Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Причина: nepotrebno. pravilo br. 12

Статус
Затворена за нови мислења.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
Ахем, ако сме реални независно од резолуцијата потписот ти е неколку пати поголем од содржината на постовите.
Вакви генерализации да правиш ти, дечкото што влага во најситни детали, навистина е необјективно.
лични препукувања префрлете во офтопик
Препукувањата се одолговлекоа затоа што Локван се обидува со 10 редундантни постови да ми посочи нешто кое го признав во првиот пост од темава xD
Но сепак, неговите лични фрустрации се пренатрупани и резонирањето му е severly biased ама пусто его не му дава да го види тоа.

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
се согласувам, многу потписи треба да се сменат - апдејтираат за да одговараат на правилата. реално, секој има право да пријави - ти, јас, тој, таа, тоа. во однос на резолуцијата, на таа резолуција биле толку реда на таа толку ... треба да се постават макс одреден број на карактери за потпис. толку. фер за сите, фер за корисниците, бројот на пријави намален за 90%...
Се согласувам, и токму со таа цел е сегашната насока на дискусијата. Авид дефакто прекршува две од форумските правила и сега истите треба да се применат и врз него.

Дечки сите закони и правила во една држава па и на форум изглеа се донесени да се заштитат топ 1% и оние што владаат кога истоте ги прекршуваат или се шверцаат.
Ма не е авиД во никакви „1% што владеат“... Само сите одбегнуваат да си имаат работа со него пошто во животот извесно нема ништо поинтересно од тролање, малтретирање, провоцирање на рандом дискусии од кои повеќето воопшто не го интересираат како тематика. Никој со нормален обем на обврски (нормален живот) нема време да троши на него и да го пријавува, но еве денес неколкумина најдовме малку време. :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
пошто во животот извесно нема ништо поинтересно од тролање, малтретирање, провоцирање на рандом дискусии од кои повеќето воопшто не го интересираат како тематика.
Пријавувам душевно растројство и немир, психичко малтретирање, форум булинг итн.
По седми пат Локван ова јавно го кажува на форумов а е скоро целосна невистина :(

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.831
4.973
Писти Охту
авид, локван, искрено, тука нека заврши муабетот, препукувањата шо ги имате едни со други решете ги лично, да не се замараат другиве членови. да се фокусираме на темата на темава шо е отворена, шо мислите?

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
@spiritBreaker темата е за злоупотреби и прекршување на правилата за потписи. Тоа и го дискутирам овде. Каде гледаш офтопик?

Инаку како предлагаш да го решиме ова „лично“ меѓу нас, јас и авид?
Авид никогаш престане да провоцира и да трола. Ниту па ќе да дојде на „ферка“. :p

Третата опција што би била?
Да се алармираат надлежните?

Па токму тоа и се дешава сега овде. Јас можам повторно да ти понудам извинување за смарањево што се дешава но не можам да се повлечам додека не се испоштуваат форумските правила.

За недоаѓање до вакви ситуации, веќе го наведов решението: Ваквите работи со тролање и провокации треба да сосекуваат во корен, наместо да доаѓа до вакви безвезни ескалации па дури потоа да се реагира.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
но не можам да се повлечам додека не се испоштуваат форумските правила
Значи не знам што не ти е јасно, и да ми го тргнат потписот ќе го преформулирам да биде у 3 реда и пак ќе го ставам.
А тоа дека ти гледаш некакви навреди или непочитување правила во содржината си е твое лично видување кое нема допирна точка со реалност и објективност пошо те засега.
Ваквите работи со тролање и провокации треба да сосекуваат во корен
Не ми барај сечење на корења жити се.
Коренот ќе беше пресечен да ја имаше доблеста да си признаеш дека не знаеш основна работа. Ќе ти простев за незнаењето основна работа, ама немаше доблест, нешто што го пишува и во самиот потпис xD
Оди провери како вешто избегнуваше и се криеше. Ништо не пишуваше после катастрофалниот пропуст. Потоа види си го првиот пост откако „се освести“ и колку филозофираш и спинуваш. Тоа беше она што ја прелеа чашата и мораше да бидеш ставен у потпис.
Да си признаеше ко човек „вака и вака“ немаше да дојде до ова.

Последна промена:

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Пошто темата не е никаква забелешка или сугестија еве ви ја во боречки клуб. Слободно продолжете да си ги мерите.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Ликов јавно кажува дека нема намера да го почитува ни правилото број 7 (кое е тема на дискусијата) ни правилото број 3, двете наведни овде: Услови за користење на ИТ форум

@spiritBreaker ај сега пак повикај не двајцата подеднакво на деескалација.
Како што реков поназад ова нема да заврши со тоа што авид ќе почне да ги почитува правилата. Ова може само понатаму да ескалира, додека конечно прекршувањето на правилата не бидат санкционирани.
Сега треба и јас да сум еднакво инфантилен, да најдам некоја твоја глупост (тоа барем нема да е тешко) и да ја ставам во цитат со некоја провокација во облик на на лудо неповрзан заклучок - ете на пример нешто како „авид е лгбт човек и ете сите гледате дека ми се пушта во потпис“. XD

12 април 2017
1.918
1.259
Пошто темата не е никаква забелешка или сугестија еве ви ја во боречки клуб. Слободно продолжете да си ги мерите.

Каков борчеки клуб човече.... Неколку членови од форумот реплицираа на темата за прекршување на правило број 7 — кои и самите го прекршуваат ова правило.

Истите тие членови сеуште си ги имаат потписите кои го прекршуваат правило бр 7. Да не збориме дека еден од нив е Fatality — кој сигурно им го има избришано потписот на некои други членови.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.831
4.973
Писти Охту
Ликов јавно кажува дека нема намера да го почитува ни правилото број 7 (кое е тема на дискусијата) ни правилото број 3, двете наведни овде: Услови за користење на ИТ форум

@spiritBreaker ај сега пак повикај не двајцата подеднакво на деескалација.
Како што реков поназад ова нема да заврши со тоа што авид ќе почне да ги почитува правилата. Ова може само понатаму да ескалира, додека конечно прекршувањето на правилата не бидат санкционирани.

Доволно ескалира ситуацијава, непотребно. Требаше да се остани на тема а не препукување ама сега биди искрен за ова шо го тврдам дека е така - > ескалација не ни требаше да се случи ама ете, се случи. Да се смират страстите и поинаку да се решат проблемиве е најцивилизарано решение. То е мое мислење

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Истите тие членови сеуште си ги имаат потписите кои го прекршуваат правило бр 7. Да не збориме дека еден од нив е Fatality — кој сигурно им го има избришано потписот на некои други членови.
Башка го крши и правило број 2 уште во прва линија код :p Не дека се припотресов, ама се здрвив на столче, па да се размрдам во рингот :)

2. Национализам, сексизам или било каква друга дискриминација е строго забранета.

Последна промена:

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.831
4.973
Писти Охту
Башка го крши и правило број 2 уште во прва линија код Не дека се припотресов, ама се здрвив на сточле, па да се размрдам во рингот :)
var не се користи, let или const ќе те молам!

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ај сега ако се сеќава некој имаше член што за аватар имаше GIF со чика глиша како скока и мандалото му се тресе. И тој аватар стоеше доста време. Сигурно @Avid го пријавил :)

12 април 2017
1.918
1.259
Ај сега ако се сеќава некој имаше член што за аватар имаше GIF со чика глиша како скока и мандалото му се тресе. И тој аватар стоеше доста време. Сигурно @Avid го пријавил :)

Потсети ме, те молам. Звучи интересно.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.484
7.749
Скопје
www.facebook.com
Сами да ве оставаат без никакви рестрикции и правила 1 недела форумов ке заличе ко на Фемина.
Доброто е тоа што одмараат темите со Ајфон и Самсунг, ИОС со Андроид...

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Но едно се согласувам, за читање на она од мунгус навистина треба прилично голем диоптер.
upload_2020-6-17_22-54-57-png.88808
Јок. Само соодветен монитор. Ако така ја гледаш како на скриншотот значи дека мониторот ти е со мала резолуција и сликата е прикажана намалена за да ја собере. Кликни ја сликата и ќе ја добиеш во целосна резолуција и ќе видиш дека буквите се иста големина како на другата слика каде што потписот е во 11 реда.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Јок. Само соодветен монитор. Ако така ја гледаш како на скриншотот значи дека мониторот ти е со мала резолуција и сликата е прикажана намалена за да ја собере. Кликни ја сликата и ќе ја добиеш во целосна резолуција и ќе видиш дека буквите се иста големина како на другата слика каде што потписот е во 11 реда.
Moниторот ми е во 1080p резолуција. Колкав процент од корисниците користат поголема резолуција од 1080p, еден процент од нив? Пет проценти? Ни јас не знам точно, ама сум извесно сигурен сигурен дека огромен дел од корисниците се или на 1080р или помала резолуција.

Тебе на која резолуција ти е десктопот, 4К?
Ако користиш поголема резолуција од другите, зарем не ги зголемуваш фонтовите?

Толку текст во еден ред, ма ајде те молам. Пред неколку месеци бев на редовниот систематски преглед, и не, не ми препишаа диоптер за блиску. Мислам дека ситничариш како вообичано... Но дури и ако не се обидуваш да ја релативизираш работата со правилото број 7, во секој случај одлична работа правиш во таа насока.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Само укажувам дека бројот на редови во ситуација на прилагодлив дизајн не е соодветна мерка за мерење и ограничување. Истото го покажав со примери.

Ти ги броешe редовите, не биле 3 биле 4, а сега мене ми викаш дека ситничарам.

Мониторот е QHD, нема потреба од зголемување на фонтот затоа што со зголемената густина на пиксели поситните букви се многу почитливи отколку на FHD.

И како што гледаш има ситуација каде потписот на @Avid не го прекршува правилото. Затоа треба истото да се смени, за да нема вакви недоразбирања, односно „дупки во законот“.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Можам да се согласам дека е во ред повеќе да се појаснат правилата, но не се согласувам дека до тоа појаснување истите правила не важат за авид.

Темава е фарса. Почнаа со посочување на тоа дека форумските правила треба да се почитуваат а продолжија со префрлување во подфорумот за сеир. Надлежните ги игнорираат сопствените правила, па после се чудат зошто некои од членовите не ги почитуваат истите.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
А само што сакав да пишам дека ќе се појави овој со пост „надлежните не преземаат ништо“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

На врв