mnikolce
lurker
- 27 октомври 2016
- 803
- 620
Во врска со флешување во EDL, според линкот подолу освен тест поинт потребно е брикуваниот уред да се флешува со најновиот ми флеш, во кој корисникот треба да е логиран со авторизиран ми акаунт (односно истиот тој акаунт да бил претходно логиран и во брикнатиот уред) а самиот акаунт да добие и авторизација за флешување...
Ова некако сумирано го нафрлив од сето тоа што прочитав...
[Guide] [UNBRICK] [SUCCEEDED] Redmi Note 5 Pro | Antirollback | No Fastboot | Fix
@the_maker ако може попрецизно да информира.
Дали тоа е веќе она што во Xiaomi се менува по однос на кој и што може да флешува и продава уреди со контролиран софтвер.
Дали Хи Сторе како овластен сервисен центар може само да флешува или можат и обичните корисници, кои имаат брикнати уреди заради x причини.
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Ова некако сумирано го нафрлив од сето тоа што прочитав...
[Guide] [UNBRICK] [SUCCEEDED] Redmi Note 5 Pro | Antirollback | No Fastboot | Fix
@the_maker ако може попрецизно да информира.
Дали тоа е веќе она што во Xiaomi се менува по однос на кој и што може да флешува и продава уреди со контролиран софтвер.
Дали Хи Сторе како овластен сервисен центар може само да флешува или можат и обичните корисници, кои имаат брикнати уреди заради x причини.
Sent from my MI 4W using Tapatalk