Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Spotify во Македонија

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Незнам, користам Спотифај веќе подолго време, до сега немам проблеми. Само на логин користам ВПН додека се логира, и после токлу исклучувам ВПН. (Истото и на ПЦ и на мобилен) Па после 2-3 недели, ќе ме одлогира па пак истото. Иначе, ако не ви пречи на андроид имате "spotify hacked apk". Имате целосен премиум, све што сакате да слушате, се користи со фрее акаунт, нема реклами ни лимит. Веќе 2 години го користам спотифај на тој начин, до сега ни исклучен акаунтот ни ништо.

А доколку веќе сакате премиум, ако веќе плаќате, мислам најдобро би било со Deezer. Достапен кај нас, и слични функции. Its not quite Spotify, ама добро кажа членот погоре:

Главното е таму, го користев триал 1 месец и супер е. Истити плејлисти, мислам повеќе песни имаат од Спотифај, супер аудио.
Дали имаш достапна опција Listen Offline?

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Не е достапна, ќе мора онлајн да бидеш цело време додека слушаш.
Користам јас долго време Spotify ама и јас морам на секои 14 дена да се логирам повторно со уклучен VPN,инаку ги има сите функции освен Download.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.605
1.765
Apple Music „пристигна“ во Македонија ⋆ IT.mk

Одлични вести. Прашање на време е кога и Spotify ќе го направи истово.

Го има некој користено сервисов, да го спореди со Spotify? Го има и на Play Store, што е добро.
Јас кога испадна имаше триал верзија како сега, но го користев на Мак пошто немаше тогаш Андроид верзија и е ок сервис, не увидов некоја разлика во квалитет можеби има некоја разлика во ексклузивни ѕвезди како Тејлор свиф.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.512
3.118
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Некои од песните на Apple Music не се достапни во Македонија (некоја гео-рестрикција има).

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.512
3.118
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Not available in Macedonia.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Која е некоја лесна финта за Спотифај на IOS? Мора ли VPN и дали може free?

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
253
Скопје
Apple Music „пристигна“ во Македонија ⋆ IT.mk

Одлични вести. Прашање на време е кога и Spotify ќе го направи истово.

Го има некој користено сервисов, да го спореди со Spotify? Го има и на Play Store, што е добро.

Го користев 4 месеци, не е лош сервисот. Сите песни и албуми што ги слушам ги имаше така во тој дел се слични. Recommendations и миксовите за мене лично беа hit or miss, почесто miss. Во тој дел Spotify е доста подобар, барем за мене. Меѓутоа финтата е што, Apple Music за Android и на Windows (на тие уреди го користев), корисничкото искуство беше ужас, погтово Андроид апликацијата. Така да би рекол ако немаш Apple уред, тогаш Spotify only (за сега).

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Ставивме епл мјузик и тоа е тоа. Нека тера вака сега на IOS.

На андроид телефонов ќе бапнам спотифај. Само да најдам асален линк до апк.

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
74
Пробај да смениш Appstore на амерички и да симнеш Spotify преку ВПН.

Јас сум на андроид и не знам дали работи ова опција.

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Ви работи апликацијата на win10? Дури и со вклучен ВПН неможам да ја тргнам пораката дека не ми е дозволено поради регионот. Порано работеше на недела, две ми се гасеше и со ВПН ќе се вклучам и си работи, сега несака.

Друга работа, со Дизеров ги скратив маките, почна да ми брише спотифај плејлисти а на некои други ми вадеше и песни(unavailable) и ми дојде преку глава. Како користите Спотифај во МК на ПЦ и телефон? Не ми е проблем да платам ама од што гледав, немам пејпал за ибеј и слично, постои некој начин за премиум или не?
Посебно ме занима за телефон зошто претежно кога сум у движење преку него слушам.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Ви работи апликацијата на win10? Дури и со вклучен ВПН неможам да ја тргнам пораката дека не ми е дозволено поради регионот. Порано работеше на недела, две ми се гасеше и со ВПН ќе се вклучам и си работи, сега несака.

Друга работа, со Дизеров ги скратив маките, почна да ми брише спотифај плејлисти а на некои други ми вадеше и песни(unavailable) и ми дојде преку глава. Како користите Спотифај во МК на ПЦ и телефон? Не ми е проблем да платам ама од што гледав, немам пејпал за ибеј и слично, постои некој начин за премиум или не?
Посебно ме занима за телефон зошто претежно кога сум у движење преку него слушам.
Да само си направив акаунт преку Тор браузер после ја симнав програмата се логирам и све си е нормално како бесплатен акаунт ( не одат песните по ред и не се во нај нај квалитет ко што знам )

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

Да, функционира. Но морам да напоменам дека јас имам активна претплата.

Имаш неколку опции за Spotify:
1. Да најдеш роднина/пријател од странство и да те стави во Family Plan, а за тоа да делите пари.
2. Да најдеш некој од форумов што има слободно место во Family Plan и за тоа да му платиш.
3. Во зависност од државата од каде што ти е акаунтот да купиш gift card. (нема дигитална верзија).
4. Кракнат акаунт од eBay, доста луѓе на форумов го користат тој начин.
5. Кракната апликација, некој од членовите ја спомна.

12 април 2017
1.918
1.259
Да, функционира. Но морам да напоменам дека јас имам активна претплата.

Имаш неколку опции за Spotify:
1. Да најдеш роднина/пријател од странство и да те стави во Family Plan, а за тоа да делите пари.
2. Да најдеш некој од форумов што има слободно место во Family Plan и за тоа да му платиш.
3. Во зависност од државата од каде што ти е акаунтот да купиш gift card. (нема дигитална верзија).
4. Кракнат акаунт од eBay, доста луѓе на форумов го користат тој начин.
5. Кракната апликација, некој од членовите ја спомна.
Spotify не луѓе од различни локации да користат Family. Буквално бараат да живеете на исто место.

Незнам како проверуваат и што преземат за да го постигнат тоа.

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Spotify не луѓе од различни локации да користат Family. Буквално бараат да живеете на исто место.

Yep, може да ти отвори пријателот/роднината акаунт и после да си смениш pass. Проверено е и знам дека работи.

Јас купувам gift-cards на секои 3-месеци и ги активирам на https://www.spotify.com/redeem/. Не знам и ова до кога ќе функционира. Али сега за сега е workaround. Само треба да имаш некој да го изгребе кодот и да ти го прати (затоа што gift кратичката не е дигитална).

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596

Доволно е само адресата на акаунтите да е истата, ништо повеќе.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно