Multipass
hello world
- 1 ноември 2015
- 216
- 363
Ја за малку ќе го сметав за релевантен м0абетов за лиценци и ќе се умешав ама Massgravel.
Како бе не го знаев ова. Зар имало open source активатори?
Не сум го сретнал терминов претходно и одма му направив search да видам за што станува збор. Ќе си имам доста занимации викендов за експериментирање.
Никогаш јас иначе не сум ги сакал пиратските активатори зошто никад не знам што соддржат во нив, малце сум параноичен јас за кракиран софтвер.
Затоа си имам засебен драјв за OS со пиратерија каде што не чепкам ништо поврзано со лични податоци и засебен драјв за OS со слободен софтвер кои се изолирани еден од друг преку firmware и ги селектирам при бутирање со UEFI профил каде соодветните SATA портови се деактивирани. Заради тоа не сум прешол на NVMe SSD сеуште, матичната не ми овозможува лесна деактивација на M.2 слотовите, можам да ги деактивирам со активација на PCI Express x8 режим, каде што тие линии се по автоматизам деактивирани, меѓутоа графичката така ќе ми работи со намален проток.
Е сега тоа не ме заштитува од BIOS/UEFI базиран malware, ама па кој сум јас за со толку софистициран начин да ме таргетираш.
Ама ова ми се свиѓа ептен, open source активатор што обавезно ќе го разгледам, фала ти.
Надополнување:
Џабе толку се израдував, не е потребен викенд за да ги разгледам скриптите.
Каков open source, кога нема никаде код за тоа како да ги изградиш executable и dll фајловиве.
Лаку ноч.
Последна промена:
Што уште повеќе ја зацврстува мојата теза дека сите активатори се во суштина rootkits.
... ме насмеа. Нема проблем, договорено. За другарите гол во женска бања влегувам ако треба.