Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Philips 40PFH5501 24000 нов, евентуално да го прашаш Динамит или пак половен ако најдеш до 20000 денари.

Никако таа серија на Филипс имаат проблем со напојувањето што сеуште неможат да го решат. Ептен треба да си среќајлија да ти се погоди. Денес бев да си го земам од сервис самсунгот и ми кажа мајсторот има две серии на Панасоник која едната е со премиум делови и со гаранција од 5 години и се навистина погодени а другата е со 2 години. :)

Sent from my iPhone 7 jet black using Tapatalk

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
После тие 2 земав обичен Full HD LH560V и испадна дека има подобар контраст и слика од тие UHD ниска класа.

Ама по 3 дена приметив дека панелот не му е добар, одма се јавуваше Burn-In по 2-3 минути оставен на некоj канал и логото се врежуваше. А тоа во гаранцијата не спаѓа, па и тој го вратив :D

После правев малце пауза и по некој месец се мислев меѓу Sony W805C и Samsung KU6400 и го земав вториов и сум презадоволен од контраст, бои, слика
Кои сетинзи ги користиш на Samsung KU6400 зашто со стандардни подесувања приметувам шрмљање на сликата.. ?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Кои сетинзи ги користиш на Samsung KU6400 зашто со стандардни подесувања приметувам шрмљање на сликата.. ?
Да, на некои канали лоша е сликата, ама и самиот сигнал самите канали се такви.
Пример на HD канали сликата е топ.

Јас ги испробав сите сетинзи, на динамик блурот е најминимален и лошите канали ги прави добри, ама па од друга страна бојата се изобличува и е многу ладна.
На стандард ми е моментално (кога гледам телевизија), еве слики точно:

18451958_10209364938137455_1044169260_o.jpg 18451831_10209364937897449_235324725_o.jpg 18426922_10209364937697444_773231652_o.jpg

И она Auto Motion Plus исклучи го, инаку прави SOE (soap opera effect).
За филмови може на Стандард со тоа на 3-ка, таман е за 24p кино ефект.

За гледање филмови на Movie, намален контраст на 85, со динамик контраст на средно или минимално, зависи и до снимката, има некои бледи снимки па мора да уклучувам на најјак контраст да надокнади боите, на одлични снимки го исклучувам скроз.
Auto Brightness сензорот исто ми е вклучен со минимум осветленост на екран на 10, за навечер со изгасено светло да не трешти позадинското и само се прилагодува нели.

Ако не си апдејтирал има и 3-4 пати излезено нов софтвер, моментално сум на 1168.2, мора да го флешнеш преку USB, онака не го наоѓа.
Еве и линк за даунлод: 43" UHD 4K Smart TV KU6402 serija 6
18472222_10209364937617442_1467198956_o.jpg link-.PNG

Атачменти

• 18447997_10209364937897449_235324725_n.jpg
    18447997_10209364937897449_235324725_n.jpg
    26,5 KB · Прегледи: 58

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
На нашава телевизија ќе добиеш слична слика со quart телевизорите, мењај сетинзи колку сакаш.
И ден денес неможам да се изначудам колку скапи телевизори купуваат луѓево кај нас да гледат телевизија а истата слика ќе ја добијат на тв од 8000 и на тв од 80000 ден.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
На нашава телевизија ќе добиеш слична слика со quart телевизорите, мењај сетинзи колку сакаш.
И ден денес неможам да се изначудам колку скапи телевизори купуваат луѓево кај нас да гледат телевизија а истата слика ќе ја добијат на тв од 8000 и на тв од 80000 ден.

Tие што купуваат телевизори за да гледаат тв заслужуваат да не добијат ништо за она што уложиле, за другите постојат торенти и блу реј филмови.

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Не гледам телевизија , симнувам од нет 1080p и 4k HDR ( околу 70гб е филм ама е первезија). Како тв опција користам Netflix и тамо има 4к содржина.

Sent from my OnePlus 3T using Tapatalk ViP

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.287
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Никако таа серија на Филипс имаат проблем со напојувањето што сеуште неможат да го решат.

Мала корекција, сите серии на филипс имаат проблем со напојувачката секција, рика, и горнион не може да ја поправи.

Денес бев да си го земам од сервис самсунгот

Ако не ти ги замениле сите диоди од беклајтот, наскоро пак ќе се слушнеш со мајсторот :D

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Мала корекција, сите серии на филипс имаат проблем со напојувачката секција, рика, и горнион не може да ја поправи.

Ако не ти ги замениле сите диоди од беклајтот, наскоро пак ќе се слушнеш со мајсторот :D

Сменети се сите плус некои делови од напојувањето кои ми беа при крај :) Ми спомна дека едниот хдми излез ми го изгасил за да се штедел. (Не го сватив зошто но ми остави само 2 хдми и софтверски го чепкал нешто)

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.287
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Сменети се сите плус некои делови од напојувањето кои ми беа при крај :) Ми спомна дека едниот хдми излез ми го изгасил за да се штедел. (Не го сватив зошто но ми остави само 2 хдми и софтверски го чепкал нешто)

Ти смениле електролити во напојување, стандард кај самсунг.

Мислиш дека ти се сите диоди заменети? Имаш 5 вакви ленти во тв-то, секоја со по 9 диоди и 9 дифузери, доколку се ставани оригинални делови. Спореди ја цената со цената на поправката и ќе дознаеш дали се сите заменети ;) а ни ја не сфаќам зашто би гасел хдми излези заради штедење o_O
Околу софтверското чепкање, кажи ми дали ти се чини малку за нијанса потемна сликата сега?

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Никако таа серија на Филипс имаат проблем со напојувањето што сеуште неможат да го решат. Ептен треба да си среќајлија да ти се погоди. Денес бев да си го земам од сервис самсунгот и ми кажа мајсторот има две серии на Панасоник која едната е со премиум делови и со гаранција од 5 години и се навистина погодени а другата е со 2 години. :)

На работа кај нас имаме 4 тв PHILIPS 40PFH5501 купени неколку дена после нова година. Истите работат по 24 часа на ден од дента кога се купени па до денес. Ги користиме за камери. Какво напојување, какви глупости.

За друго незнам бидејќи и не ги користиме, ама за издржливост во овие 5 месеци ретко кој модел би се погодил а притоа да работи нонстоп.
И сега ако би било некој просек и кај нас работат 24 часа х 150 денови = 3600 часа или во домашни услови просечно кога би се гледало по 180 часа во месецот тоа би било рамно на 2 години.

НИту еден телевизор до сега не покажа линии, флеки или било каков друг знак на неисправност.
Jaс всушност до пред некое време и незнаев точно кој е моделот, но кога еден колега минатиот месец планираше да го смени стариот за нов телевизор и разгледуваше модели во каталог за што точно да земе му дојде оваа идеја. Вика еве ќе одам и ќе видам што модел се овие телевизори кај нас. Гајле немаат веќе 5 месеци па таков ќе си земе. И ете го и кај него веќе 1 месец и повеќе. Баговите кои ги имаа со софтверот на почетокот се средени со апдејтите кои ги добива 2 пати во месецот. Само позитивни импресии.
Изгледа на Филипс им е јасно дека со 5500 направија растур со продажба во светот, па си го задржаа квалитетот и кај неговиот наследник 5501.
Ако тука ја утнат џабе им се јаките модели кога на нив им е и помала продажбата

Така да поверодостоен доказ да даде некој од мене за овој модел јас глава ќе исечам. Ако сака некој ќе сликам понеделник кога ќе бидам на работа чисто да се увери некој што би се мислел во издржливоста на 5501

Неможам да зборам генералнo но дома имам и Филипс 55инчи 55PUS6501
Телевизорот е право sвериште. почнувајќи од слика, андроид , 4к дисплеј, далечинско со тастатура
Рај за филмови, нетфликс незнам како е кај другите но кај филипс со едно копче и веднаш сум на нетфликс
Има уште многу да се пишува. Ќе спремам и еден текст наскоро штом се ослободам.
На интернет читав и лоши работи особено за сите модели од серијата 4000 дека биле многу неквалитетна изработка, како и прилично доста дефекти кај моделите PFH5301 и PUH6101 па во САд и Германија биле цели пратки повлечени ама колку пари толку музика.

Кај нас народот уште мисли дека Андроид кај ST(канта од преварантите SETEC) е исто што и кај мојот филипс дома.
5501 и јас потврдувам дека е една од најтоп и најисплатлива инвестиција за парите до 24000 денари

Е сега ако некој си сака ULтra hd за тие пари ќе си го земе ѓубрето кое е исфрлено во нормалните земји и ќе си се крсти дали ќе му се погоди или не.

Последна промена:

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Ти смениле електролити во напојување, стандард кај самсунг.

Мислиш дека ти се сите диоди заменети? Имаш 5 вакви ленти во тв-то, секоја со по 9 диоди и 9 дифузери, доколку се ставани оригинални делови. Спореди ја цената со цената на поправката и ќе дознаеш дали се сите заменети ;) а ни ја не сфаќам зашто би гасел хдми излези заради штедење o_O
Околу софтверското чепкање, кажи ми дали ти се чини малку за нијанса потемна сликата сега?
Платив 3000 денари за поправката а за сликата е иста како порано. Ќе видиме сега како ќе се погоди. :) Следен тв што ќе го купам знам дека ќе биде Панасоник од ти е со 5 години гаранција! :)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.287
1.317
На работа кај нас имаме 4 тв PHILIPS 40PFH5501 купени неколку дена после нова година. Истите работат по 24 часа на ден од дента кога се купени па до денес. Ги користиме за камери. Какво напојување, какви глупости.

За друго незнам бидејќи и не ги користиме, ама за издржливост во овие 5 месеци ретко кој модел би се погодил а притоа да работи нонстоп.
И сега ако би било некој просек и кај нас работат 24 часа х 150 денови = 3600 часа или во домашни услови просечно кога би се гледало по 180 часа во месецот тоа би било рамно на 2 години.

НИту еден телевизор до сега не покажа линии, флеки или било каков друг знак на неисправност.
Jaс всушност до пред некое време и незнаев точно кој е моделот, но кога еден колега минатиот месец планираше да го смени стариот за нов телевизор и разгледуваше модели во каталог за што точно да земе му дојде оваа идеја. Вика еве ќе одам и ќе видам што модел се овие телевизори кај нас. Гајле немаат веќе 5 месеци па таков ќе си земе. И ете го и кај него веќе 1 месец и повеќе. Баговите кои ги имаа со софтверот на почетокот се средени со апдејтите кои ги добива 2 пати во месецот. Само позитивни импресии.
Изгледа на Филипс им е јасно дека со 5500 направија растур со продажба во светот, па си го задржаа квалитетот и кај неговиот наследник 5501.
Ако тука ја утнат џабе им се јаките модели кога на нив им е и помала продажбата

Така да поверодостоен доказ да даде некој од мене за овој модел јас глава ќе исечам. Ако сака некој ќе сликам понеделник кога ќе бидам на работа чисто да се увери некој што би се мислел во издржливоста на 5501

Неможам да зборам генералнo но дома имам и Филипс 55инчи 55PUS6501
Телевизорот е право sвериште. почнувајќи од слика, андроид , 4к дисплеј, далечинско со тастатура
Рај за филмови, нетфликс незнам како е кај другите но кај филипс со едно копче и веднаш сум на нетфликс
Има уште многу да се пишува. Ќе спремам и еден текст наскоро штом се ослободам.
На интернет читав и лоши работи особено за сите модели од серијата 4000 дека биле многу неквалитетна изработка, како и прилично доста дефекти кај моделите PFH5301 и PUH6101 па во САд и Германија биле цели пратки повлечени ама колку пари толку музика.

Кај нас народот уште мисли дека Андроид кај ST(канта од преварантите SETEC) е исто што и кај мојот филипс дома.
5501 и јас потврдувам дека е една од најтоп и најисплатлива инвестиција за парите до 24000 денари

Е сега ако некој си сака ULтra hd за тие пари ќе си го земе ѓубрето кое е исфрлено во нормалните земји и ќе си се крсти дали ќе му се погоди или не.
Целосно се согласувам, ја имам една генерација претходно, 5500 но 48 инчи, засега одличен е, со софтверот понекогаш имаат багови ама ги средуваат воглавно на месец месец и пол со абдејти. За сликата немам коментар, одлична за таа цена.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Целосно се согласувам, ја имам една генерација претходно, 5500 но 48 инчи, засега одличен е, со софтверот понекогаш имаат багови ама ги средуваат воглавно на месец месец и пол со абдејти. За сликата немам коментар, одлична за таа цена.
Кај дедо ми му земав 40 Филипс 5500. Тогаш највеќе за дизајнот го земавме. Исто топ погодено. На сестра ми децата колку шамари му имаат само плеснато па незнам што да беше ќе прокуваше до сега.
Но ете го работи. Што би се рекло децата ќе го израснат :D
Здравје за некој месец и јас си планирам за дечиња па се надевам дека барем моите ќе бидат помирни. Машиниште право ќе се согласам. Дури ми падна чудно како е можно да има уште таков квалитет во ова пластично време :)

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Купен е телевизорот, заборавив да се заблагодарам за советот. Благодарам :)

Шо збориш бе, абе јас се шалев, овој е тиња телевизор! Се шалам, се шалам, убаво е телевизорчето, секако во тој ценовен ранг. Ако ништо друго, прилично побрз е од конкурентите. Уште ако имаш квалитетен инпут на телевизија, како што е близу, топ си. Со здравје да си го гледаш, па пиши некоја импресија, не само: го купив, фала многу, пријатно.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Импресии? Појма немам, за поклон беше. Ама ќе прашам :)
Да беше за мене, во тој ценовен ранг јас Фул ХД ќе си купев :)

Rodrigo

hello world
18 ноември 2013
175
91
Гo земaв пред 1 неделa. Sharp 5CFE6352

TV SHARP 55" LC-55CFE6352E

Oтидoвме сo девoјкaтa зa телефoн вo сaлoн, aмa oдеднaш и текнa aбе еј a телевизoр ни фaли. Гo видoвме oвoј и ценaтa ни беше приличнo евтинкaa a и сликaтa беше супер вo сaлoн. Гo нoсиме дoмa и пред дa гo oтвoрaм тв седнaв нa google дa видaм штo сме купиле. И кoгa се зaлетaвме нaеднaш никoј не ни е крив. Испaднa декa мoделoт имaл дoстa мaни и спoред ледгин сaјтoт, бил мoдел кoј нaјвеќе е реклaмирaн вo сервис.

Нее вaжнo тoлку и тoa.
Oвoј штo гo земaвме пoсле сaмo 2 денa рaбoтa пoчнa сaм дa си ги менувa кaнaлите. Реaлнo при мoнтaжa се уверив и вo (не)квaлитетoт нa изрaбoткa. Менитo му е истo спoрo и имa лaг при движење.

Е сегa мaлку сме вo непријaтнa ситуaцијa. Ни дoзвoлијa дa гo зaмениме нo вo никoј случaј не би земaле исти мoдел пa и мaркa a другите нoрмaлнo се пoскaпи пa и пoмaли нo и тие спoред искуствa нa нет се лoши.

49к5502 знaм декa не се зимa 5000 серијa нa сaмсунг aмa мнoгу пaри немaме зa дoплaтa. Непредвиденo беше oвa.:annoyed: А и е 6 инчи пoмaл и плус пoскaп.

Зa филипс 6101 пoвтoрнo имaв слушaнo рaзни кoментaри вo негaтивнa кoнoтaцијa пa и негo ќе гo скoкнaм

Нa крaј ќе се oдлучaм зa некoј Сaмсунг

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Гo земaв пред 1 неделa. Sharp 5CFE6352

TV SHARP 55" LC-55CFE6352E

Oтидoвме сo девoјкaтa зa телефoн вo сaлoн, aмa oдеднaш и текнa aбе еј a телевизoр ни фaли. Гo видoвме oвoј и ценaтa ни беше приличнo евтинкaa a и сликaтa беше супер вo сaлoн. Гo нoсиме дoмa и пред дa гo oтвoрaм тв седнaв нa google дa видaм штo сме купиле. И кoгa се зaлетaвме нaеднaш никoј не ни е крив. Испaднa декa мoделoт имaл дoстa мaни и спoред ледгин сaјтoт, бил мoдел кoј нaјвеќе е реклaмирaн вo сервис.

Нее вaжнo тoлку и тoa.
Oвoј штo гo земaвме пoсле сaмo 2 денa рaбoтa пoчнa сaм дa си ги менувa кaнaлите. Реaлнo при мoнтaжa се уверив и вo (не)квaлитетoт нa изрaбoткa. Менитo му е истo спoрo и имa лaг при движење.

Е сегa мaлку сме вo непријaтнa ситуaцијa. Ни дoзвoлијa дa гo зaмениме нo вo никoј случaј не би земaле исти мoдел пa и мaркa a другите нoрмaлнo се пoскaпи пa и пoмaли нo и тие спoред искуствa нa нет се лoши.

49к5502 знaм декa не се зимa 5000 серијa нa сaмсунг aмa мнoгу пaри немaме зa дoплaтa. Непредвиденo беше oвa.:annoyed: А и е 6 инчи пoмaл и плус пoскaп.

Зa филипс 6101 пoвтoрнo имaв слушaнo рaзни кoментaри вo негaтивнa кoнoтaцијa пa и негo ќе гo скoкнaм

Нa крaј ќе се oдлучaм зa некoј Сaмсунг

Смени го за Quart и за другите пари доземете си нешто.
Sharp од пријатели кои работат во сервис рекоа дека во амц секој 2/3 телевизори им бил на Sharp. А гледам и сетек сега ги тргнале од продажба. ОСтавиле само еден модел во каталог . Така да штом ајдуциве ги тргнале од каталог треба да се заобиколат.

Quart е сигурно подобра опција. Кај мене ете го уште си работи супер а и поевтин е. Нормално не е LG или Самсунг ама за парите брка работа.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Сега гледам AMЦ лупнале некој промотивен банер за Sharp телевизори со 5 години гаранција.

Иначе, јас барам предлог за некој телевизор со пониска цена, максимум 15к. Првично би избегнал марки како Quart, Sharp, Grundig и слични, ама ако стварно има некој модел што вреди за парите може и таков предлог..
Во овој ценовен ранг ако ги исклучиме претходно спомнатите марки како што гледав највеќе има Sony и Philips. Некако се загледав во SONY KDL32R400CBAEP. Има и еден Huyndai во Anhoch што е единствен од 40" и full HD во овој ценовен ранг. Меѓутоа телевизоров би се користел само за телевизија и тоа претежно македонски канали па повеќе би идел на квалитет отколку перформанси. Што мислите?

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Што мислите за овие QUART што се продаваат во АМЦ? Добри се? Какво искуство сте имале со нив?

Што мислите за овие QUART што се продаваат во АМЦ? Добри се? Какво искуство сте имале со нив?

Замени ги првите две букви од брендот со првите што ќе ти се појават во глава.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Замени ги првите две букви од брендот со првите што ќе ти се појават во глава.

Нивен модел од 49" многу ми фати око па се думам дали да го зимам, ама најверојатно ќе го земам, што и да биде 5 години гаранција си има нели така, што и да се случи...

Овие Samsung и другине поарни да не се, од многу мина имам слушнато 2 години гаранција имаат и 1 недела по истекот на гарантниот рок откажува панелот..

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас пак не сум слушнал ниту еден да откаже еве... Не можеш да правиш таква споредба што не е на место ич. Кварт, фуего, ст се ти е тоа едно исто.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв