dali probal nekoj da instalira windows 11 na postar model. posto mene ne mi se instalira probav nekje da instalira
Windows 11 = macOS
Многу лошо.
go imam simnato rufus ama pri instalacija pravi samo 50mb system reserved i ne se instalira sega ovaa greska izleguvaПробај со новиот Rufus 3.16 тој прави bypass на инсталацијата
Zen+ т.е. рајзен 2000 се компатибилни.Мислев 1600AF не е компатибилен со 11?
![]()
Значи на 1600 да не пробувам а ? И така и така ништо не добиваш со Њиндоус 11 .. Само главоболка плус ....Zen+ т.е. рајзен 2000 се компатибилни.
Којзнае, може има workaround. Мада секако нема да го оптимизираат за зен 1, да сум на твое место би чекал ам5 за 11ка.Значи на 1600 да не пробувам а ? И така и така ништо не добиваш со Њиндоус 11 .. Само главоболка плус ....
Android apps ваљда ќе биде разликатаИзгледа само нашминкана 10-ка ке излезе 11-кава.
Поише како нашминкана 10ка со газот напупен за алдер лејк.Изгледа само нашминкана 10-ка ке излезе 11-кава.
![]()
Windows 11: Microsoft’s pointless update
After a couple of weeks using the beta and a week with the final version of Windows 11, I've yet to find a real reason to use it.www.computerworld.com
Исто ти е како windows 10 ке ти беде врзана за матичната,само мора прво апгрејт да направишСтигло је али ќе почека.... Windowsot ми е со клуч на матична Ако симнам некад за година-две iso за clean install да направам ќе си трае лиценцата?
Погледнете го атачментот 105564
Ако симнам некад за година-две iso за clean install да направам ќе си трае лиценцата?
Нема врска. Форматирав наново со 11ка и ми ја прифати лиценцата.Исто ти е како windows 10 ке ти беде врзана за матичната,само мора прво апгрејт да направиш
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Мислам дека и со account можеш да ја врзеш лиценцата, каков користиш локален или на Microsoft?
Иначе јас ја пробав 3 недели и ми се допадна најмногу заради надградениот WSL, ептен е добро интегрирано сето тоа во најновата верзија. И интерфејсот ми се свиѓа, не е лош.
Единствена замерка ми е што никако не можев да го исклучам од корен Windows Defender-от. Ниту gpedit.msc не работеше, ниту модификации на регистри, пробав со модификација на офлајн регистрарот преку WRE метода, направив некоја утка ми се зафркна цела инсталација.
Ќе пробам деновиве пак кога ќе имам време.
Фраер си нема што.
It is essential that you link your Microsoft account to the Windows 11 license on your device. Linking your Microsoft account with your digital license enables you to reactivate Windows using the Activation troubleshooter whenever you make a significant hardware change.
Само како бекап злато. Сеуште хардверот е врзан за лиценцата. Што значи џабе имаш акаунт со лиценца, нема да работи на друг нелиценциран хардвер.
Поздрав и до тебе.