Земав сличен таков до 150 степени толеранција. Ме "заклаа" во БТ електроник, 50 денари.Го замени со ист таков или едноставно ја исфрли термо заштитата ?
Да бе „Голема Благодарност“! Ти мислиш дека само со „голема блаодарност“ да си поминешГолема благодарност за помошта до членовите.![]()
Се сложувам. Таман причина за едно собирање Само ме збунуе малку "оркестар за брзи интервенции"...Да бе „Голема Благодарност“! Ти мислиш дека само со „голема блаодарност“ да си поминеш
Иди растрчај се донеси кило со кило, 50-60 кебапи, кромид башка, нафора
Јави се кај некој оркестар за брзи интервенци и после тоа да констатираме исправност на трафото. Еве, на пример, ќе го викниме и @bogoevski за да објасни што е „Трансформатор во празен од“ со дополнително објаснување како настанале хармониците.
Еве не знам...
Се почнува со „родила се мана“ собирање, се запиваш и кога работите стануваат „жестоки“ во друштвото ќе се најде некој кој ќе предложи да се повика музика. Тогаш доаѓа оркестар составен (обично) од 2-3 цигани во состав: кларинет со минус 3 клапни, хармоника дугметара на која и фалат едно 20 дугмиња и виолина излепена со селотејп.Се сложувам. Таман причина за едно собирање Само ме збунуе малку "оркестар за брзи интервенции"...
Јако! Дефиниција достојна за Вујаклија.Се почнува со „родила се мана“ собирање, се запиваш и кога работите стануваат „жестоки“ во друштвото ќе се најде некој кој ќе предложи да се повика музика. Тогаш доаѓа оркестар составен (обично) од 2-3 цигани во состав: кларинет со минус 3 клапни, хармоника дугметара на која и фалат едно 20 дугмиња и виолина излепена со селотејп.
Потоа ти ја свират „Калашњиков“ во 1000 варијанти. Фалш што не може повеќе да биде ама тебе ти е рамно одавде до Бакарно Гумно и ништо не ти смета
Ете тоа е оркестар за брзи интервенции. Ме разбра сега?![]()