Ile bocev
hello world
- 15 ноември 2015
- 354
- 294
Предлог тв до кај 20000, 40-43 инчи? Немора да е смарт.
Sent from my D6503 using Tapatalk
Philips 40PFH5501 24000 нов, евентуално да го прашаш Динамит или пак половен ако најдеш до 20000 денари.
Предлог тв до кај 20000, 40-43 инчи? Немора да е смарт.
Sent from my D6503 using Tapatalk
Philips 40PFH5501 24000 нов, евентуално да го прашаш Динамит или пак половен ако најдеш до 20000 денари.
Кои сетинзи ги користиш на Samsung KU6400 зашто со стандардни подесувања приметувам шрмљање на сликата.. ?После тие 2 земав обичен Full HD LH560V и испадна дека има подобар контраст и слика од тие UHD ниска класа.
Ама по 3 дена приметив дека панелот не му е добар, одма се јавуваше Burn-In по 2-3 минути оставен на некоj канал и логото се врежуваше. А тоа во гаранцијата не спаѓа, па и тој го вратив
После правев малце пауза и по некој месец се мислев меѓу Sony W805C и Samsung KU6400 и го земав вториов и сум презадоволен од контраст, бои, слика
Да, на некои канали лоша е сликата, ама и самиот сигнал самите канали се такви.Кои сетинзи ги користиш на Samsung KU6400 зашто со стандардни подесувања приметувам шрмљање на сликата.. ?
На нашава телевизија ќе добиеш слична слика со quart телевизорите, мењај сетинзи колку сакаш.Кои сетинзи ги користиш на Samsung KU6400 зашто со стандардни подесувања приметувам шрмљање на сликата.. ?
На нашава телевизија ќе добиеш слична слика со quart телевизорите, мењај сетинзи колку сакаш.
И ден денес неможам да се изначудам колку скапи телевизори купуваат луѓево кај нас да гледат телевизија а истата слика ќе ја добијат на тв од 8000 и на тв од 80000 ден.
Не гледам телевизијаНа нашава телевизија ќе добиеш слична слика со quart телевизорите, мењај сетинзи колку сакаш.
И ден денес неможам да се изначудам колку скапи телевизори купуваат луѓево кај нас да гледат телевизија а истата слика ќе ја добијат на тв од 8000 и на тв од 80000 ден.
, симнувам од нет 1080p и 4k HDR ( околу 70гб е филм ама е первезија). Како тв опција користам Netflix и тамо има 4к содржина.Никако таа серија на Филипс имаат проблем со напојувањето што сеуште неможат да го решат.
Денес бев да си го земам од сервис самсунгот
Мала корекција, сите серии на филипс имаат проблем со напојувачката секција, рика, и горнион не може да ја поправи.
Ако не ти ги замениле сите диоди од беклајтот, наскоро пак ќе се слушнеш со мајсторот![]()
Сменети се сите плус некои делови од напојувањето кои ми беа при крајМи спомна дека едниот хдми излез ми го изгасил за да се штедел. (Не го сватив зошто но ми остави само 2 хдми и софтверски го чепкал нешто)
Sent from my iPhone 7 jet black using Tapatalk
Никако таа серија на Филипс имаат проблем со напојувањето што сеуште неможат да го решат. Ептен треба да си среќајлија да ти се погоди. Денес бев да си го земам од сервис самсунгот и ми кажа мајсторот има две серии на Панасоник која едната е со премиум делови и со гаранција од 5 години и се навистина погодени а другата е со 2 години.
Sent from my iPhone 7 jet black using Tapatalk
Платив 3000 денари за поправката а за сликата е иста како порано. Ќе видиме сега како ќе се погоди.Ти смениле електролити во напојување, стандард кај самсунг.
Мислиш дека ти се сите диоди заменети? Имаш 5 вакви ленти во тв-то, секоја со по 9 диоди и 9 дифузери, доколку се ставани оригинални делови. Спореди ја цената со цената на поправката и ќе дознаеш дали се сите заменетиа ни ја не сфаќам зашто би гасел хдми излези заради штедење
Околу софтверското чепкање, кажи ми дали ти се чини малку за нијанса потемна сликата сега?
Целосно се согласувам, ја имам една генерација претходно, 5500 но 48 инчи, засега одличен е, со софтверот понекогаш имаат багови ама ги средуваат воглавно на месец месец и пол со абдејти. За сликата немам коментар, одлична за таа цена.На работа кај нас имаме 4 тв PHILIPS 40PFH5501 купени неколку дена после нова година. Истите работат по 24 часа на ден од дента кога се купени па до денес. Ги користиме за камери. Какво напојување, какви глупости.
За друго незнам бидејќи и не ги користиме, ама за издржливост во овие 5 месеци ретко кој модел би се погодил а притоа да работи нонстоп.
И сега ако би било некој просек и кај нас работат 24 часа х 150 денови = 3600 часа или во домашни услови просечно кога би се гледало по 180 часа во месецот тоа би било рамно на 2 години.
НИту еден телевизор до сега не покажа линии, флеки или било каков друг знак на неисправност.
Jaс всушност до пред некое време и незнаев точно кој е моделот, но кога еден колега минатиот месец планираше да го смени стариот за нов телевизор и разгледуваше модели во каталог за што точно да земе му дојде оваа идеја. Вика еве ќе одам и ќе видам што модел се овие телевизори кај нас. Гајле немаат веќе 5 месеци па таков ќе си земе. И ете го и кај него веќе 1 месец и повеќе. Баговите кои ги имаа со софтверот на почетокот се средени со апдејтите кои ги добива 2 пати во месецот. Само позитивни импресии.
Изгледа на Филипс им е јасно дека со 5500 направија растур со продажба во светот, па си го задржаа квалитетот и кај неговиот наследник 5501.
Ако тука ја утнат џабе им се јаките модели кога на нив им е и помала продажбата
Така да поверодостоен доказ да даде некој од мене за овој модел јас глава ќе исечам. Ако сака некој ќе сликам понеделник кога ќе бидам на работа чисто да се увери некој што би се мислел во издржливоста на 5501
Неможам да зборам генералнo но дома имам и Филипс 55инчи 55PUS6501
Телевизорот е право sвериште. почнувајќи од слика, андроид , 4к дисплеј, далечинско со тастатура
Рај за филмови, нетфликс незнам како е кај другите но кај филипс со едно копче и веднаш сум на нетфликс
Има уште многу да се пишува. Ќе спремам и еден текст наскоро штом се ослободам.
На интернет читав и лоши работи особено за сите модели од серијата 4000 дека биле многу неквалитетна изработка, како и прилично доста дефекти кај моделите PFH5301 и PUH6101 па во САд и Германија биле цели пратки повлечени ама колку пари толку музика.
Кај нас народот уште мисли дека Андроид кај ST(канта од преварантите SETEC) е исто што и кај мојот филипс дома.
5501 и јас потврдувам дека е една од најтоп и најисплатлива инвестиција за парите до 24000 денари
Е сега ако некој си сака ULтra hd за тие пари ќе си го земе ѓубрето кое е исфрлено во нормалните земји и ќе си се крсти дали ќе му се погоди или не.
Кај дедо ми му земав 40 Филипс 5500. Тогаш највеќе за дизајнот го земавме. Исто топ погодено. На сестра ми децата колку шамари му имаат само плеснато па незнам што да беше ќе прокуваше до сега.Целосно се согласувам, ја имам една генерација претходно, 5500 но 48 инчи, засега одличен е, со софтверот понекогаш имаат багови ама ги средуваат воглавно на месец месец и пол со абдејти. За сликата немам коментар, одлична за таа цена.
Купен е телевизорот, заборавив да се заблагодарам за советот. БлагодарамПовели. Како за тебе.
Купен е телевизорот, заборавив да се заблагодарам за советот. Благодарам![]()
Така е. Важно е дека ви бил евтиничок и така спонтано сте си го купиле „ејјј а бе едно базенче ни фали у двор, лето иде“.Нее вaжнo тoлку и тoa.
Гo земaв пред 1 неделa. Sharp 5CFE6352
TV SHARP 55" LC-55CFE6352E
Oтидoвме сo девoјкaтa зa телефoн вo сaлoн, aмa oдеднaш и текнa aбе еј a телевизoр ни фaли. Гo видoвме oвoј и ценaтa ни беше приличнo евтинкaa a и сликaтa беше супер вo сaлoн. Гo нoсиме дoмa и пред дa гo oтвoрaм тв седнaв нa google дa видaм штo сме купиле. И кoгa се зaлетaвме нaеднaш никoј не ни е крив. Испaднa декa мoделoт имaл дoстa мaни и спoред ледгин сaјтoт, бил мoдел кoј нaјвеќе е реклaмирaн вo сервис.
Нее вaжнo тoлку и тoa.
Oвoј штo гo земaвме пoсле сaмo 2 денa рaбoтa пoчнa сaм дa си ги менувa кaнaлите. Реaлнo при мoнтaжa се уверив и вo (не)квaлитетoт нa изрaбoткa. Менитo му е истo спoрo и имa лaг при движење.
Е сегa мaлку сме вo непријaтнa ситуaцијa. Ни дoзвoлијa дa гo зaмениме нo вo никoј случaј не би земaле исти мoдел пa и мaркa a другите нoрмaлнo се пoскaпи пa и пoмaли нo и тие спoред искуствa нa нет се лoши.
49к5502 знaм декa не се зимa 5000 серијa нa сaмсунг aмa мнoгу пaри немaме зa дoплaтa. Непредвиденo беше oвa.:annoyed: А и е 6 инчи пoмaл и плус пoскaп.
Зa филипс 6101 пoвтoрнo имaв слушaнo рaзни кoментaри вo негaтивнa кoнoтaцијa пa и негo ќе гo скoкнaм
Нa крaј ќе се oдлучaм зa некoј Сaмсунг
Што мислите за овие QUART што се продаваат во АМЦ? Добри се? Какво искуство сте имале со нив?
Замени ги првите две букви од брендот со првите што ќе ти се појават во глава.
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден