Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

АМЦ во стечај !?

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
драма напрајвте...озбилно. јас чекам времево да покажи дали ќе се во стечај или не.

Искрено нас ништо нема ни да ни смени, освен на вработените и нивните семејства.

И онака не знам зошто некој при чиста свест и здрав разум би купил било што од АМЦ.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Само вие мајтап си терајте, сега кога ќе ви се с`снат новите модератори има пуздер да ве направат, а ќе летат и баној. :)

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
Искрено над ништо нема ни да ни смени, освен на вработените и нивните семејства.

И онака не знам зошто некој при чиста свест и здрав разум би купил било што од АМЦ.
тоа јасно :) од амц зедов пред две год макс, с7 еџ и аок мониторот, рестото шо и да сум разгледал ептен слабо со роба се, немаат ништо интересно / егзотично, во последно време само ги скокав кога требало нешто да се купи. ми текна една случка во однос на технолошка подкованост на персоналот: АМЦ Штип, во тоа време (пред околу 6-7 години, кога излегоа gtx 760), одам во амц, и гледав некоја матична, сакав да земам две 760ки, и влагам и прашав: матичнава поддржува sli? и девојчето на каса или поддршка ми вика со контра прашање: шо е тоа SLI ? налево круг, и си излегов. @krema , оној слабиот тој стефанов ли како ли беше уште работи во амц штип?

R

Roncic

Гостин
Сега ваква тема требаше да биде затворена уште првиот ден. Фатил гоогле некој фејк нјус и оп одма евангелистиве деците фамилиите фејсбук админот .

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
оној слабиот тој стефанов ли како ли беше уште работи во амц штип?
Не го познавам Стефанов, многу се проврвеа продавачи во амц а некои од нив мигрираа во Се од Техника:D, а за воља на вистината девојчето го знам добро. :) Веќе не работи таму. :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Интересно Мебиус отсекогаш овде на форумов бил фаворизиран. Уште на времето се дилаа ценовници и се величаат до небеса Антеци Мантеци...
И откако пропадна од пепелта се изроди Нексио и жичката си продолжи па денес имаме пасивни адверт теми од типот Нексио-Ценовник. :cool:
Мебиус и Нексио немаат ништо заедничко, а најмалку начинот на работа. Да, мали се во однос на Анхоч и СЕТЕК, ама сепак се компјутерска компанија за хардвер која и покрај другите ни донесе производи кои ги немавме и по сосема ОК цени.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Мебиус и Нексио немаат ништо заедничко, а најмалку начинот на работа. Да, мали се во однос на Анхоч и СЕТЕК, ама сепак се компјутерска компанија за хардвер која и покрај другите ни донесе производи кои ги немавме и по сосема ОК цени.

Е како немаат кога двајца вработени од Мебиус го основаа :)

Jedah

user
6 ноември 2007
1.319
2.301
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ruiner

read-only
1 април 2019
20
10
Шега на страна, ако се случи некоја распродажба во амц, вреди да си го испазарам ова чудово?
Monitor 25 HP OMEN, Z7Y57AA, 144 Hz

Sent from my T10(E3C6) using Tapatalk
За жал не се радувај дека ти ќе стигнеш на таква распродажба. Без гаранција ќе земаш? Ако се деси нешо АМЦ не одговара.

За тие пари дособери и оди макпетрол и 244хз Аlienware земи. На попуст е.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Кога иде фирма во стечај целлиот имот и опрема идат на јавно надавање. Така да не си правете фантазии за земање на пола цена:)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Должат 6.5 милиони евра. Блокирана им е сметката од банка. Бараат некој да ги купи. Има шпекулација дека ќе ги купат некои Амери, што значи ќе биде добро за крајните купци.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.319
2.301
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Аман само нека ги купи некој.
Им се одби од глава целата таа политика на ценовно контрање со конкуренција.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Незнам што раса станавме. Да се радуваме ако некоја фирма пропадне.:suprised: Па многу луѓе вработени леб јадат од Амц.
Неможам да ја разберам оваа чудна раја. Не бевме порано вакви, или пак можеби интернетот ни ја даде правата слика за себичноста на народов.

Незнам колку е вистина, но мене реално ми беа добри Амц, и во задниве години носеа убава роба за добра цена.
Но тешко е да опстанеш на толку мал пазар каде добар дел од конкуренцијата прави далавери, и гледа да бутка се.
Пред се мислам на Сетец. Роба без сертификати, расипани работи и што уште не.

Не би ги споредил Амц со Сетец во никој случај.
Амц во Соравија мене ми беа баш супер со желба да помогнат на секој. Мене ме научија дечкиве и стално кога одев секогаш имав попуст и цена подоле од останатите продавници.

Според мене голема грешка на амц е во бизнис моделот и што касно се вклучија со продавање на бела техника.
Проблемот беше и купување на рати, и спорото одобрување. Еднаш толку се изнервиравме со мајка ми, што за малку ќе си испадневме од салонот.
И Лош знак е за една Економија кога една фирма која работи 30 години ќе затвори.
Јас овие фирми ги памтам како мал Акцент, Амц, Риверсофт и Нико. Тоа ми е некако дел од детството и после школо редовно одев до Амц кај МНТ, РиверСофт кај Грчка амбасада И нико кај стара рампа да гледам компјутери. Иако нормално немав ни скршен денар тогаш како дете, а сонував за ге форце 2 графичка :) Ех што сум правел глупости. Па сум барал да ми склопат конфигурација божем сум имал пари да купам.:D
Сетец незнам кога отвориле, но не ги памтам како мал.
Од Амц купив графичка Riva TNT за да играм NFS 3 и знам дека немав драјвери па ја носев на инсталација под МНТ.
Леле отишле 22-23 години сигурно. Не ми се збори како ми отидоа годиниве. :(

Последна промена:

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Незнам што раса станавме. Да се радуваме ако некоја фирма пропадне.:suprised: Па многу луѓе леб јадат од Амц.
Неможам да ја разберам оваа чудна раја. Не бевме порано вакви, или пак можеби интернетот ни ја даде правата слика за себичноста на народов.

Незнам колку е вистина, но мене реално ми беа добри Амц, и во задниве години носеа убава роба за добра цена.
Но тешко е да опстанеш на толку мал пазар каде добар дел од конкуренцијата прави далавери, и гледа да бутка се.
Пред се мислам на Сетец. Роба без сертификати, расипани работи и што уште не.

Не би ги споредил Амц со Сетец во никој случај.
Амц во Соравија мене ми беа баш супер со желба да помогнат на секој. Мене ме научија дечкиве и стално кога одев секогаш имав попуст и цена подоле од останатите продавници.

Според мене голема грешка на амц е во бизнис моделот и што касно се вклучија со продавање на бела техника.
Проблемот беше и купување на рати, и спорото одобрување. Еднаш толку се изнервиравме со мајка ми, што за малку ќе си испадневме од салонот.
И Лош знак е за една Економија кога една фирма која работи 30 години ќе затвори.
Јас овие фирми ги памтам како мал Акцент, Амц, Риверсофт и Нико. Тоа ми е некако дел од детството и после школо редовно одев до Амц кај МНТ, РиверСофт кај Грчка амбасада И нико кај стара рампа да гледам компјутери. Иако нормално немав ни скршен денар тогаш како дете, а сонував за ге форце 2 графичка :) Ех што сум правел глупости. Па сум барал да ми склопат конфигурација божем сум имал пари да купам.:D
Сетец незнам кога отвориле, но не ги памтам како мал.
Од Амц купив графичка Riva TNT за да играм NFS 3 и знам дека немав драјвери па ја носев на инсталација под МНТ.
Леле отишле 22-23 години сигурно. Не ми се збори како ми отидоа годиниве. :(
Мал си, многу работи не ги знаеш.
АМЦ почнаа со работа при крајот на минатиот век, почнаа многу брзо да се развиваат, првата фирма што почна да си ги дупчи дилерите, да спушта цени во салони под дилерска и сл работи, кои долгорочно наместо да помогнат на крајните купувачи ја руинираја ком. бранша.
Долги години лапкаја добри тендери и наместо да се развиваат станаа лоша фирма без сопствен увоз, многу задолжена кај увозниците, сите подобри кадри си заминаа.
Сетек работат од 96-97 год, носеа роба по малку, на почеток од БГ шверц па се развиваа, имаа куќа малку подоле од сега.
За разлика од АМЦ вртат огромна пара, можеби не ви се допаѓаат од разни причини но моментално се еден од најголемите играчи во браншата за копјутери ќумбиња и шпорети.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Должат 6.5 милиони евра. Блокирана им е сметката од банка. Бараат некој да ги купи. Има шпекулација дека ќе ги купат некои Амери, што значи ќе биде добро за крајните купци.
Каква вредност има АМЦ некој да го купи покрај такви долгови, неисплатени плати, нереализирани договори и сл? Робата што е 2-3 генерации стара?

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Каква вредност има АМЦ некој да го купи покрај такви долгови, неисплатени плати, нереализирани договори и сл? Робата што е 2-3 генерации стара?
Дуќани низ МК ако гледаме од материјален аспект. Нематеријално продава бизнис.

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Мал си, многу работи не ги знаеш.
АМЦ почнаа со работа при крајот на минатиот век, почнаа многу брзо да се развиваат, првата фирма што почна да си ги дупчи дилерите, да спушта цени во салони под дилерска и сл работи, кои долгорочно наместо да помогнат на крајните купувачи ја руинираја ком. бранша.
Долги години лапкаја добри тендери и наместо да се развиваат станаа лоша фирма без сопствен увоз, многу задолжена кај увозниците, сите подобри кадри си заминаа.
Сетек работат од 96-97 год, носеа роба по малку, на почеток од БГ шверц па се развиваа, имаа куќа малку подоле од сега.
За разлика од АМЦ вртат огромна пара, можеби не ви се допаѓаат од разни причини но моментално се еден од најголемите играчи во браншата за копјутери ќумбиња и шпорети.
Така е далечната 2004, Анатоли од Спајдер - Струга (нивни дилер) оди во Скопје во АМЦ договара 20 конфигурации(рабат 17%), му ги испорачуваат експресно и утредента фрчи на сите медиуми огромен попуст на готови конфигурации 22%. Тоа и беше негова последна нарачка пропадна човекот. Образложение на АМЦ, нарачката ти беше вчера.

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Да да, заборавив да напишам дека и сметката им е блокирана, а имаат 180 вработени лица. Ќе добијат и негативна референца, знам им ја спремаа.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно