spiritBreaker
LaravelMaster
драма напрајвте...озбилно. јас чекам времево да покажи дали ќе се во стечај или не.
драма напрајвте...озбилно. јас чекам времево да покажи дали ќе се во стечај или не.
тоа јасноИскрено над ништо нема ни да ни смени, освен на вработените и нивните семејства.
И онака не знам зошто некој при чиста свест и здрав разум би купил било што од АМЦ.
Не го познавам Стефанов, многу се проврвеа продавачи во амц а некои од нив мигрираа во Се од Техникаоној слабиот тој стефанов ли како ли беше уште работи во амц штип?
Мебиус и Нексио немаат ништо заедничко, а најмалку начинот на работа. Да, мали се во однос на Анхоч и СЕТЕК, ама сепак се компјутерска компанија за хардвер која и покрај другите ни донесе производи кои ги немавме и по сосема ОК цени.Интересно Мебиус отсекогаш овде на форумов бил фаворизиран. Уште на времето се дилаа ценовници и се величаат до небеса Антеци Мантеци...
И откако пропадна од пепелта се изроди Нексио и жичката си продолжи па денес имаме пасивни адверт теми од типот Нексио-Ценовник.![]()
Мебиус и Нексио немаат ништо заедничко, а најмалку начинот на работа. Да, мали се во однос на Анхоч и СЕТЕК, ама сепак се компјутерска компанија за хардвер која и покрај другите ни донесе производи кои ги немавме и по сосема ОК цени.
А што е тука заедничко? клиентите или?Е како немаат кога двајца вработени од Мебиус го основаа![]()
Не.оној слабиот тој стефанов ли како ли беше уште работи во амц штип?
За жал не се радувај дека ти ќе стигнеш на таква распродажба. Без гаранција ќе земаш? Ако се деси нешо АМЦ не одговара.Шега на страна, ако се случи некоја распродажба во амц, вреди да си го испазарам ова чудово?
Monitor 25 HP OMEN, Z7Y57AA, 144 Hz
Sent from my T10(E3C6) using Tapatalk
Мал си, многу работи не ги знаеш.Незнам што раса станавме. Да се радуваме ако некоја фирма пропадне.:suprised: Па многу луѓе леб јадат од Амц.
Неможам да ја разберам оваа чудна раја. Не бевме порано вакви, или пак можеби интернетот ни ја даде правата слика за себичноста на народов.
Незнам колку е вистина, но мене реално ми беа добри Амц, и во задниве години носеа убава роба за добра цена.
Но тешко е да опстанеш на толку мал пазар каде добар дел од конкуренцијата прави далавери, и гледа да бутка се.
Пред се мислам на Сетец. Роба без сертификати, расипани работи и што уште не.
Не би ги споредил Амц со Сетец во никој случај.
Амц во Соравија мене ми беа баш супер со желба да помогнат на секој. Мене ме научија дечкиве и стално кога одев секогаш имав попуст и цена подоле од останатите продавници.
Според мене голема грешка на амц е во бизнис моделот и што касно се вклучија со продавање на бела техника.
Проблемот беше и купување на рати, и спорото одобрување. Еднаш толку се изнервиравме со мајка ми, што за малку ќе си испадневме од салонот.
И Лош знак е за една Економија кога една фирма која работи 30 години ќе затвори.
Јас овие фирми ги памтам како мал Акцент, Амц, Риверсофт и Нико. Тоа ми е некако дел од детството и после школо редовно одев до Амц кај МНТ, РиверСофт кај Грчка амбасада И нико кај стара рампа да гледам компјутери. Иако нормално немав ни скршен денар тогаш како дете, а сонував за ге форце 2 графичкаЕх што сум правел глупости. Па сум барал да ми склопат конфигурација божем сум имал пари да купам.
Сетец незнам кога отвориле, но не ги памтам како мал.
Од Амц купив графичка Riva TNT за да играм NFS 3 и знам дека немав драјвери па ја носев на инсталација под МНТ.
Леле отишле 22-23 години сигурно. Не ми се збори како ми отидоа годиниве.![]()
Каква вредност има АМЦ некој да го купи покрај такви долгови, неисплатени плати, нереализирани договори и сл? Робата што е 2-3 генерации стара?Должат 6.5 милиони евра. Блокирана им е сметката од банка. Бараат некој да ги купи. Има шпекулација дека ќе ги купат некои Амери, што значи ќе биде добро за крајните купци.
Дуќани низ МК ако гледаме од материјален аспект. Нематеријално продава бизнис.Каква вредност има АМЦ некој да го купи покрај такви долгови, неисплатени плати, нереализирани договори и сл? Робата што е 2-3 генерации стара?
Така е далечната 2004, Анатоли од Спајдер - Струга (нивни дилер) оди во Скопје во АМЦ договара 20 конфигурации(рабат 17%), му ги испорачуваат експресно и утредента фрчи на сите медиуми огромен попуст на готови конфигурации 22%. Тоа и беше негова последна нарачка пропадна човекот. Образложение на АМЦ, нарачката ти беше вчера.Мал си, многу работи не ги знаеш.
АМЦ почнаа со работа при крајот на минатиот век, почнаа многу брзо да се развиваат, првата фирма што почна да си ги дупчи дилерите, да спушта цени во салони под дилерска и сл работи, кои долгорочно наместо да помогнат на крајните купувачи ја руинираја ком. бранша.
Долги години лапкаја добри тендери и наместо да се развиваат станаа лоша фирма без сопствен увоз, многу задолжена кај увозниците, сите подобри кадри си заминаа.
Сетек работат од 96-97 год, носеа роба по малку, на почеток од БГ шверц па се развиваа, имаа куќа малку подоле од сега.
За разлика од АМЦ вртат огромна пара, можеби не ви се допаѓаат од разни причини но моментално се еден од најголемите играчи во браншата за копјутери ќумбиња и шпорети.
Да да, заборавив да напишам дека и сметката им е блокирана, а имаат 180 вработени лица. Ќе добијат и негативна референца, знам им ја спремаа.Должат 6.5 милиони евра. Блокирана им е сметката од банка. Бараат некој да ги купи. Има шпекулација дека ќе ги купат некои Амери, што значи ќе биде добро за крајните купци.
Бесплатна достава
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден