Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Kodi - Генерална дискусија

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Во тој случај не би имал никакви проблеми со хд стримови за спорт. Сите дилери на иптв даваат бесплатен пробен период од 24 часа, така да можеш да тестираш и да си одбереш кој најмногу ти одговара.
А што препорачуваш за инсталација на коди? Распбери да земам или нешто друго?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511

Ако ти е мерак за расбери земи го, ама јас би одел на андроид бокс, секако не од најевтините. Многу пофлексибилен е, поддржува 4К видеа, можеш да ставиш било кој друг видео плеер или апликација покрај коди и пали-вози е.

• ми се допаѓа
Реакции: dino

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Ако ти е мерак за расбери земи го, ама јас би одел на андроид бокс, секако не од најевтините. Многу пофлексибилен е, поддржува 4К видеа, можеш да ставиш било кој друг видео плеер или апликација покрај коди и пали-вози е.
Немам мерак за ништо конкретно а и би сакал да земам нешто што би возело без проблем и 4к видеа :).
Може конкретни модели за андроид бокс да ми кажеш? Линк минк?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Немам мерак за ништо конкретно а и би сакал да земам нешто што би возело без проблем и 4к видеа :).
Може конкретни модели за андроид бокс да ми кажеш? Линк минк?
Модели има буквално илјадници. Ѕирни ја темава можеби ќе ти помогне. Од генеричките јас би одел на некој со S905X/S912 чипсет.

• ми се допаѓа

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
KODIII.jpg

има чаре ова само да се гаси на 5-10 секунди, на шилдот стои цело време додека јас не кликнам назад па да исчезне, на другиот бокс само се гаси автоматски

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com

Ако си како мене што сака True Cinema 24p на филмови, секако питата земи си ја. Со нејзе неможеш 4к и H.265 да тераш. Питата мења резолуција/рифреш он-д-флај како прав компјутер.

Од друга страна андроид боксови со нови чипсети немаат мука со ниеден формат и тераат 4к без проблем. Но нема True Cinema затоа што неможат да мењаат резолуција на старт/стоп. Некои боксови имаат опција да го тераат целиот интерфејс во 24p, но тоа не изгледа добро во менија и плус е 24 Hz, а не 23.976 Hz како што треба да биде, па на секој 20 секунди има микро статер.

Ако ништо од ова што зборам не ти е јасно, зимај некој подобар андроид бокс и ич не му ја мисли.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Ако си како мене што сака True Cinema 24p на филмови, секако питата земи си ја. Со нејзе неможеш 4к и H.265 да тераш. Питата мења резолуција/рифреш он-д-флај како прав компјутер.

Од друга страна андроид боксови со нови чипсети немаат мука со ниеден формат и тераат 4к без проблем. Но нема True Cinema затоа што неможат да мењаат резолуција на старт/стоп. Некои боксови имаат опција да го тераат целиот интерфејс во 24p, но тоа не изгледа добро во менија и плус е 24 Hz, а не 23.976 Hz како што треба да биде, па на секој 20 секунди има микро статер.

Ако ништо од ова што зборам не ти е јасно, зимај некој подобар андроид бокс и ич не му ја мисли.
Не знам што е True Cinema ама ќе гуглам :)
Се плашам проблем да не биде интернетот - оптика од телекабел.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Не знам што е True Cinema ама ќе гуглам :)
Се плашам проблем да не биде интернетот - оптика од телекабел.

Не мора да гуглаш јас ќе ти кажам :)

Филмовите - BD-rips што ние ги симињаме се со 23,976 FPS (фрејмови во секунда). Најтечен приказ има кога и диплејот (телевизорот) е исто наместен на 23,976 (заокружено го викаме 24p).

За да биде така треба и ТВ-то и плеерот да подржуваат репродукција на 24p. Питата ова го може, андроид боксови не.

Визуелно е прашање дали ќе приметиш воопшто. Добар дел од луѓето не го гледаат ова, но јас го приметувам. Ете проклетство. Ако пуштиш 24p филм на 60p има статеринг односно фино мало сецкање особено кога камерата ротира пополека.

Еве види го видеово на компјутер (1:48 секунди), ако не приметиш ништо земи си слободно андроид бокс.

• ми се допаѓа

Luxell

hello world
7 јули 2012
285
75
Дали Trakt и IMDB би ја бркале истата работа во Exodus т.е. дали во IMDB апликацијата може да се креираат листи со филмови и со поддесување на IMDB акаунтот во EXODUS да се прикажат креираните листи како што е кај Trakt?

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Дали Trakt и IMDB би ја бркале истата работа во Exodus т.е. дали во IMDB апликацијата може да се креираат листи со филмови и со поддесување на IMDB акаунтот во EXODUS да се прикажат креираните листи како што е кај Trakt?

Инсталирај Exodus redux и си работи се.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Видиш не го ни примерив датумот и категоријата :)
И мене прво ми делуваше дека склучиле некој дил, ама сепак сомнително пошто сите се ривали у принцип, па ја побарав датата :)

Коди хоштаплери мме!

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com

Како нема? Тоа се два комплетно различни сервиси. Тракт ти води евиденција што си гледал.

Преку егзодус можеш да наместиш опција да ти дава нови епизоди што се излезени од сериите што ги пратиш и ред други функционалности од тракт. Плус има добри апликации преку кои менаџираш листи.

Не знам дека имдб ги има тие ствари.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Како нема? Тоа се два комплетно различни сервиси. Тракт ти води евиденција што си гледал.

Преку егзодус можеш да наместиш опција да ти дава нови епизоди што се излезени од сериите што ги пратиш и ред други функционалности од тракт. Плус има добри апликации преку кои менаџираш листи.

Не знам дека имдб ги има тие ствари.

Тоа да, ја мислев опциите им се исти за гледање филмови/серии све ставам во watchlist што сакам да гледам.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно