Ragnar
poweruser
Ragnar's setup
- Processor & Cooler
- AMD Ryzen 3 2200G
- Storage
- Samsung 850 EVO 500 GB SSD
- RAM
- 8 GB
- Monitor
- DELL S2419H
- OS
- Windows 10 Pro
На истава страна погоре го прашав истото. Малку чудно и несериозно од страна на фирмата. Јас се мислам дали да праќам. И онака ништо не ми можат иако останува непријатното чувство што спомнуваат данок дека они ќе платат а ја не им праќам податоци. Тоа е нивна работа што требале да ја средат пред да почне оваа промоција. Направиле некоја грешка или не знам...Не е директно поврзано со телефонот, но е со Самсунг.
Пред месец/два памтите дека имаа некоја промоција за купен Галакси, гратис часовник (Galaxy Active 2). Дали има некој од тука што ја искористил оваа промоција, а го нарачал/купил телефонот преку Телеком?
На маил ми стига порака од некоја македонска агенција со наслов „Изјава за согласнот за обработка на лични податоци“ со атачиран документ, каде ми бараат пополнување на лични податоци и ЕМБГ како доказ дека ја сум тој(?) и со тоа да се исплателе трошоци за персонален данок.
Ми нема поента ова, ако се потребни вакви информации Телеком веќе ги има во база како корисник. Башка матичен на меил...
А самиот Телеком ми вратија еден така дебилен одговор: „Почитувани, за дополнителни информации ве молиме контактирајте ги ********“.