Купи си chi-fi ако ќе ги користиш за едитирање. Јес да не се over-ear, ама имаат порамен профил од сите овие погоре наведени.
Зборам за TinHifi T2 или T3.
Не можам да поднесам in ear гумици. од earbuds можам само ко нормални шо идат со самсунг S8 или apple нормална слушалка (не знам како се викаат тие шо не те дупат у уво слушалките).
Earphones се тие што имаат гумица што влегува во ушниот канал (како тие што доаѓаат со S8/S9/S10), и како IEM моделите што би можел да ги користиш. Earbuds се тие што лежат во школката само, како Apple слушалките или VE Monk. Инаку од IEM можеш да добиеш рамен профил за ефтини пари.
Некој да предложи добри eartips? Ми требаат за Samsung AKG и за QCY QS2.
Да ми препорачате микрофон за скромно домашно one-man студио. Планирам да снимам музика и вокал. Имам се што ми треба (монитори, интерфејс, инструменти, кабли, DAW) освен скромен НО добар микрофон. Не планирам да трошам многу пари на микрофонот, бидејќи не продуцирам музика професионално туку вокативно и аматерски. Значи best bang for the buck, мал ама квалитетен микрофон. Поздрав.
Да condenser барам, фантом power спремен е, не пејам Live па да земам dynamic. Заборавив да напопенам. Ќе го видам AudioTechnica AT2020, а и да видам шо цена држи. Благодарам.Треба да е Condenser?
AudioTechnica AT2020 - Condenser е така да на интерфејсот/миксерот треба да имаш +48v Phantom Power. Го немам користено, препораката е базирана на прочитано иако еднаш и го меркав да го купам (и сеуште ме држи желбата)
Ако идеш поефтино од овој тогаш можда подобро на динамички микрофон да идеш (а ако немаш Phantom power и ќе мораш динамички).
ElectroVoice ND767a е прилично добар, го имам користено доста и вреди за парите. Другата опција е стандардот и мејнстримот Shure SM58.
Уште поефтино од ова ако треба ElectroVoice PL44 го користев исто ама би рекол дека е просечен... брка работа, ок е али не се издвојува ко нешто wow. Мада колку пари толку и музика.
Да condenser барам, фантом power спремен е, не пејам Live па да земам dynamic. Заборавив да напопенам. Ќе го видам AudioTechnica AT2020, а и да видам шо цена држи. Благодарам.
Благодарам за понудата ама потребен ми е XLR микрофон ради интерфејсот.јас продавам самсон C01U усб condenser на форумов. ако си од Скопје може да се договориме да го пробаш.
Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација
Благодарам за понудата ама потребен ми е XLR микрофон ради интерфејсот.
Здраво, во план ми е да купам Marshall Killburn пренослив блутут звучник.
Јас еднаш го слушнав и се запрепастив, и од тогаш реков дека мора да го земам.
Некој дали го има користено на подолг период па да сподели?
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Здраво, во план ми е да купам Marshall Killburn пренослив блутут звучник.
Јас еднаш го слушнав и се запрепастив, и од тогаш реков дека мора да го земам.
Некој дали го има користено на подолг период па да сподели?
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Колку време држи батеријата?Слушалките се топ, звукот е супер, имаат супер бас и се доста гласни. Многу убаво лежат во ушите, стојат цврсто и се доста удобни. Само ја утнале бојата нарачав црни а ми пратиле бели.Погледнете го атачментот 83112
Испратено од SM-N975F преку IT.mk форум апликација
Колку време држи батеријата?
Само што ги зедов, ги ставив да се полнат, кога ќе знам од прилика ќе пишам.
@Андреј
Едниот дел е електрониката, а во другиот делл е батериата. Ги зедов овие повеќе за трчање посто стојат цврсто во ушите. Сите спортски блутут слушакли имаат кабел за преку врат и имаат магнет на двете слушалки за лесно вадење и се практични. Порачани ми се QS2 па кога ке стигнат ќе ги споредам во звук со овие. Ипак мислам дека не се толку практични QS2 за спорт како овие, пошто ако сакаш да ги извадиш нема каде да ги ставиш ако кутијката не е до тебе, а овие ти стојат цело време на врат.Погледнете го атачментот 83120
Колку време држи батеријата?
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден