Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

7 февруари 2013
951
1.090
Малце инфо за софтверот на камерата на С9 и Ноте9.
Ауто модот бидејки има ф1.5 и самсунг сака ова да го искористи максимално и слика со спор шатер и минимално исо, додека други телефони зголемуваат исо да надохнадат.

Исто ако барам веќе телефон да вади суперквалитетни слики нема да го третирам како играчка туку како дслр и ќе му ја напраам честа да застанам со цврсти раце да сликам навечер, Пред да го ругам.

Испратено од SM-N960F преку IT.mk форум апликација

9 август 2018
1.172
477
ISO 320
Aperture 1.5
Exposure time 1/10

Categories - Scenery, Night Scene.
Дечко, у мрдање ништо немоеш да фатиш. Нит Note 9,нит iPhone Xs Max ќе ти завршат работа, бидејки ако сакаш професионално сликање тогаш купи си DSLR камера. Едноставно тие уреди не се направени за "сликај ми слика од соништата", туку за "дај на брзина сликај ми нешто жити се".
За све остало Note 9 не е лош уред.
Има работи Note 9 што ги има, а Ајфонот што ги нема, и обратно.
Ако мене ме прашуваш тогаш ја Samsung би одбрал бидејки има доста причини зошто.
И, пробај прочепкај по камерата, има доста опции кои што може не си ги проверил сеуште. Телефонот е меѓу Top 10 телефони за сликање потврдено од Dxo Mark.
Научи се да го ракуваш убаво, па ќе видиш какви слики ќе вади. Еее, да видиш какви слики ја имам видено низ интернет, да се чудиш дека стварно се сликани од Note 9.
Пробај наштимај ваму-таму со различни сетинзи и види дали ќе смени нешто.
Ако не, ондак незнам што да ти кажам.
Иначе еве нешто корисно:
7 cool things Samsung Galaxy Note 9 can do that the iPhone can't

7 февруари 2013
951
1.090
Ај малце да позбориме за нешто најново и иновативно во светот на технологијата која самсунг го донесе деновиве.

samsung-galaxy-s10-display.jpg

Станува збор за нивниот екран кој ги содржи сите сензори, камерата, звучникот, фингерпринт сензорот, вибрациите на самиот екран, односно сите тие работат, постојат во екранот кој ние не ги гледаме..
Samsung kills the notch, како што викаат многу, нешто стварно извонредно кога ке се најде во паметен телефон. Има и руморс дека можеби ова ќе стигне дури со С10ката.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Колку далеку? :)

Телефониве се слични, нека си се пронајде идниот купец кој мидрејнџер сака да го има.
1. Амолед екран
2. Стаклен наспроти пластичен заден капак
3. IP68
4. Подобри перформанси (Overall)
5. Bluetooth 5.0

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Toa не е далеку, сакам да кажам. Хаваито пак има 5.8" vs 5.6", и тоа со помали димензии и веројатно за нијанса подобра камера и веројатно поиспеглан ОС. Екранот нема да појави плави розеви или зелени линии по 2 години. Пластиката одпозади нема да се скрши при првото паѓање...
И двата се одлични мидрејнџери, нема голема разлкика.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
1. Амолед екран
2. Стаклен наспроти пластичен заден капак
3. IP68
4. Подобри перформанси (Overall)
5. Bluetooth 5.0
Еј ќе ти ебам тоа аватарот безобразен

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.886
3.817
P20 Lite e обичен просечен телефон, со интересен дизајн екран напред и ништо повеќе.
Има послаби камери од А8, послаб процесор, полош софтвер. Може да го споредувате со А6, па и тој е подобар во камери, екран.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
P20 Lite e обичен просечен телефон, со интересен дизајн екран напред и ништо повеќе.
Има послаби камери од А8, послаб процесор, полош софтвер. Може да го споредувате со А6, па и тој е подобар во камери, екран.
Што да ти кажам, така си е. 1.200.000 купувачи на овој телефон не се посоветувале со тебе, евидентно, се зафркнале. Самсунг А3 е уште подобар од П-20 lite,.

Испратено од D6503 преку IT.mk форум апликација

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.886
3.817
Што да ти кажам, така си е. 1.200.000 купувачи на овој телефон не се посоветувале со тебе, евидентно, се зафркнале. Самсунг А3 е уште подобар од П-20 lite,.

Испратено од D6503 преку IT.mk форум апликација
Не планирам да ти објаснувам, ако го имаш со здравје да се служиш и не замарај више, ти кажаа и други не само јас. Отвори споредби на јутуб, каде било на интернет, ќе се увериш, не лупај само ако си самсунг хејтер.

9 август 2018
1.172
477
Toa не е далеку, сакам да кажам. Хаваито пак има 5.8" vs 5.6", и тоа со помали димензии и веројатно за нијанса подобра камера и веројатно поиспеглан ОС. Екранот нема да појави плави розеви или зелени линии по 2 години. Пластиката одпозади нема да се скрши при првото паѓање...
И двата се одлични мидрејнџери, нема голема разлкика.
Извини дечко, немора да збориш за проблем од пред 2 години што беше присутен само на S7 Edge.
На другар ми, тако му користеше па едно година ипол S7 Edge се дур не смени во S9 (обичен, не Plus). Можам да кажам дека со екранот никакви проблеми. Ми го има дадено лично да го прочепкам и можам да те уверам.
Да, тоа незначи дека го нема, ама ни па немора да значи дека секаде го има.
Еве мене една професорка што ми предаваше германски (до скоро), имаше S7 Edge и имаше таква розова линија.
Незначи дека S7 Edge го имал тој, и ајде сега и сите идни S класи ќе го имаат. И така, проблемот беше среден со S8, и сега телефон од S8 и нагоре што имаат таков Edge екран веќе го немаат овој проблем.
Друга работа, е тоа што ти ова не го збориш за телефон со S класа, туку за A класа, каде што е невозможно да има таков проблем, бидејки ниеден Galaxy A телефон имал Edge екран, нит па ќе има.
Доста шириш лажни информации.
Едини телефон што имал проблеми со линии на екранот е S7 Edge, и ниеден друг после него. A класите, и други класи од Samsung никогаш немале таков проблем бидејки немаат Edge извиени екрани.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Quick search кажува дека проблемот се случил и на A5, S6 едге, S7... но не ми беше поентата да го критикувам амоледот, омилен екран ми е, сум имал пола дузина амоледи. Поентата ми е, секој плус има и минус...

9 август 2018
1.172
477
Quick search кажува дека проблемот се случил и на A5, S6 едге, S7... но не ми беше поентата да го критикувам амоледот, омилен екран ми е, сум имал пола дузина амоледи. Поентата ми е, секој плус има и минус...
Мене ме чуди како може A5 да го има овој проблем,кога нема Edge екран.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Што е минимум за андроид во денешно време и е недозволиво и затоа го стигаат кинески телефони во популарност и продажба.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно