ви е критична,бегајте.Неморате секоја започната тепачка да ја завршувате под секоја цена (освен ако е некој битен бос каде што имате опција убиј или умри).Ако во близина имате чекпоинт вратете се направете rest.Со тоа ќе оживеат сите убиени протовници али ќе ви се врати енергијата и лечењето и што е најбитно нема да умрете.Со секое умирање губите голд и скил поинтс што ви се потребни за абгрејдс.Ако немате чекпоинт во близина,во инвентори имате дрвена фигура во форма на буда која мислам дека на почетокот ви ја даде малиот Куро.Таа фигура ви е телепорт за последниот чекпоинт или за да се вратите кај старецот на почетокот кој ве спаси,ваш избор.

6) Дајде им пари на трговците што ги сретнувате за да ги отворите шоповите.Многу од нив продаваат вредни ајтеми за абгрејди на damage vutality health итд итд итд.

Од прилика тоа,ако нешто испуштив некој нека ме надополни.

П.С - Мислам дека рече дека darksiders 3 е тешка игра.Веројатно мислиш на darksouls 3,пошто darksiders серијалот нема воопшто тежок комбат.На моменти има само тешки загатки неповрзани со тепање,но не и тежок комбат стајл.

Испратено од Redmi 7 преку IT.mk форум апликација

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

Transporter444

hello world
11 јуни 2016
95
142
Гостивар
Transporter444's setup  
Processor & Cooler
i7 8700K @ 5 GHz & NZXT Kraken X63
Motherboard
MSI MPG Z390 Gaming Plus
Storage
Samsung 860EVO 500GB
PSU
DeepCool DQ750Evo Quanta (80+ Gold)
RAM
Crucial Ballistix RGB 2x8GB 3600 MHz CL16
Video card
ASUS GeForce GTX 1080Ti 11GB ROG STRIX
Case
Cooler Master H500
Mouse
Razer Viper
Keyboard
Razer Huntsman
Audio
Razer Hammerhead Pro v2 & Tracer Studio Pro
Monitor
Alienware AW2518HF 240Hz 1ms ; BenQ GL2250
OS
Windows 10 Pro x64
Call of Duty Black Ops I & II, стари игри ама уживам во нив :carefree:

zipi123

lurker
14 јануари 2016
559
492
Скопје
zipi123's setup  
Processor & Cooler
Intel I7 9700+Gigabyte Aorus atc700
Motherboard
Asus Tuf B360-Gaming Plus
Storage
NVMe kingston a1000 240gb+Kingston UV480gb+1TB seagate barracuda
PSU
Riotoro enigma G2 650w 80+ gold Full modular
RAM
2x8gb Gskill SniperX 3000mhz cl16
Video card
RTX 2060 Ventus 6GB GDDR6
Case
Aerocool xpredator x3
Mouse
Corsair Harpoon Gaming
Keyboard
Razer Cynosa v2
Audio
Razer Kraken Tournament Edition
Monitor
Benq ex240n mobiuz 165hz
OS
Win 10 pro x64
Metro Exodus opasna igra, opasnag grafika i interesna prikaza.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Cities Skylines веќе 2 години, модувано се, од графика до згради кои личат на адора/настел, штета немам доволно рам за повеќе модови:
aAq7t1h.jpg

qOmoHXA.jpg

UuiGvfk.jpg

6EQ3JEi.jpg

JcsFwXI.jpg

Цела мапа со инфраструктура:
6FILEfo.jpg
(портокалово - автопат, црнобело - воз, црно - monorail, плавобело - трамвај и метро). Орг. мапа: Steam Workshop :: Owl's Anahita Pass

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно