Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Си мислам деновиве да земам ТВ со 49 инчи LG UH8507 значи серија 8 и има секакви опции дури има и 3D иако не е толку важно сепак добро е да се има сите опции за 70к и мислења за тој модел или дали некој има ??

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

vlat4e1

Баниран/a
10 февруари 2016
19
8
edno prashanje vaka do lugje sho imaat iskustvo, i po struchno poznavanje za tv-a, ne ko mene laichki.
So ogled na toa deka i jas i drugarov a i ushte trojca najmalce so novive generacii led back light tv-a sme imale ist problem, odnosno za godina dena (kaj nekoi i porano) neshto obavezno gori, dali back light diodi nekoi lenti, ili konvertor sho ti ja znam veke, tripati go servisiram jas, a i drugarive (samsung i lg)...

Dajte idea za dobar tv 32-40 incha nemora smartovi chuda i da koshta 20k 30k? A ako se e machka u vrekja dali e dobra opcija da baram tv so povekje garancija od dve godini?

a imam eden beko 15 godini e tvto muka nema 32ka nekoja za dedomi u vikendica go zemavme za 8k denari...

fala na pomosh odnapred.

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
На нетфликс апликацијата кога гледам било кој филм се јавува рефреш фликер или како и да се вика, филипс смарт ( не андроид) што може да биде проблемот стварно иритира.
Фликерот се јавува исклучиво на нетфликс.

Gjorgi M

read-only
15 декември 2016
4
1
Moze li nekoj da pise recenzija za ovoj televizor ili mislenje po moznost so sporedba so drug vo negov rang?
i 49 LG ovoj tip ima kolku sto citav ist panel i refresh rate, dali nekoj ima prakticno primeteno razlika i koja vo odnos so 43 istiot?

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Се префрлив на Телеком, па у план ми е да земам телевизор со буџетот што го даваат. Ми треба мислење за овој телевизор - LG 32LH530V. Ми изгледа добар за цената, fullhd IPS display, без смарт функции.
Ако има некој разгледано и некој друг телевизор од нивната понуда, предложете нешто подобро. 40 инчи тешко дека ќе ми собере на местото каде што ќе го ставам, 90cm е широк просторот.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
edno prashanje vaka do lugje sho imaat iskustvo, i po struchno poznavanje za tv-a, ne ko mene laichki.
So ogled na toa deka i jas i drugarov a i ushte trojca najmalce so novive generacii led back light tv-a sme imale ist problem, odnosno za godina dena (kaj nekoi i porano) neshto obavezno gori, dali back light diodi nekoi lenti, ili konvertor sho ti ja znam veke, tripati go servisiram jas, a i drugarive (samsung i lg)...

Dajte idea za dobar tv 32-40 incha nemora smartovi chuda i da koshta 20k 30k? A ako se e machka u vrekja dali e dobra opcija da baram tv so povekje garancija od dve godini?

a imam eden beko 15 godini e tvto muka nema 32ka nekoja za dedomi u vikendica go zemavme za 8k denari...

fala na pomosh odnapred.

Филипс 40пфх5500 го има дедо ми. Колку пати е само мавнат од внуците,што се не му е правено и пак работи
Ако го најдеш уште земи го тој модел или новиот 5501. И андроид има и се за тие пари.
ЛГ 43LH570 3 пати го враќаше братучед во нептун. Се надевам дека нема да има и 4ти

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Moze li nekoj da pise recenzija za ovoj televizor ili mislenje po moznost so sporedba so drug vo negov rang?
i 49 LG ovoj tip ima kolku sto citav ist panel i refresh rate, dali nekoj ima prakticno primeteno razlika i koja vo odnos so 43 istiot?

Го гледав 49 пух6401. Teлевизорот е лудило. Каква слика има тоа е чудо.
Андорид, амбилајт, куад коре процесор. 44000 денари е во продавница. Планирам да соберам нешто пари и да го барам @Dinamit
Кај него ќе ми дојде и поевтино па за тие пари под 40000 денари поубав тв нема.

LG не ги ни гледам бидејќи немаат андроид а и второ многу проблеми имаат во последно време.
Не е тоа што беше LG порано

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Се префрлив на Телеком, па у план ми е да земам телевизор со буџетот што го даваат. Ми треба мислење за овој телевизор - LG 32LH530V. Ми изгледа добар за цената, fullhd IPS display, без смарт функции.
Ако има некој разгледано и некој друг телевизор од нивната понуда, предложете нешто подобро. 40 инчи тешко дека ќе ми собере на местото каде што ќе го ставам, 90cm е широк просторот.
Dobar e toj model.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
Video card
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Dobar e toj model.

А во споредба со овој -LG 32 LH 6047, понов модел со webOS 3.0? Разликата во цена е околу 4000 денари.
Најбитно ми е дали има разлика во панелот, смарт функциите се решаваат со пита или со андроид бокс.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.287
1.317
За Филипс, бидејќи користам 40PFH5500: Се е топ со телевизорот, единствено софтверот е мала мана. Многу багови има, им треба доста време да ги средат од Филипс. Просечно на секои 1-2 месеци пуштаат абдејт, но често знае да им се избагирани софтверските верзии, па така на секои 3-4 месеци добиваат стабилен софтверски абдејт. Совет за сите кои користат Филипс телевизори: Абдејтирајте го софтверот само преку ТВ менито (телевизорот да провери дали има абгрејд преку мрежа), не ги превземајте од официјалната страна на Филипс, бидејќи најновата верзија што е таму прикачена може да биде нестабилна. Секогаш стабилните верзии ги пуштаат тн. ,,Over-the-air,, па телевизорот сам ќе информира за абдејт. Кога сме веќе тука, 2016 тв моделите од Филипс важат за доста подобри од 2015, и само 2016 моделите ќе го добијат Android 6.

drownz

Master
8 март 2007
1.454
202
Куманово
iwmnetwork.com

Ок е телевизорот. Го земав во нептун пред неколку месеци и од тоа што имаa изложено (32" FHD) овој модел изгледаше најдобро. Единствен минус му се малиот број на I/O приклучоци.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
Video card
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Во однос на LG 32LH530V, телевизорот за кој барав совет погоре, го купив и ми го донесоа за 2 дена до дома. Телевизорите ги зимаат од Нептун, ми го донесоа, го проверив да не има некоја фабричка мана и веќе е наместен во соба. Задоволен од самата слика на телевизорот, за таа цена е коска, IPS дисплеј, fullhd, без смарт функции. Поставен е на метро до PC, така да веќе е поврзан со хдми кабел и така ќе се користи. Нема backlight bleed и звукот е повеќе од задоволителен за ваков буџет ТВ.
Фала на членовите што помогнаа при бирањето.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.287
1.317
После 1 година од користење на Сони Андроид ТВ, се појави "burn-in" на екранот. Која може да биде причината за ова бидејќи воопшто го немам оставено на статичка слика да емитува (а ова е и главна причина за "burn-in")?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
После 1 година од користење на Сони Андроид ТВ, се појави "burn-in" на екранот. Која може да биде причината за ова бидејќи воопшто го немам оставено на статичка слика да емитува (а ова е и главна причина за "burn-in")?
На кое место се појави?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Почна од горе средина малце накај лево, потоа за кратко време се прошири на цел екран, сега е на сервис телевизорот, нов екран ќе стават.
Што марка е ТВ и го признаа ли под гаранција?
Пошто за LG си пишува дека burn in не влегува под гаранција, за другиве незнам точно.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.287
1.317
Што марка е ТВ и го признаа ли под гаранција?
Пошто за LG си пишува дека burn in не влегува под гаранција, за другиве незнам точно.
Sony 43'W805CBAEP. Најпрво не признаваа, но видоа дека многу малку е користен (нема ни 1 година откако е купен а и малку е користен за овој период). Досега немале таков случај за толку кратко време burn in да се случи, па влезе под гаранција.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Sony 43'W805CBAEP. Најпрво не признаваа, но видоа дека многу малку е користен (нема ни 1 година откако е купен а и малку е користен за овој период). Досега немале таков случај за толку кратко време burn in да се случи, па влезе под гаранција.
Еден од моите омилени модели. Добро штом признале под гаранција. Иначе да не сте гледале 4:3 канали доста често или слично, да не била сликата на цел екран туку црно од краевите подолго време? Можно е од тоа да се појави бурн ин.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.287
1.317
Еден од моите омилени модели. Добро штом признале под гаранција. Иначе да не сте гледале 4:3 канали доста често или слично, да не била сликата на цел екран туку црно од краевите подолго време? Можно е од тоа да се појави бурн ин.

Абе знам, свесен сум за оваа работа кај телевизорите но сепак ти викам, Многу малку скоро воопшто единствено доколку некоја од телевизииве емитувала филм или нешто слично во таква резолуција. Најмногу го користев за YouTube, спорт, и филмови од УСБ. Кога гледав од УСБ, секогаш го поставував на цел екран (16:9) да ги емитува (бидејќи верувам и знаеш филмовите во кој ,,aspect ratio,, се снимаат). Многу малку е користен, а инаку да, и јас сум презадоволен и од слика и од звук и од се ама ова не ми штима нешто.

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
849
733
Намали позадинско светло не мора да ти биде фул до крај така и не ги трошиш диодите и подолг век на панелот имаш

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Ne si ti kriv taka mu bilo pisano. I filmovite nemoras i glupo e da gi siris na cel ekran, najdobro original kako si e.
Inace mislam deka ima i Light Sensor ovoj model taka sto vo temnica ke se namaluva pozadinskoto avtomatski. Kaj mene na Samsungov taka mi e podesen minimum na 10 staven preku nok denski okolku 14-15

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв