Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Може бриџ мислам ако немаш МагентаТВ.
Е тоа незнам,битно ми кажа дека техниколорот не можат во бриџ,као и монтериве се жалеле кај претпоставените дека не чинат рутерите и дека клиентиве се жалат ама немало да се носат нови рутери,бирај помегу старите што ги имаме и новиве ми кажа монтерот,ако се пишманиш после треба да вртиш во кол центар да се жалиш на нешто па да ме пратат мене па пак да ти сменам,тоа е процедурата ако сакаш друг рутер после.
Мислењето е автоматски споено:

Иначе кај мене го сменив HUAWEI рутерот зашто пагаше ви фи мрежата на некој саат ама со Техниколорот на пола саат пагаше вифи мрежата и се успоруваше све бетер отколку на Хуавеот.Што е најчудно ставав рутер испитан као добар као AP и Техниколотот као да го контролираше AP рутерот да се понаша на ист начин,пагаше вифи от и на другиов рутер,со Хуавеу го немав тој проблем.Пет пати им се јавував и еден монтер ми рече не се мачи нема спас со новиов рутер,као тоа е тоа.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.236
Кај мене е техниколор. Да не го урочам ама немам никакви проблеми. Од старт користам негово вифи.

Претходно имав унифи тањир и микротик рутер. Ги продадов зашто немам потреба од нив.

Pej4o

hello world
12 ноември 2015
98
97
Има два типа техниколор : рдк и со обичен софтвер.Рдк сите се жалат.Јас имам техниколор обичен софтвер - до сега никакви проблеми.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Има два типа техниколор : рдк и со обичен софтвер.Рдк сите се жалат.Јас имам техниколор обичен софтвер - до сега никакви проблеми.
РДК побогу не можеш ништо да снемиш. За пример band steering на вифи им е по дифолтно упален а мене ако ме прашаш тоа е најѓубре опција која е автоматски упалена и никако не можеш да ја изгасиш освен валда ако не им се јавиш.

Едно инфо до сите, ако имате проблем на 5Ghz, исклучете ја автоматската селекција на вифи канал, ставете рачно на 36 најнискиот, некои уреди може да прават проблеми со DFS канали, ама треба рачно да седнете да дебагирсте да видите дали е до тоа. Кај мене Филипс ТВ 2015 нејќеше никако да се поврзе ако рутерот емитура на DFS канал.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
РДК побогу не можеш ништо да снемиш. За пример band steering на вифи им е по дифолтно упален а мене ако ме прашаш тоа е најѓубре опција која е автоматски упалена и никако не можеш да ја изгасиш освен валда ако не им се јавиш.

Едно инфо до сите, ако имате проблем на 5Ghz, исклучете ја автоматската селекција на вифи канал, ставете рачно на 36 најнискиот, некои уреди може да прават проблеми со DFS канали, ама треба рачно да седнете да дебагирсте да видите дали е до тоа. Кај мене Филипс ТВ 2015 нејќеше никако да се поврзе ако рутерот емитура на DFS канал.
На РДК моделите може port forward да се направи?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
На РДК моделите може port forward да се направи?
Абе се треба да може, ама проблемот е што се што може, може преку апликацијата и телеком што даде таму е само тоа. Проблемот е што го имаат забрането пристапот до веб конзолата. Зошто? Стварно не ми е јасно.

Pej4o

hello world
12 ноември 2015
98
97
Почна да го форсират многу РДК - оти имаат нарачано многу сакат да го ичистат.Техниколорот може PPoe и во Bridge - самиот софтвер препознава ,немате потреба да се јавувате 122 ,ако има проблем тогаш се јавувате.

stteffann

hello world
13 јануари 2019
83
97
Почна да го форсират многу РДК - оти имаат нарачано многу сакат да го ичистат.Техниколорот може PPoe и во Bridge - самиот софтвер препознава ,немате потреба да се јавувате 122 ,ако има проблем тогаш се јавувате.
"Стави грешен пасворд во PPPoE и автоматски имаш рутер во bridge mode" (инфо центар)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Ама не сфаќам каква врска има кога е софтвер? Или има хардверска ревизија тој уред? Бидејќи има дел уреди не им се со рдк дел се.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
Кај се гледа ова? И мене ми ставија техниколор некаков и после 2 месеци скроз откажа, сам се рестартираше на 10 секунди буквално.
А за пријава и замена е жива катастрофа. Пријавив средата пред велигденот и веќе не се јавува оператор( или кај мене не се јави) него пријавуваш дефект преку автоматски пораки со притискање на бројки.
Цел велигден бев без нет и тв, среќа не бев дома тие дена иначе ќе споулавев по цели денови.
Тек средата после велигденот дојде екипа и ми ставија исти таков рутер.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Кај се гледа ова? И мене ми ставија техниколор некаков и после 2 месеци скроз откажа, сам се рестартираше на 10 секунди буквално.
А за пријава и замена е жива катастрофа. Пријавив средата пред велигденот и веќе не се јавува оператор( или кај мене не се јави) него пријавуваш дефект преку автоматски пораки со притискање на бројки.
Цел велигден бев без нет и тв, среќа не бев дома тие дена иначе ќе споулавев по цели денови.
Тек средата после велигденот дојде екипа и ми ставија исти таков рутер.
192.168.1.1 или која и да му е ип види. Ако може да влезеш немаш рдк софтвер, ако ти пишува само здраво имате нет и толку со рдк е мислам али не сум сигурен.

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
"Стави грешен пасворд во PPPoE и автоматски имаш рутер во bridge mode" (инфо центар)
Вечерва пробав со грешен пасворд ама на другиот рутер не можам да добијам интернет,го сменив во рутер мод да биде и во ап мод,никако немав имтернет.Треба уште нешто да се смени бо Техниколотот или во другиот рутер?

Последна промена:

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
192.168.1.1 или која и да му е ип види. Ако може да влезеш немаш рдк софтвер, ако ти пишува само здраво имате нет и толку со рдк е мислам али не сум сигурен.
Еве што ми дава.. што значи ова?

Атачменти

• Screenshot_20250427_161843_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250427_161843_Samsung Internet.jpg
    253,2 KB · Прегледи: 83

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.107
2.343
Dolby Vision Mode ми е оневозможена како опција неколку недели веќе. Претходно си работеше.

Некој има најдено начин да се врати оваа функционалност? Пробав на повеќе хдми порти не менува.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Можда глупо прашање, ќе се префрлам од Телекабел на Телеком оптички интернет, дали можат при монтажа да го искористат веќе поставениот оптички кабел без да влечат нов низ стан? Агентот од Телеком ми вика дека може, ама он ќе ми вети брда и долини за да ме убеди да потпишам договор преку него.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.367
12.002
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Можда глупо прашање, ќе се префрлам од Телекабел на Телеком оптички интернет, дали можат при монтажа да го искористат веќе поставениот оптички кабел без да влечат нов низ стан? Агентот од Телеком ми вика дека може, ама он ќе ми вети брда и долини за да ме убеди да потпишам договор преку него.
За телеком не знам, ама јас кога се префрлав од телекабел на А1, монтерите не сакаа да слушнат да го користат истиот кабел, и стварно ставија некој подебел со изолација како заштита од прекршување.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.875
5.589
Теоретски може, зависи само дали ќе им стигне од кутијата на телекабел во нивната кутија. За на твојот крај во станот е лесно.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно