Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ситни интересни работи од AliExpress,Ebay...

supergamer

hello world
1 октомври 2022
166
201
Да, да, налетав на Угринот.

Штознам, сите овие ми се маалку поскапи од што бев подготвен да дадам...

И тогаш налетав на Essager. Името ми е познато, не знам од каде. Сега најдов ептен непотврдена гласина дека ребрендираат Baseus. Ме фасцинираше што скоро сите ривјуа на овој беа позитивни (ваљда не се сите купувачи трупци, ќе се најдеше некој што се разбира)...

Па го најдов овој, поточно оваа слика од ривју. Е сега, има две негативни ривјуа, ама шизик на ризик. Пазарив. Дисплејот од горниот ич не ми треба.
На алиекспрес ако две работи изгледаат исто обично се истите работи, само различен бренд. Штанцаат кинезите за сите исто, само овие Басеус, Анкер, Угреен си изградиле бренд па продаваат поскапо. А не значи дека истите работи не може да се најдат под друг бренд нешто поевтино.
Најдобро да се бара руско ривју од производот, русите што купат се отвараат да видат што има внатре.

Исто посаламни, а поевтини полначи се и Uslion, Kuulaa

Последна промена:

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
На алиекспрес ако две работи изгледаат исто обично се истите работи, само различен бренд. Штанцаат кинезите за сите исто, само овие Басеус, Анкер, Угреен си изградиле бренд па продаваат поскапо. А не значи дека истите работи не може да се најдат под друг бренд нешто поевтино.
Најдобро да се бара руско ривју од производот, русите што купат се отвараат да видат што има внатре.

Исто посаламни, а поевтини полначи се и Uslion, Kuulaa

Епа тука си грешка, чим изградиле бренд - има нешто. Подобар QC и се тоа.
Исто како што има добри chi-fi слушалки, за разлика од морето други noname кинески. Не за џабе се издигнаа KZ, Tin HiFi, QCY, BLON, TRN, Moondrop, ROCK (Zircon, Obsidian), HiFiMan, Fiio...

Сигурно нема да полнам хардвер со полнач од Kuulaa наместо Ugreen. Разликите во цени не се толкави.

Последна промена:

supergamer

hello world
1 октомври 2022
166
201
Епа тука си грешка, чим изградиле бренд - има нешто. Подобар QC и се тоа.
Исто како што има добри chi-fi слушалки, за разлика од морето други noname кинески. Не за џабе се издигнаа KZ, Tin HiFi, QCY, BLON, TRN, Moondrop, ROCK (Zircon, Obsidian), HiFiMan, Fiio...

Сигурно нема да полнам хардвер со полнач од Kuulaa наместо Ugreen. Разликите во цени не се толкави.
Можно е да има само подобра проверка на квалитет на тоа што излегува од линијата, ама исто можно е и деловите да се скроз исти. Затоа проверка преку ривју. Ако изработката и компонентите задоволуваат некои критериуми не е битно кој е брендот.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.290
И гледајте да има CE ознака.
Ова не гарантира квалитет но укажува дека колку толку се запазени некои норми за безбедност кои се пропишани во EU.

На пример идентични паметни полначи за акумулатор од Aliexpress и Amazon. Тие без CE ознака (од Aliexpress) прават пречки на HDMI ако се на иста фаза. Овие другите не (и ела сети се од каде)
Се заради тоа што кај овие со CE ставиле додатен филтер (калем и кондензатор) и имаат некаква форма на рудиментарна заштита од пренапон.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
Да, да, налетав на Угринот.

Штознам, сите овие ми се маалку поскапи од што бев подготвен да дадам...

И тогаш налетав на Essager. Името ми е познато, не знам од каде. Сега најдов ептен непотврдена гласина дека ребрендираат Baseus. Ме фасцинираше што скоро сите ривјуа на овој беа позитивни (ваљда не се сите купувачи трупци, ќе се најдеше некој што се разбира)...

Па го најдов овој, поточно оваа слика од ривју. Е сега, има две негативни ривјуа, ама шизик на ризик. Пазарив. Дисплејот од горниот ич не ми треба.
Essager ти е веројатно познат од оние компактнине лемни станици со т12 врвчиња, или некоја варијација на тоа име беше не ми текнува.

Иначе имам еден басеус тестирано и не му работеше оверкурент заштитата, само волтажата надоле иде(негде до 3.5в во тој случај, повеќе ми беше грев да го мучам). Кај анкер тој момент си функционира перфектно, на адпатер со 2.4А рејтинг, без да паѓа волтажа нешто драстично на 2.6 - 2.8А го гаси. Така да класа погоре е од другиве, и за квалитетно решение, само тоа би зимал од али. Не дека и другиве не би вршеле работа.

И гледајте да има CE ознака.
Ова не гарантира квалитет но укажува дека колку толку се запазени некои норми за безбедност кои се пропишани во EU.

На пример идентични паметни полначи за акумулатор од Aliexpress и Amazon. Тие без CE ознака (од Aliexpress) прават пречки на HDMI ако се на иста фаза. Овие другите не (и ела сети се од каде)
Се заради тоа што кај овие со CE ставиле додатен филтер (калем и кондензатор) и имаат некаква форма на рудиментарна заштита од пренапон.
Го имаат и тој момент хакнато, имаат и CE ознака што значи China Export :)

Едит:
Еве линк за референца како се разликуваат, и колку е лесно да ги смеша човек(што е и целта).

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
правање едно импровизирано „лаборатириско“ напојување, ретрофит од старо РС ATX напојување?

Сум размислувал за тоа, но пак истиот проблем - кое да го одберам (купам), затоа што немам старо. Плус, не ми затребало до толку...

bristlebac

hello world
21 декември 2020
319
839
Skopje
www.youtube.com
6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Мал хинт: Се што е после прашалникот (заедно со прашалникот) во линкот можете да избришете, за да не биде 5 реда линк ;)

Пример од погоре: https://www.aliexpress.com/item/1005001299000921.html

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Интересни делчиња кои се доста практични супер за фановите и еве ова второто долго време мислев дали има и конечно налетав на линкчево фала за инфо !

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
105
73
Кажете некој добар УСБ полнач од Али на 3 ампери (не Quick Charge). Кои беа добри фирми, Анкер и...? Некоја на Б беше мислам. Да не е премногу скап, не знам дали GaN се.

Не е важно колку УСБ порти има, може една, може повеќе.
Не беше Belkin тоа на Б???

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

supergamer

hello world
1 октомври 2022
166
201
Белкин не е ни кинеска, оригинално, иако кинезите ја купија. Како се врте ова, кинезите ќе ги купат сите фирми за кои до вчера работеа.

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
105
73
Белкин не е ни кинеска, оригинално, иако кинезите ја купија. Како се врте ова, кинезите ќе ги купат сите фирми за кои до вчера работеа.
Па дознавме за Белкин откога ја купија Кинезите, претходно тешко веројатно некој кај нас да ја знаел или имал Белкин производи (ако не пратил вујче од Америките), затоа и мислев дека тоа на Б се они уствари пошто па ја неам чуено за безуз...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.290
Дајте ве молам препорачајте блутут слушалки (за мобилен) со жица. Проверена работа ми треба
Не треба да се аудиофилски и да коштаат arm and leg
Напротив. Што поевтини тоа подобро

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
незнам што да коментирам.... :)
Де малце подетално за жицата објасни... :)

Извини, морално беше Пиги...
Шо не е јасно, блутут со жица хахахаха.

Само некој што е по блутут слушалки може да го разбере :), има предвид со кабел меѓу двете слушалчиња, оние на врат што може да се обесат кога не ги користиш.
Нешто како ова - https://img01.huaweifile.com/sg/ms/...371A25869B70B9B8E4ADED288833940A96182Fmp.webp

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.290
незнам што да коментирам.... :)
Де малце подетално за жицата објасни... :)

Извини, морално беше Пиги...

Безжичен, а со кабел. Кабел си е кабел.
Neckband бе нубови :)

Не ми текнуваше називот во моментот па решив да истресам глупост. Полесно ми беше :)

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Дајте ве молам препорачајте блутут слушалки (за мобилен) со жица. Проверена работа ми треба
Овие.
Имаше и поевтини, ама не ги гледам. Или овие беа поевтините, ама ги поскапеле.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
И моите Sony не ги гледам, ама овие изгледа ти се најевтини, со SMART цена:

Последна промена:

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741

Повели топ слушалка.

Sent from my iPhone using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно