edno prashanje vaka do lugje sho imaat iskustvo, i po struchno poznavanje za tv-a, ne ko mene laichki.
So ogled na toa deka i jas i drugarov a i ushte trojca najmalce so novive generacii led back light tv-a sme imale ist problem, odnosno za godina dena (kaj nekoi i porano) neshto obavezno gori, dali back light diodi nekoi lenti, ili konvertor sho ti ja znam veke, tripati go servisiram jas, a i drugarive (samsung i lg)...
Dajte idea za dobar tv 32-40 incha nemora smartovi chuda i da koshta 20k 30k? A ako se e machka u vrekja dali e dobra opcija da baram tv so povekje garancija od dve godini?
a imam eden beko 15 godini e tvto muka nema 32ka nekoja za dedomi u vikendica go zemavme za 8k denari...
fala na pomosh odnapred.
Moze li nekoj da pise recenzija za ovoj televizor ili mislenje po moznost so sporedba so drug vo negov rang?
i 49 LG ovoj tip ima kolku sto citav ist panel i refresh rate, dali nekoj ima prakticno primeteno razlika i koja vo odnos so 43 istiot?
а и второ многу проблеми имаат во последно време.
Не е тоа што беше LG порано
Dobar e toj model.Се префрлив на Телеком, па у план ми е да земам телевизор со буџетот што го даваат. Ми треба мислење за овој телевизор - LG 32LH530V. Ми изгледа добар за цената, fullhd IPS display, без смарт функции.
Ако има некој разгледано и некој друг телевизор од нивната понуда, предложете нешто подобро. 40 инчи тешко дека ќе ми собере на местото каде што ќе го ставам, 90cm е широк просторот.
А во споредба со овој -LG 32 LH 6047, понов модел со webOS 3.0? Разликата во цена е околу 4000 денари.Dobar e toj model.
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Се префрлив на Телеком, па у план ми е да земам телевизор со буџетот што го даваат. Ми треба мислење за овој телевизор - LG 32LH530V. Ми изгледа добар за цената, fullhd IPS display, без смарт функции.
На кое место се појави?После 1 година од користење на Сони Андроид ТВ, се појави "burn-in" на екранот. Која може да биде причината за ова бидејќи воопшто го немам оставено на статичка слика да емитува (а ова е и главна причина за "burn-in")?
Почна од горе средина малце накај лево, потоа за кратко време се прошири на цел екран, сега е на сервис телевизорот, нов екран ќе стават.На кое место се појави?
Што марка е ТВ и го признаа ли под гаранција?Почна од горе средина малце накај лево, потоа за кратко време се прошири на цел екран, сега е на сервис телевизорот, нов екран ќе стават.
Sony 43'W805CBAEP. Најпрво не признаваа, но видоа дека многу малку е користен (нема ни 1 година откако е купен а и малку е користен за овој период). Досега немале таков случај за толку кратко време burn in да се случи, па влезе под гаранција.Што марка е ТВ и го признаа ли под гаранција?
Пошто за LG си пишува дека burn in не влегува под гаранција, за другиве незнам точно.
Еден од моите омилени модели. Добро штом признале под гаранција. Иначе да не сте гледале 4:3 канали доста често или слично, да не била сликата на цел екран туку црно од краевите подолго време? Можно е од тоа да се појави бурн ин.Sony 43'W805CBAEP. Најпрво не признаваа, но видоа дека многу малку е користен (нема ни 1 година откако е купен а и малку е користен за овој период). Досега немале таков случај за толку кратко време burn in да се случи, па влезе под гаранција.
Еден од моите омилени модели. Добро штом признале под гаранција. Иначе да не сте гледале 4:3 канали доста често или слично, да не била сликата на цел екран туку црно од краевите подолго време? Можно е од тоа да се појави бурн ин.
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден