Па ако не сум криминалец не гледам причина да ги наречам кучиња. Од моето искуство со полицијата во улога на возач 95% од тоа што ме сопреле и казниле биле во право. Односот ми е секогаш службен без шали без расправии и тоа е тоа.Why ? Да не е неточно ?
Села е изгубен случај Дефинитивно...Сакам Кажам, Незнам речам еСела за „Сејф сити“: Во Чаир има повеќе камери отколку во остатокот од Скопје
Кога ќе прочитам вакви муабети, одма ми се![]()
www.instagram.com
Села за „Сејф сити“: Во Чаир има повеќе камери отколку во остатокот од Скопје
Греота луѓето, се гледа дека МВР решило да ги малтретира луѓето и само пари да им зема...па сега и скапи возила таргетираат само! Што не одземат некој 101??? Па тој што има пари за скапо возило пак ќе си купи друго и ќе продолжи да си вози, се гледа дека џабе е све ова...Почнаа со казнувања и одземања возила.
Еве линк од веста -> Земени возила
Според веста испаѓа дека доста луѓе у државава возат без возачки, со забрани за возење, итн... Од веќе сторените дела сите знаеме дека баш ваквите се главните виновници у удри и кидни случки.
Го разбирам моментот дека ако им ги одземат возилата нема да можат да возат и не би сториле прекршок, ама апла се гледа дека МВР се фатиле за тоа да одземаат скапи возила, а не се зема предвид дека тој истиот возач ако му се одземе возилото, можеби утре ќе дојде до друго возило и ќе го вози со забрана и нерегистрирано, земајќи во предвид дека веќе го има направено тоа.
Од староста ти е.Села за „Сејф сити“: Во Чаир има повеќе камери отколку во остатокот од Скопје
Ја, и верувам сите овде на форумов видовме/прочитавме дека овие шо направија сериозни сообраќајки веќе имале и забрани за возење, а некои немале ни возачка дозвола и за претходни сообраќајни дела биле пуштени на слобода, оти бирократија не дозволува малолетник да апсат...Греота луѓето, се гледа дека МВР решило да ги малтретира луѓето и само пари да им зема...па сега и скапи возила таргетираат само! Што не одземат некој 101??? Па тој што има пари за скапо возило пак ќе си купи друго и ќе продолжи да си вози, се гледа дека џабе е све ова...
/s
И тоа не некои копиљана, туку магариња по 43 години, значи тој 25 години вози без возачка дозвола и тоа све туѓи возила што не се нивни. Не се сеќавам како беше ама не можеш да регистрираш возило ако немаш возачка дозвола ако не се лажам.Ја, и верувам сите овде на форумов видовме/прочитавме дека овие шо направија сериозни сообраќајки веќе имале и забрани за возење, а некои немале ни возачка дозвола и за претходни сообраќајни дела биле пуштени на слобода, оти бирократија не дозволува малолетник да апсат...
Имаат ваљда авто плацови со возила за продавање и си ги возат...И тоа не некои копиљана, туку магариња по 43 години, значи тој 25 години вози без возачка дозвола и тоа све туѓи возила што не се нивни. Не се сеќавам како беше ама не можеш да регистрираш возило ако немаш возачка дозвола ако не се лажам.
Можеш, другар 4 дена пред да положи си ја регистрира колата, само викна човек со возачка да ја однесе до технички преглед.Не се сеќавам како беше ама не можеш да регистрираш возило ако немаш возачка дозвола ако не се лажам.
Самопридонес имаше за Езеро Треска, подарено на нови домаќини. Но за трамвај да не имаше некакво гласање/референдум што не успеа?Еех внучко, се сеќавам како вчера да беше...
Имаше по цел град на тротарите нацртани трамвајчиња, а се двоеше и самодопринос, ама ништо не бидна...
Како ова? За 4 години добил 40 забрани? Безмалку секој месец по една?![]()
Двајца возачи се рекордери, имаат 40 забрани за возење, вели Тошковски
Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски вечерва во емисијата „Заспиј ако можеш“ на ТВ Алфа рече дека до 20.00 часот бројот на казни од „Бе...skopje1.mk
Мислењето е автоматски споено:
Ова онака од ракав или со новиот закон има некои измени?Не се сеќавам како беше ама не можеш да регистрираш возило ако немаш возачка дозвола ако не се лажам.
Можеби е така, јас во 1986 сум имал 14 години, некои други работи ми биле центар на вниманиетоСамопридонес имаше за Езеро Треска, подарено на нови домаќини. Но за трамвај да не имаше некакво гласање/референдум што не успеа?
МВР е врзан со тие крадци и зема процент од украдената роба така што без нивни АМИН никој не смее ни влакно да украде а не пак точак.Еден крадец да биде ликвидиран од некој гневен граѓанин цело МВР ќе стане на нозе и деноноќно ќе истражува кој го убил исто како да истражува за некој битен политичар.Кога би имало каде да го оставам точакот/тротинетот без истиот да ми биде украден, јас не би се качил во кола. Али тоа што кучињата од МВР 100 пати ги имам слушнато како викаат ,,Познат ни е не му е прв пат" и истите ништо не превземаат за крадците тоа е друг муабет... А трамвај само уште поголема гужва ќе направи и ништо нема да смени, подобра алтернатива е само набавка на многу автобуси, почесто да ги има и промена на линиите а не од Железара да има 5 линии од кои 2 се два пати во денот...
Заборави да каже дека камерите се толку паметни во Чаир да ги регистрираат само возилата чии сопственици се албанциСела за „Сејф сити“: Во Чаир има повеќе камери отколку во остатокот од Скопје
Каков трамвај какви бакрачи, луѓе. Сите европски градови шо имаат трамвај систем истиот им е направен у 19 ти век на струја, додека ние у Македонија не сме можеле ни црешово топче да составиме против Турците. Така да у однос на јаДниот превоз касниме векови. И тоа шо се збори за надземна железница, скептик сум дека некогаш би се направило, потребни се децении...Самопридонес имаше за Езеро Треска, подарено на нови домаќини. Но за трамвај да не имаше некакво гласање/референдум што не успеа?
Интересно е што - не за многу - ама сепак осетно е намален сообраќјот. Не на влезовите на Скопје, таму сеуште се истите и поголеми гужви ама на пример на потез од центар до Ѓорче дефитинивно намелно овие први 2-3 денови.А не ги кошташе ништо летоска да ископаа цел град да поставеа шини за трамвај и да фукнеа јако сега да се промовира јавен превоз.
Нема правда за Албанците. :-/Села за „Сејф сити“: Во Чаир има повеќе камери отколку во остатокот од Скопје
Затоа реков: „ако не се лажам“. Ете во Македонија не ти бараат возачка за да регистрираш кола. Во Аустрија ми бараа кога ја регистрирав колата и земав таблици.Ова онака од ракав или со новиот закон има некои измени?