Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Што е минимум за андроид во денешно време и е недозволиво и затоа го стигаат кинески телефони во популарност и продажба.

ОК. Ајде сега шетња во друга тема да кењаш пошто ни S8, ниту S9 имаат проблем со РАМ и РАМ менаџмент на нивниот лаунчер.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507
рам менаџментот кај S9/+ е на доста добро високо ново , слично како кај OnePlus. Досега немам забележано да ми прави рилоад на апликација.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Чијзс 10gb ram.

Sent from my iPhone using Tapatalk

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
ОК. Ајде сега шетња во друга тема да кењаш пошто ни S8, ниту S9 имаат проблем со РАМ и РАМ менаџмент на нивниот лаунчер.

А каде тоа да кењаме за самсунг, во темата за Аппле? 4GB се веќе малку за денешницата, рам менаџментот не беше доведен во прашање, но количината на рам, која апликациите ја користат се повеќе.

Инаку си прави S8 reload редовно:
View: https://www.youtube.com/watch?v=6kB_Jrjs648

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
4gb рам не е воопшто малку за денес. За после година две најверојатно ќе биде, ама сега не. Во глобала кај мене се користи од 70% до 80% од рамот, што секогаш остава барем 700-800мб фазла. Релодирање на апликации не сум приметил освен ако не сум на батери сејвер мод.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507
galaxy-s10-5g-p30-specs-ram-gf-securities.jpg

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
А каде тоа да кењаме за самсунг, во темата за Аппле? 4GB се веќе малку за денешницата, рам менаџментот не беше доведен во прашање, но количината на рам, која апликациите ја користат се повеќе.

Друже, у реду е бе, смањи доживљај. Го користам телефонов од видеово веќе година дена.

Пууу, вака кога некој ќе се убаци со клипче од Јутуб да ми докажува нешто што го користам лично, да ти сe одмили и технологија и живот, х'к пу!

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Да си склопам компјутер пред да излезат телефониве догодина пошто 16гб рам ќе станат 500 евра.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Да си склопам компјутер пред да излезат телефониве догодина пошто 16гб рам ќе станат 500 евра.
Додека склопиш пц,веќе има и над 16гб хахах шала,претераа со рамовиве,ко мислиш кој знае што правиме на телефониве...

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.670
1.833
The Galaxy A6s is the first Samsung phone not made by Samsung
The two new phones represent a shift in Samsung’s strategy to boost sales in China and India, as the company is struggling to compete against Chinese phone makers like Huawei and Xiaomi. It’s been reported by Strategy Analytics that Samsung has less than 1 percent of the share in the Chinese market, leading Samsung to consider shutting down one of its two factories in China, while it looks increasingly to ODM firms to cut costs on manufacturing.

Samsung Mobile CEO DJ Koh also recently told CNBC that the company was changing its strategy to “bring technology and differentiation points starting from the mid-end,” rather than starting with the flagship model. The Galaxy A9s is the latest example of this, and if the Galaxy A6s does well in China, it could mean that more ODM phones may be on the way.

SpiritBond

hello world
21 август 2015
413
902
Aerodrom

Сериозно стави видео од 2017 година? Лол. Тоа време може било така со Нугат, али сеа со Орео работите се сменети.

7 февруари 2013
951
1.090
Играме Фортнајт на телефониве, игра за компјутер и конзоли... на ЕПИК графика (30фпс лок само) ...
Ти ја играш играта ти звони некој после повикот играта одпонов стартувај, затоа 8, 10 гб рам.
Ова го приметив на мојот со на другар ноте9ката, он има 8ГБ рам, 512стореџ, при спуптање отварање често се отвара одпоново кај мене а кај него секогаш спремна.

Секако не ми пречи да ја отварам одпоново и сосема доволни се 6ГБ рам за да трае телефонов додека издржи визички хардверов, 4 5 6 години

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507
Дали некој го доби Октомврискиот печ за S9+ да каже какви оптимизации има во него ? Читам на редит некои се фалат од подобра батеријата и помазна работа, други пак дека батеријата со новиот печ им се троши повеќе.

28 јануари 2017
2.105
4.858
Ресен
Дали некој го доби Октомврискиот печ за S9+ да каже какви оптимизации има во него ? Читам на редит некои се фалат од подобра батеријата и помазна работа, други пак дека батеријата со новиот печ им се троши повеќе.
И секој апдејт иста приказна, најдобро е да игнорираш и да си тераш, поарно времето потрошено на такви работи да го ориентираш на нешто продуктивно како порничи пример.

martinmax

hello world
1 март 2013
179
168
Skopje
Во changelog-от пишуваше дека има подобрувања на предна камера во low light, некои оптимизации и секјурити. Јас веќе неколку дена го терам октомврискиот пач и немам забележано никакви подобрувања ни во камера ни во батерија.

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
464
211
Ј3 2017 нов купен за мајка ми пред месец дена и батеријата од 2400mAh едвај вади 2 часа сот. Кај сите модели на Самсунг со 2400mAh е ваква или да го враќам додека има гаранција?

9 август 2018
1.172
477
Ј3 2017 нов купен за мајка ми пред месец дена и батеријата од 2400mAh едвај вади 2 часа сот. Кај сите модели на Самсунг со 2400mAh е ваква или да го враќам додека има гаранција?
Има Android 7,и тоа резултира во трошењето на батеријата, бидејки Android 7 е напунет со доста опции.
Плус и TFT IPS екран има, а не AMOLED што исто така резултира доста во траењето на батеријата.
Ако има update тогаш поднови го на Android Oreo.
Види мајкати да нема симнато некои апликации што ја јадат батеријата, види да нема некој вируси, исклучи тоа непотребните работи, исчисти меморија, батерија, итн...
Пробај и види ако има некоја разлика.
Android Oreo е, или Android Nougat?
Кај Samsung телефоните препорачливо е да се прави Factory Data Reset при секој Android апдејт за да работи телефонот подмачкано како што треба.
Ако не ја бива работата од ни-еден аспект тогаш, нема што друго да правиш освен да го вратиш.
Во денешницата имаш доста подобри и посолидни кинески телефони, како на пример Xiaomi. Отприлика за таа цена (околу 7,500) што го нудат J3 2017 овде кај нас, ти можеш да земеш доста подобар уред со подобри спецификации.
Следна пат размислете пред да купите нешто, бидејки Samsung веќе не вреди со евтината J класа. Затоа има гласини дека Samsung следната година би се откажале од J класата. За А класата се така-така, знаат некогаш да изненадат искрено.
Јас лично не ги мразам Samsung како компанија, бидејки тие се меѓу најдобрите, ама едноставно не ги бива со Ј класата и добро е што ќе ја тргнат од играта, бидејки Samsung има, и ќе има доста загуби во Кина и Индија, каде преовладуваат евтините кинески телефони.

Требаше да биде самсунг, ама не е. Го преварија. Излегоа следната генерација на уреди
Start-up beats Samsung to bendy-screen phone
Можеби Samsung беа "претркани", ама тоа не значи дека еј сега ги стигнала некоја кинеска компанија, хаха Samsung за ништо не ги бива, едноставно дозволуваат да губат. Не, не е така.
Работата е дека Samsung намерно (или ненамерно, ќе објаснам за тоа) дозволува други производители да се секогаш пред нив во иновација, бидејки тоа 90% се кинески компании, со евтини телефони.
Тоа им овозможува на тие што ќе земат таков телефон што се вие, да можат да почнат од 0, па со тек на време да се уклопат. Истото и за телефоните со скенери под екран. Сите до сега што искочија се со оптичка технологија на скенирање што е, спора, не е секогаш точна и небезбедна. Таа што ќе искочи со Samsung, такозвана Ultrasonic технологија ќе користи звучни бранови, и ќе биде побрза од било кога, и од било кој друг скенер за прст, ќе има поголема опширност за користење (ќе може низ скоро цел екран да скенира), ќе е по - безбедна, ќе работи под дебели стаклени обвивки, нема да зафркава, итн...
Исто е и со телефоните што се вијат.
Тој на Samsung што ќе искочи ќе биде најдобриот, а и веќе Samsung уште од одамна им ја дава таа технологија и на други компании.
Еве погледни:
Една ствар мене што ме нервира е што доста луѓе и медиуми ( оние што пишуваат за телефони), едноставно многу се креваат од факторот дека, еј ништо не бива од самсунг, демек биле претркани. Нешо ко еј сеа Samsung се срање, не ги бива, глупа компанија дозволија да ги претркаат. Дури и во една статија пишува дека биле претркани во "нивната игра".
Жити све, од кога уреди што се вијат биле само "игра" на Samsung и никој друг?
Samsung, напротив не беа првите кои што го оформиле тој концепт за уреди што се вијат.
Дури уште и пред Samsung да го објават тоа во 2013 - та, доста компании веќе тестирале прототипи, но тие не биле некои којзнае што. Samsung само видеа од другите компании, и они тргнаа по нивен пат, да го направат најдоброто од најдобрите.
За тој прв уред што се вие, можам да кажам дека не е за everyday usage, т.е. да се носи у џеб. Тоа не е тоа како што Samsung самите го замислуваат, и ако видите под екранот нема ништо,туку само на левата страна. Мене ми изгледа дека тој уред нема да има нешто огромна батерија, па дури и да има ќе биде нешто доста тешко за у џеб, или за носење. Едноставно нема смисла. Ако почнете од дисплејот ќе видите дека дури и се приметува колку е лошо направен, светлината директно се одвива што значи дека не го бива. А тоа што многу компании секогаш се напред пред Samsung, се дешава ненамерно и такви ствари, каде што тие компании, како оваа, само за да избрзаат ко демек, хеј ние сме првите со тоа нешто, ние правиме иновација, а другите ништо. Истото е и со скенерите под екранот.
Samsung можеа да бидат први и во обете технологии, ама искодот ќе беше лош.
Еве гледате, дека телефоните (освен OnePlus 6T,ќе кажам зошто) што имаат оптички скенери под екранот дека не ги бива. Едноставно многу проблеми. Мене ако ме прашувате јас боље би земал телефон со скенер од позади, ама да биде побрз и побезбеден, него ли некој на погодно место, но што би бил поспор и по несигурен.
За тоа со OnePlus, они на оптички скенер под екранот, имаат некоја магија направено, каде што резултатот се покажа одличен. Користејки зелена боја тие успеаја драстично да го убрзаат скенерот, бидејки наводно зелената боја добро се фаќала у контакт со човечката кожа. Е сега за сигурност, дали ќе дава грешки при одредени ситуации на скенирање, дали ќе прави проблеми со мокри раце или не, тоа ќе покаже времето и тестовите на тој уред.
Иако Samsung за многу работи беа претркани, јас ве уверувам дека кога тие ќе искочат со уредот што се вие, и телефоните со 100% целосен екран, и ултрасоничен скенер со прст, дека ќе бидат едни од најдобрите.
Еве и видео за тоа околу што Samsung беа претркани:

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Има Android 7,и тоа резултира во трошењето на батеријата, бидејки Android 7 е напунет со доста опции.
Плус и TFT IPS екран има, а не AMOLED што исто така резултира доста во траењето на батеријата.
Ако има update тогаш поднови го на Android Oreo.
Види мајкати да нема симнато некои апликации што ја јадат батеријата, види да нема некој вируси, исклучи тоа непотребните работи, исчисти меморија, батерија, итн...
Пробај и види ако има некоја разлика.
Android Oreo е, или Android Nougat?
Кај Samsung телефоните препорачливо е да се прави Factory Data Reset при секој Android апдејт за да работи телефонот подмачкано како што треба.
Ако не ја бива работата од ни-еден аспект тогаш, нема што друго да правиш освен да го вратиш.
Во денешницата имаш доста подобри и посолидни кинески телефони, како на пример Xiaomi. Отприлика за таа цена (околу 7,500) што го нудат J3 2017 овде кај нас, ти можеш да земеш доста подобар уред со подобри спецификации.
Следна пат размислете пред да купите нешто, бидејки Samsung веќе не вреди со евтината J класа. Затоа има гласини дека Samsung следната година би се откажале од J класата. За А класата се така-така, знаат некогаш да изненадат искрено.
Јас лично не ги мразам Samsung како компанија, бидејки тие се меѓу најдобрите, ама едноставно не ги бива со Ј класата и добро е што ќе ја тргнат од играта, бидејки Samsung има, и ќе има доста загуби во Кина и Индија, каде преовладуваат евтините кинески телефони.

Можеби Samsung беа "претркани", ама тоа не значи дека еј сега ги стигнала некоја кинеска компанија, хаха Samsung за ништо не ги бива, едноставно дозволуваат да губат. Не, не е така.
Работата е дека Samsung намерно (или ненамерно, ќе објаснам за тоа) дозволува други производители да се секогаш пред нив во иновација, бидејки тоа 90% се кинески компании, со евтини телефони.
Тоа им овозможува на тие што ќе земат таков телефон што се вие, да можат да почнат од 0, па со тек на време да се уклопат. Истото и за телефоните со скенери под екран. Сите до сега што искочија се со оптичка технологија на скенирање што е, спора, не е секогаш точна и небезбедна. Таа што ќе искочи со Samsung, такозвана Ultrasonic технологија ќе користи звучни бранови, и ќе биде побрза од било кога, и од било кој друг скенер за прст, ќе има поголема опширност за користење (ќе може низ скоро цел екран да скенира), ќе е по - безбедна, ќе работи под дебели стаклени обвивки, нема да зафркава, итн...
Исто е и со телефоните што се вијат.
Тој на Samsung што ќе искочи ќе биде најдобриот, а и веќе Samsung уште од одамна им ја дава таа технологија и на други компании.
Еве погледни:
Една ствар мене што ме нервира е што доста луѓе и медиуми ( оние што пишуваат за телефони), едноставно многу се креваат од факторот дека, еј ништо не бива од самсунг, демек биле претркани. Нешо ко еј сеа Samsung се срање, не ги бива, глупа компанија дозволија да ги претркаат. Дури и во една статија пишува дека биле претркани во "нивната игра".
Жити све, од кога уреди што се вијат биле само "игра" на Samsung и никој друг?
Samsung, напротив не беа првите кои што го оформиле тој концепт за уреди што се вијат.
Дури уште и пред Samsung да го објават тоа во 2013 - та, доста компании веќе тестирале прототипи, но тие не биле некои којзнае што. Samsung само видеа од другите компании, и они тргнаа по нивен пат, да го направат најдоброто од најдобрите.
За тој прв уред што се вие, можам да кажам дека не е за everyday usage, т.е. да се носи у џеб. Тоа не е тоа како што Samsung самите го замислуваат, и ако видите под екранот нема ништо,туку само на левата страна. Мене ми изгледа дека тој уред нема да има нешто огромна батерија, па дури и да има ќе биде нешто доста тешко за у џеб, или за носење. Едноставно нема смисла. Ако почнете од дисплејот ќе видите дека дури и се приметува колку е лошо направен, светлината директно се одвива што значи дека не го бива. А тоа што многу компании секогаш се напред пред Samsung, се дешава ненамерно и такви ствари, каде што тие компании, како оваа, само за да избрзаат ко демек, хеј ние сме првите со тоа нешто, ние правиме иновација, а другите ништо. Истото е и со скенерите под екранот.
Samsung можеа да бидат први и во обете технологии, ама искодот ќе беше лош.
Еве гледате, дека телефоните (освен OnePlus 6T,ќе кажам зошто) што имаат оптички скенери под екранот дека не ги бива. Едноставно многу проблеми. Мене ако ме прашувате јас боље би земал телефон со скенер од позади, ама да биде побрз и побезбеден, него ли некој на погодно место, но што би бил поспор и по несигурен.
За тоа со OnePlus, они на оптички скенер под екранот, имаат некоја магија направено, каде што резултатот се покажа одличен. Користејки зелена боја тие успеаја драстично да го убрзаат скенерот, бидејки наводно зелената боја добро се фаќала у контакт со човечката кожа. Е сега за сигурност, дали ќе дава грешки при одредени ситуации на скенирање, дали ќе прави проблеми со мокри раце или не, тоа ќе покаже времето и тестовите на тој уред.
Иако Samsung за многу работи беа претркани, јас ве уверувам дека кога тие ќе искочат со уредот што се вие, и телефоните со 100% целосен екран, и ултрасоничен скенер со прст, дека ќе бидат едни од најдобрите.
Еве и видео за тоа околу што Samsung беа претркани:
Татко ми го има ј3 2017,и нема андроид 7,него има Android 8.0 (Oreo).

Татко ми вади по 6-7 саат сот,не е моментално дома,кога ке биде ке ставам еден скрин шот да видиш,направи му еден фактори ресет,нешто ти ја јаде батеријата,кажи ми Android 8.0 (Oreo) ли има?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно