Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Сетек - ново негативно искуство

Статус
Затворена за нови мислења.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
Завчера донесен бојлер од Сетек со нивна достава.

Подигнат запакуван и потпишана применица.

Вчера отпакуван за да се монтира. Се утврдува ова:

Bojler gorenje.jpg

Шавовите испукани а пластичниот капак со обрач е недирнат. Од авион се гледа дека е фабричко оштетување.

Јавено веднаш на Сетек Рузвелтова каде беше платен. Одговор: Штом сте потпишале прием сликајте се.

Одам и го носам во дуќан. Ја гледаат штетата и викаат ништо, сте потпишале прием и ај со здравје.

Викам да, прием е извршен но ова оштетување може да се види откако ќе се отвори да се монтира. Ако доставата била спремна да чека мајстори да дојдат, да го отпакуваат и да го монтираат па да потпишеме ќе беше друга приказна.

Не сакаа да го примат во продавница назад. Инсистиравме и конечно по натегање потпишан е некаков документ за прием кај нив.

Ми бараа упатство и елементи за монтирање (штрафови и држачи) кои не беа од старт вклучени во пакетот. Тие следуваат но со овој ги немаше. А наводно ова бил прв излез на уредот од магацин.

Требаше да ми јават денес што одлучила дирекција. Ми се јавуваат пред малку дека замена не е одобрена.

Јадна наша Македонска бизнис атмосфера со прелажување и без ронка одговорност. Па кој е будала да се буни и да губи време за без везе. Купувам ганѕ ново а ми даваат оштетено. Ако проџе проџе.

Сакав да го споделам искуството до сега. Ќе информирам како понатаму.

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
ц.ц.ц.ц.ц какви лудаци мајко мила...

Пријави по инспекцииве?

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово
..... Купувам ганѕ ново а ми даваат оштетено. Ако проџе проџе....

Имам пишано претходно во врска со нив на друга тема, значи уште си тераат по старо со ваков третман :speechless:

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Од кај и да го купиш, ако потпишеш дека се е ок со производот, и после се утврди дека е оштетен, ти испаѓаш виновен, бидејќи со потписот се согласуваш дека производот не ти е оштетен.
Затоа никогаш не се зима на слепо, се отвара и се проверува на лице место за вакви работи, па тек тогаш потпис.
Сега џабе ти е и инспекција и се, на милост си на Сетек.
Не дека ти го подметнале, таман работа. Од фабрика, па до магацин, па до кај тебе, неколку препратки се тоа, на некому му паднал можеби, и нормално нема да го пријави, бидејќи ќе го плати од свој џеб.
Затоа поука за нареден пат.

Nikola G

hello world
18 септември 2017
108
93
И мене ми дадоа неисправен лаптоп, а знаеа дека се работи за неисправен.
Најнов трик им е што лоши коментари бришат на фејсбук и не ти даваат веќе шанса да пишуваш.
Политика на фирмата е да бутаат лоши производи и многу луѓе и тоа што ги знам се жалат на вакви дефектни или скршени производи.
А тие што не ги знам којзнае колку има?

Друг производ ќе ти дадат, ама малце ќе те изнервираат и ќе те извртат. Како да им е тоа мерак.

Но сакаш или не да признаеш @gokica имаш и ти дел од вината.
При се што читате овде одите и пак купувате од сетек. Зашто бе @gokica зашто?

Јас сфатив дека Сетек воопшто не го почитува купувачот. Ги третира како стока со која може да се мајтапи.
Со тоа што си купил од кај нив, и ти прифаќаш да се однесуваат така и со тебе.

Нервози за свои пари. Епа будали сте. Што да ви кажам. Како јас што бев,

Не се сеќирај по мене знам. Ќе ти го заменат, ама мора малку да те дупчат и да ти ги кренат живците.

Како да сакаат да кажат Сетек. Кога си купил од нас, мора малку да те направиме идиот. Никој не ти е крив.
На тебе е дали ќе наседнеш и ќе си го замениш производот, или ќе испаднеш човек и ќе речеш парите назад.

Мене ми рекоа тогаш, добро ај ќе ти го замениме. Не реков. Ме изнервиравте Парите назад.

Па јас те охрабрувам да си ги бараш парите назад. Твои се парите и нема никој право да те прави идиот за свои пари

Последна промена:

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Треба да ти го заменат чим е таков... Најверојатно се работи за некоја грешка.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
Ако неќат да ти го рекламираат бојлерот можеш на Трендо да му пишеш на off.net.mk. Тој пред една година имаше објавено еден сличен инцидент во кој овие од сетек на некој човек му подметнале шпорет со некоја фалинка (не памам што беше точно). До тогаш овие од сетек никако неќеле да му го рекламираат шпоретот, тек откако Трендо ги изрезили овие од сетек пред цела македонска јавност човекот успеа да го рекламира шпоретот. Мој совет е и ти исто да направиш ако неќат да ти го рекламираат бојлерот.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.300
11.840
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
@gokica Терај до крај батка и не се откажувај. Сите инспекции помини ги ако треба. Ѓубриња смрдени.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Ако неможеш преку трендо,пробај преку миленко неделковски е муабетов од погоре
Онтопик
Секоја инспекција што ќе ти дојде на памет исконтактирај ја.
Како што пишаа другариве погоре,со потпишувањето на документот се заебала правно работата и најверојатно ништо неможеш да сториш ама барем ќе ги прочешлаат убаво инспекциите и ќе размислат 2 пати дали ќе им се исплати нареден ваков случај да пробуваат пак да изиграат некого.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
Од кај и да го купиш, ако потпишеш дека се е ок со производот, и после се утврди дека е оштетен, ти испаѓаш виновен, бидејќи со потписот се согласуваш дека производот не ти е оштетен.
Затоа никогаш не се зима на слепо, се отвара и се проверува на лице место за вакви работи, па тек тогаш потпис.
Сега џабе ти е и инспекција и се, на милост си на Сетек.
Не дека ти го подметнале, таман работа. Од фабрика, па до магацин, па до кај тебе, неколку препратки се тоа, на некому му паднал можеби, и нормално нема да го пријави, бидејќи ќе го плати од свој џеб.
Затоа поука за нареден пат.

Да меѓутим не :) Можеш ли ти сите функционалности да ги провериш на производот додека си во салон? што би рекол македонец , абе за мои пари, 3 саати ќе го гледам! - рекле многу а никој не применил.
Еве сега скоро земав телевизор од нептун , го извади дечкото од кутија , го упали , ми даде даљинско и расчепкав 3-4 мин колку да видам дали функционира , го погледнав панелот на кратко , не успеав да приметам никакви дисфункционалности , го ѕирнав козметички и се беше ок. Дома , кога го монтирав и му посветив многу повеќе внимание , приметив кругче мртви пиксели кои едвај се гледаа во темница , а тек па под јака светлина у салонот на нептун. Им го вратив уште вечерта , и покрај тоа што потпишав дека сум го прегледал и све е ок со него , дечките утврдија дека е фабричка грешка и ми нарачаа нов телевизор кој си го подигнав наредниот ден.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Работев и во Сетек и во Нептун,искрено со тешки маки ке го вратиш,но ако си упорен и,им досаѓаш ке ти го заменат.Следен пат не само ти,него сите тука на форумов,проверувајте све убаво до детално,ако треба 5 саата,овие две фирми се преваранти невидени со производи,сум се расправал со еден куп луѓе,и затоа и си напуштив,затоа што вистината секогаш боли,а неможам да гледам луѓе кој работата за 200 евра месечно плата,и собираат цела година за некој производ,и да им буташ ѓубре,не неможам тоа.

Во Нептун е сосема друга политика,ако потпишеш формулар дека е се ок со продуктот,и искочиш од продавница и видиш некаков си проблем,папала маца,толку враќање амин,ни на суд нит ништо нема да ти помогне.Затоа што си потврдил дека производот е се ок,и си дал своерачен потпис.

Така да јас уште одамна одбегнувам од вакви да купувам било што,и уште пред да работам во овие фирми.

Последна промена:

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Приемницата, колку што знам, е само доказ дека производот е примен, но не кажува ништо за состојбата во која е примен и не е поврзана никако со гаранцијата и правата и обврските кои произлегуваат од неа. Ти само си потпишал дека ти е доставен производ. Мислам дека не можат да повикуваат на приемницата. Најдобро е да се оди во ДПИ и да се разговара со нив без да се откриваат детали за која фирма се работи. Доколку постои прекршување на закон од нивна страна, само напиши еден поднесок во кој ќе се повикаш на законот кој е прекршен и дека со тоа ти е оневозможено правото на замена. За 1 месец најверојатно ќе се заврши работата, а можеби и побрзо. Мислам дека на твоја страна се фактите.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.311
2.285
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
А што се подразбира под тоа "Потпишување прием?" Потпис при прием на стока/роба е стандардна процедура со која се докажува дека си ја примил робата. За после да не го однесеш бољео у подрум и да се јавиш во Сетек каде е испораката? а тие фино лепо ти го донесле па ти сакаш да ќариш втор бољер.

Апсурдно е некој да ти негира Гаранција на производ затоа што ти си ставил некаков си потпис на некаков си документ.

Освен тоа како се проверува функционалност на бољер дали е во исправна состојба за ти да потпишеш дека е ОК.
Дали вработената го полни еднаш се бања така гола пред тебе викајќи "Ух Ух Ух вруќо маму му ебем" па ти радосен дека се е во ред го земаш потпишуеш со две раце и идеш дома.

Да не мислат од СЕТЕК дека физичките недостатоци се настанати при обид за монтажа па дотичниот не му одговарала литражата и сега сака да го подметне како фалш производ.

Стварно бзвз ситуација.

Инаку IMO никогаш не би дозволил некој да ме условува да ми отворат производ и пред мои очи некој да ми попува "Еве господине повелете видете... Има струја свети црвено LED сијаличето. СЕ е ОК!!!"
Така на бувљак продаваат. Имаат генератори и на лице место ти продаваат ако врти ако дава слика и ако свети нештото е ОК. Отука натаму можеш да се сликаш. А некој бапчо во Сетек или Нептун да ми отвара пакет за производ од фабрика кој го плаќам 40.000ден. за тоа ќе почекаат малку.

R

Roncic

Гостин
Просто и едноставно. Ги даваш на суд, викаш вештак, докажуваш дека производот е подметнат. Повторно ги даваш на суд овој пат кривично , не само сетек туку и сите што се вмешани во случајот.Ги бричиш 5-10к еура и сите среќни и задоволни. Мислам дека имаш и адвокатка специјализирана за овие работи.

25 ноември 2014
1.535
1.964
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Setec = Seks so tehnika. Sum kazal I porano @gokica
Ne si me pratel brat.
Abe ne I'm GI polnete djebovite na ovie ajduci.
Fusheraj I'm e robata
(Izvini za latinica, od mobilen sum)
Мобилен што има интернет пребарувач и интернет конекција, има и кирилична поддршка.
Извини за офтопик од писи сум.

Z

zlaki

Гостин
ме раскендисавте за сетек..а јас гледав некој лап-топ да земам од таму.Нептун не ми се верни затоа што ми подметнаа неисправен тостер но во истиот ден и ми го вратија,доплатив и земав поголем.АМЦ и тие некако ми се сомнителни посебно кога пред некој ден продавачот ми кажа дека веќе не продавале делл затоа што сите биле дефектни(јас не му верувам).И сега од каде да пазариме?

krema

OG
24 јуни 2009
15.724
15.816
youtu.be

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Незнам дали остана нешто да се каже за Сетек, а не е кажано веќе на темава од 33 страни. Едноставно треба да се избегава Сетек, не дека другиве се идеални, ама Сетек има впечаток како намерно да сакаат да те заебаваат. Шта речи стока профитерска и тоа на ситно.

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно