Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Не бе бидифит, подобро уште 1000+ да додадеш и од официјален store да купиш. Несигурни продавници и продавачи може да исчезнат по некое време и ќе нема да можеш да го сервисираш. Инаку не паѓа цената на m365, интересно.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Не бе бидифит, подобро уште 1000+ да додадеш и од официјален store да купиш. Несигурни продавници и продавачи може да исчезнат по некое време и ќе нема да можеш да го сервисираш. Инаку не паѓа цената на m365, интересно.
Интересно е што во официјален е 1000ка поефтино.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832

Мене искрено не ми е јасно што е смешно. Премногу ги има, и чест на исклучоци, повеќето се понашаат како нивен да е тротоарот или десната лента од улицата. Чисто за споредба, со велосипед на пример, единствено ако немаш велосипедска патека, имаш право на едно метро од десната коловозна лента, ни сантим повеќе.

А ова за елециве, не е идеално, ама со оглед на тоа дека светлата на тротинетите се поставени многу ниско и ептен слабо се гледаат, до некаде го разбирам. Возач на кола ќе се измачи дур го види светлото, а елекот одма паѓа в очи.

Мило ми е што конечно некако ќе се регулираат. А дека не е идеално, не е, ама веројатно ќе ги увидат проблемите за брзо и ќе има измени. Идеално би било да имаме инфраструктура, ама ..

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Мене искрено не ми е јасно што е смешно. Премногу ги има, и чест на исклучоци, повеќето се понашаат како нивен да е тротоарот или десната лента од улицата. Чисто за споредба, со велосипед на пример, единствено ако немаш велосипедска патека, имаш право на едно метро од десната коловозна лента, ни сантим повеќе.

А ова за елециве, не е идеално, ама со оглед на тоа дека светлата на тротинетите се поставени многу ниско и ептен слабо се гледаат, до некаде го разбирам. Возач на кола ќе се измачи дур го види светлото, а елекот одма паѓа в очи.

Мило ми е што конечно некако ќе се регулираат. А дека не е идеално, не е, ама веројатно ќе ги увидат проблемите за брзо и ќе има измени. Идеално би било да имаме инфраструктура, ама ..

IMG_8875.JPG

Се додека на ваков начин ги решаваат патеките, “законот” е смешен.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
со велосипед на пример, единствено ако немаш велосипедска патека, имаш право на едно метро од десната коловозна лента, ни сантим повеќе.
Чисто процедурално, прописите велат најблиску што може до десниот раб на коловозот. Не се спомнуваат конкретни должини.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Се додека на ваков начин ги решаваат патеките, “законот” е смешен.

Ова е трагично, ама да, те разбирам.

Чисто процедурално, прописите велат најблиску што може до десниот раб на коловозот. Не се спомнуваат конкретни должини.

Можно е да грешам, да, ама пак се понашаат како нивен да е тротоарот/улицата а би требало да се залепени десно.

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Ова е трагично, ама да, те разбирам.

Можно е да грешам, да, ама пак се понашаат како нивен да е тротоарот/улицата а би требало да се залепени десно.
Што знам, повеќе курчат оние со точаци, вака генерално ок си возат тротинетиве. Инаку да, треба закони, исто и да се дигне малку свеста да не се вози во обратен правец.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Паметно и да им се забрани управување на возило на електричен погон во рок од 12 месеци!
Нема ден да помине а некоја нечујна, невидлива, на тротинет, да ти се избаци од негде.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Паметно и да им се забрани управување на возило на електричен погон во рок од 12 месеци!
Нема ден да помине а некоја нечујна, невидлива, на тротинет, да ти се избаци од негде.

Тоа значи дека пешачиш во лентата за велосипеди/тротинети. :)

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Што знам, повеќе курчат оние со точаци, вака генерално ок си возат тротинетиве. Инаку да, треба закони, исто и да се дигне малку свеста да не се вози во обратен правец.

Како еден од "оние со точаци", не се сложувам баш. Да, и велосипедската култура во државава е нула, ама колку толку се регулирани велосипедите и има казни. Јас, на пример, сум завршил на сообраќајна поука затоа што возев во спротивна насока во еднонасочна уличка. Не булевар, не улица, уличка. Немаше ни тротоар, уште помалку велосипедска патека. И полицаецот ги пушти тие што беа пред мене и им рече "бегајте", за да ме застане мене и другар затоа што бевме со кациги и останата опрема, се враќавме од тренинг. Ама си заслуживме и тоа е тоа, повеќе пазам од тогаш. Како и да е, избегавме од темава.

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Според законов се бараат елеци, па за да не делуваме како да сме од Македонија Пат, ако видите некаде овакви флуоросцентни рамки
Breathable-Traffic-Night-Work-Security-Running-Cycling-Safety-Reflective-Vest-High-Visibility-Reflective-Safety-Jacket.jpg

пишете во темава да знаеме од кај да купиме, да не ги чекаме од Али по 2 месеца!:)

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580
Според законов се бараат елеци, па за да не делуваме како да сме од Македонија Пат, ако видите некаде овакви флуоросцентни рамки
Breathable-Traffic-Night-Work-Security-Running-Cycling-Safety-Reflective-Vest-High-Visibility-Reflective-Safety-Jacket.jpg

пишете во темава да знаеме од кај да купиме, да не ги чекаме од Али по 2 месеца!:)
Go imam, sranje e zemi si standard elek od pazarce.

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71

Ти пишува во закон елек, зошто пробуваш со курајберски финти. Мада ова никој нема да носи што ви е.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Генерално не можеш да возиш по тротоари, секаде коли има паркирано. Значи првин тоа треба да го решат, или вело патеки секаде.

Јас потполно се согласувам со тебе!

Во Кавадарци немаме никаде патеки ама баш никаде, и тоа место што се ослободи го искористија за паркинг да било со што го стеснаа тротоарот за да можат лешинариве повеќе пари да перат со паркинзи наместо да направеа некоја патека.

Стари дедовци и баби туку се размаале низ цел тротоар, и како да поминиш преку нив а да не ги допреш, им свирам неколку пати да се тргнат ама гледам мува не ги лази...

Бабиве пак се научиле со 1 денар нешто ако е поефтино и ќе одат дури 2км размаани низ цел тротоат го зафаќаат за да си заштедат некој динар.

Стварно не разбирам ама ова неможе да биде практично ако е забрането возењето по улици.

Немам збор, трагедија е ова.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв