Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Safe City - Камерите за казнување

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Why ? Да не е неточно ?
Па ако не сум криминалец не гледам причина да ги наречам кучиња. Од моето искуство со полицијата во улога на возач 95% од тоа што ме сопреле и казниле биле во право. Односот ми е секогаш службен без шали без расправии и тоа е тоа.
За друго не ми биле потребни да ги барам. Од искуствата на други луѓе, во повеќето случаи се од помош иако има и случаи каде не успеале да помогнат и не личело дека многу се трудат. Сепак тоа не ги прави кучиња :)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Чекај бе нели по камерите требаше да плукаме? Сега и по полицајците?

28 јануари 2017
2.098
4.839
Ресен
За старите не коментирам ама новиве деца се доста фер и коректни, барем по провинцииве, за Скопје не знам. Да ги наречам кучиња или било кој погрден збор затоа што е полицаец ми е некако многу ниско.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.842
4.995
Писти Охту
Го запустија чоекот
ea3e95fc724f9a2d2949ebe0895c64f6.jpg

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.824
4.036
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Мислењето е автоматски споено:

Села за „Сејф сити“: Во Чаир има повеќе камери отколку во остатокот од Скопје​

Кога ќе прочитам вакви муабети, одма ми се :poop:
Села е изгубен случај Дефинитивно...Сакам Кажам, Незнам речам е

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.749
3.433
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

ДРЖАВА!!!!111 (y):D

Кој копач е типов.. го пуштија по вода ѓабе се фаќа на ова како на сламка. Никој не го есапи повеќе.

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Почнаа со казнувања и одземања возила.
Еве линк од веста -> Земени возила

Според веста испаѓа дека доста луѓе у државава возат без возачки, со забрани за возење, итн... Од веќе сторените дела сите знаеме дека баш ваквите се главните виновници у удри и кидни случки.

Го разбирам моментот дека ако им ги одземат возилата нема да можат да возат и не би сториле прекршок, ама апла се гледа дека МВР се фатиле за тоа да одземаат скапи возила, а не се зема предвид дека тој истиот возач ако му се одземе возилото, можеби утре ќе дојде до друго возило и ќе го вози со забрана и нерегистрирано, земајќи во предвид дека веќе го има направено тоа.

kikomir

hello world
30 јуни 2015
193
221
Почнаа со казнувања и одземања возила.
Еве линк од веста -> Земени возила

Според веста испаѓа дека доста луѓе у државава возат без возачки, со забрани за возење, итн... Од веќе сторените дела сите знаеме дека баш ваквите се главните виновници у удри и кидни случки.

Го разбирам моментот дека ако им ги одземат возилата нема да можат да возат и не би сториле прекршок, ама апла се гледа дека МВР се фатиле за тоа да одземаат скапи возила, а не се зема предвид дека тој истиот возач ако му се одземе возилото, можеби утре ќе дојде до друго возило и ќе го вози со забрана и нерегистрирано, земајќи во предвид дека веќе го има направено тоа.
Греота луѓето, се гледа дека МВР решило да ги малтретира луѓето и само пари да им зема...па сега и скапи возила таргетираат само! Што не одземат некој 101??? Па тој што има пари за скапо возило пак ќе си купи друго и ќе продолжи да си вози, се гледа дека џабе е све ова...

/s

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Греота луѓето, се гледа дека МВР решило да ги малтретира луѓето и само пари да им зема...па сега и скапи возила таргетираат само! Што не одземат некој 101??? Па тој што има пари за скапо возило пак ќе си купи друго и ќе продолжи да си вози, се гледа дека џабе е све ова...

/s
Ја, и верувам сите овде на форумов видовме/прочитавме дека овие шо направија сериозни сообраќајки веќе имале и забрани за возење, а некои немале ни возачка дозвола и за претходни сообраќајни дела биле пуштени на слобода, оти бирократија не дозволува малолетник да апсат...

И не сме ние од вчера и сите знаеме дека полицијата злоупотребува службена должност и закони и прави рекет у суштина.
Ене вчера прочитав за некакви си докази споделeni преку Инста меѓусебе џандари и еден друг го пријавил.
Министерот за внатрешни работи излезе на ТВ за да каже гордо дека ќе одзема скапи возила, каква дрскост... Тоа беше уште пред СејфСити.

И не, немам скапо возило, да не сфати некој погрешно од постов дека ја сум наводно исплашен за своето возило. ;-P

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.206
16.355
Ја, и верувам сите овде на форумов видовме/прочитавме дека овие шо направија сериозни сообраќајки веќе имале и забрани за возење, а некои немале ни возачка дозвола и за претходни сообраќајни дела биле пуштени на слобода, оти бирократија не дозволува малолетник да апсат...
И тоа не некои копиљана, туку магариња по 43 години, значи тој 25 години вози без возачка дозвола и тоа све туѓи возила што не се нивни. Не се сеќавам како беше ама не можеш да регистрираш возило ако немаш возачка дозвола ако не се лажам.

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
И тоа не некои копиљана, туку магариња по 43 години, значи тој 25 години вози без возачка дозвола и тоа све туѓи возила што не се нивни. Не се сеќавам како беше ама не можеш да регистрираш возило ако немаш возачка дозвола ако не се лажам.
Имаат ваљда авто плацови со возила за продавање и си ги возат...

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.801
4.514
Неготино
Не се сеќавам како беше ама не можеш да регистрираш возило ако немаш возачка дозвола ако не се лажам.
Можеш, другар 4 дена пред да положи си ја регистрира колата, само викна човек со возачка да ја однесе до технички преглед.

kirev

senior
31 мај 2010
9.096
7.783
Еех внучко, се сеќавам како вчера да беше...
Имаше по цел град на тротарите нацртани трамвајчиња, а се двоеше и самодопринос, ама ништо не бидна...
Самопридонес имаше за Езеро Треска, подарено на нови домаќини. Но за трамвај да не имаше некакво гласање/референдум што не успеа?

18 август 2019
1.245
1.236
Како ова? За 4 години добил 40 забрани? Безмалку секој месец по една?
Не се сеќавам како беше ама не можеш да регистрираш возило ако немаш возачка дозвола ако не се лажам.
Ова онака од ракав или со новиот закон има некои измени?

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.966
6.062
Skopje
Самопридонес имаше за Езеро Треска, подарено на нови домаќини. Но за трамвај да не имаше некакво гласање/референдум што не успеа?
Можеби е така, јас во 1986 сум имал 14 години, некои други работи ми биле центар на вниманието;)

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Кога би имало каде да го оставам точакот/тротинетот без истиот да ми биде украден, јас не би се качил во кола. Али тоа што кучињата од МВР 100 пати ги имам слушнато како викаат ,,Познат ни е не му е прв пат" и истите ништо не превземаат за крадците тоа е друг муабет... А трамвај само уште поголема гужва ќе направи и ништо нема да смени, подобра алтернатива е само набавка на многу автобуси, почесто да ги има и промена на линиите а не од Железара да има 5 линии од кои 2 се два пати во денот...
МВР е врзан со тие крадци и зема процент од украдената роба така што без нивни АМИН никој не смее ни влакно да украде а не пак точак.Еден крадец да биде ликвидиран од некој гневен граѓанин цело МВР ќе стане на нозе и деноноќно ќе истражува кој го убил исто како да истражува за некој битен политичар.

Заборави да каже дека камерите се толку паметни во Чаир да ги регистрираат само возилата чии сопственици се албанци

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Каков трамвај какви бакрачи, луѓе. Сите европски градови шо имаат трамвај систем истиот им е направен у 19 ти век на струја, додека ние у Македонија не сме можеле ни црешово топче да составиме против Турците. Така да у однос на јаДниот превоз касниме векови. И тоа шо се збори за надземна железница, скептик сум дека некогаш би се направило, потребни се децении...

Иначе, @kirev отвораш фрижидер и...

Работнички пички!

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.804
6.499
SK
А не ги кошташе ништо летоска да ископаа цел град да поставеа шини за трамвај и да фукнеа јако сега да се промовира јавен превоз.
Интересно е што - не за многу - ама сепак осетно е намален сообраќјот. Не на влезовите на Скопје, таму сеуште се истите и поголеми гужви ама на пример на потез од центар до Ѓорче дефитинивно намелно овие први 2-3 денови.

Моја теорија е дека најголемите падавичари сега воопшто не возат, да видат прво што ќе се случува (дали има автоматски ситеми кои со ласери убиваат на лице место за возење над 35 км/ч, и слично). :D

Нема правда за Албанците. :-/

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.206
16.355
Ова онака од ракав или со новиот закон има некои измени?
Затоа реков: „ако не се лажам“. Ете во Македонија не ти бараат возачка за да регистрираш кола. Во Аустрија ми бараа кога ја регистрирав колата и земав таблици.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.333
1.353
членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда