Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Причина: nepotrebno. pravilo br. 12

Статус
Затворена за нови мислења.
15 септември 2012
1.160
1.300
И мене ми го избришаа потписот, анонимното лице модератор. Потпис кој упатува на правописот на македонскиот литературен јазик.
Потпис кој беше присутен повеќе од 4 години. Значи, анонимното лице модератор 4 години не си ја вршело работата.
Отворив нова тема со барање времено да ми биде вратен потписот за да го уредам според правилата, темата беше избришана според правилото 12.
Абе ајде, СУЛТАН ДРЖАВА.
На пола (и повеќе од пола) памет сум да се одјавам за бескрајно од системов (а убав ми е рејтингов, секоја моја напишана порака некому му се допаднала 651 / 651):
КОНТРА јас немам корист никаков од него, мнооогу ретко ќе се појави интересна тема, дискусиите се претежно натегања, далеку од ИТ сферата, султан држава
ПРО купувајте домашни производи

Ајде, анонимно лице модератор, истакни се, избриши уште една порака и еден член.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Си можел да го оптимизираш барем до 300кила. 635 кила само за гиф со две слики е многу.

ЕДИТ: 308кила изволте
armac.gif

Не не, добра си е мојата точки има оваа.

Ако јас можам да гледам 3.6МБ слики од некој прљав маус акнати како фул сајз во оглас, потписов од 0.6 е мачљи кашаљ. Башка може да се изгаси индивидуално ако на некој му смета.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
Ужива сега во внимание, ете успешно направил драма, се вмешале и модератори и администратори... Абе сеир, да не му се ушите сигурно ќе му се расцепеше лицето од смеење.
Ниту ми требало внимание, ниту сум сакал да креирам драма.
Големи потписи ми сметаат и често сум пријавувал.
додека потписот му е дефиниција за батхр’т
Ерм, не.
Но ако се смета за батхртизам тоа што луѓе кои со своите постови се претставуваат како експерти на секое можно поле А ВО СУШТИНА не знаат основни ствари, тогаш да, сум батхрт.

а воедно и да ја искористам приликава да пријавам нанесување душевна болка и немир од навредите и содржината во неговиот потпис.
Ухаухуаухаухауа, јас сум бил тролот после. Се смее се кези у постон и на крај „душевна болка“ :D
Патем не гледам никаква навреда во мојот потпис. Констатирани се факти што ги знае секој поредовен член што некогаш влегол во дискусија со тебе. Постот е за ониe што би те начекале првпат.

12 април 2017
1.918
1.259
Се извинувам, сакам да посочам дека на алгоритамот некако му промакнал потписот на @Avid, а воедно и да ја искористам приликава да пријавам нанесување душевна болка и немир од навредите и содржината во неговиот потпис.

+1 за ова. Има и уште некои потписи кои се пропуштени :D

Исто така гласам за на @flashgordon007 потписот да му се ре-вметне во профилот. Можеби е најкорисниот потпис на овој форум.

Ниту ми требало внимание, ниту сум сакал да креирам драма.
Големи потписи ми сметаат и често сум пријавувал.

Авид сере врз многу сериозни теми, изгледа и врз оваа се посра, а никој не превзема мерки.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Не бе, па јас може само да го разберам како ласкање тоа што на некој сум му оставил таков впечаток (и таков батхр’т) да мора да ми лови лапсус за истиот да го стави во потпис. Ти велам, повеќе ми е криво што не паметам со што сум те „повредил“ за да заслужам вакво внимание. :)

Но што се тиче модераторите и администраторите, твоево е злонамерно вадење од контекст и наведување на погрешен заклучок. Лапсус, или зошто не - слободно наречи го непознавање на македонскиот збор за Potassium - тоа тебе не ти дава за право да заклучиш дека не сум во право и на сите други теми на други места кои се неповрзани со именуваниот лапсус.

Се на куп, се работи за злоупотреба на привилегијата за потпис за лични пресметки, препукувања и „одмазди“. Понатаму нападнатиот нема можност да ти реплицира во потписот, ниту па потписот е место за напаѓање на други членови. Пошто не е дека ти само цитираш, туку го коментираш цитираното со вадење од контекст и лични напади.

Да се потсетиме: Услови за користење на ИТ форум

Условот број 3 повикува на почитување на другите членови, а злонамерно изнесување на погрешни заклучоци во потпис дефинитивно е непочитување на член на форумот со кој очигледно си инаш некој личен проблем.

Тоа со непочитувањето и злонамерноста е една работа, втора работа каде ги кршиш правилата е условот 7 за користење на форумот:
7. Потписите можат да содржат слика не поголема од 475x85 пиксели. Доколку потписот содржи слика дозволени се 2 реда текст, доколку не содржи, дозволени се 3 реда текст. Максималната големина на фонтот во потписите е 3.
Потписот треба да е лично нешто кое ќе Ве претставува Вас или Вашата идеологија.
Твојот потпис @Avid заедно со цитатот (кој е дел од твојот потпис и се важи како редови текст) дебело го надминува условот од 3 реда текст. Можеш да се правдаш ама сеедно колку е зумирано, дури и на 32 инчен монитор со 4К резолуција, ти си секако над 3 реда текст кои се условот за легитимен потпис.

Иронијата е што ти самиот си пријавил друг и ја правиш драмава, но твојата желба за внимание на преден план го става и твоето кршење на правилата.

Правилата треба еднакво да важат за сите. Затоа по наведните две точки (3 и 7) го замолувам @Fatal1ty_ да ги спроведе форумските правила, исто како што се постапило со пријавениот член и куп други недужни момци како ARMac.

едит, 8 редови текст:
upload_2020-6-17_16-10-41.png

Авид сере врз многу сериозни теми, изгледа и врз оваа се посра, а никој не превзема мерки.
Сериозно, се вчуденевидувам кога понекогаш ќе налетам некој негов конструктивен пост (неверојатно ама постојат и такви). Учеството на форумот во најголема мера му се сведува на провоцирање и тролање на дискусии чии теми ама баш никако не го интересираат - освен како потенцијал за провоцирање и тролање.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Мене не ми е јасно,и покрај еден тон офф топици на Авид,навреди,тресење зелени ко 10 годишно дете,со сила се прави интересен а искрено е жално тоа што го прави,уште не е санкциониран.Прашањето ми е,дали Авид е заштитен на форумов?или има посебни привилегии да знаеме сите ако е така.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Во прилагодлив дизајн редовите се променлива работа:

Три реда
upload_2020-6-17_16-52-58.png

11 реда, а истиот текст.
upload_2020-6-17_16-54-28.png

Ограничувањето треба да е по број на знаци, не во редови текст.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
upload_2020-6-17_17-7-23.png

@moongose се работи за заземање на вертикален простор па како и да го завртиш пак се најмалку 4 редови. Но не го заборавај и Условот број 3 за користење на ИТ форум.

Цитирање на други членови во потпис е во ред (се додека не се повеќе од 3 редови), но потоа коментирање на тој цитат со вадење од контекст и злонамерни коментари на кои не може да се реплицира - тоа не е во ред.

Услови за користење на ИТ форум напиша:
3. Внимавајте на својот јазик, бидете културни и почитувајте ги останатите членови.
Дајте го својот максимум да бидете културни и да ги почитувате останатите членови. Пишувајте јасно и разбирливо, не употребувајте некултурни зборови во своите мислења, потписи и др. Доколку не се сложувате со нечие мислење, не настапувајте агресивно, туку аргументирајте го и докажете го вашето мислење.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Значи прилагодлив дизајн е, еве го и во три реда, кога веќе го броиш и првиот.
upload_2020-6-17_17-27-49.png
Затоа велам мерката треба да е број на знаци, не на редови.

За другото не коментирам.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
^ ^
Па да, сигурно некој користи и дуал монитор сетап...

... А останатите 99% од корисниците потписот ќе го доживеат како неколку пати поголема содржина од еднореченичните постови со кои авид вообичаено „дискутира“.

едит: Во врска со идејата лимитот да биде според број на карактери, некој може да има потпис со по еден збор по ред и тоа да биде во рамките на правилата - иако ќе одземе идиотски премногу вертикален простор.

Дали

ме

разбираш

@moongose

?

:)

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Во тој случај треба да се ограничи и бројот на пасуси, не на редови.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
Нене јас мислам треба да се зумира x500 па да дојде една буква еден ред и да испаднат 100 реда, не е проблем.
Мојот со 4 реда од дозволени 3 дебело го надминувал лимитот, има други што вриштат по 7-8 реда ама тие сега не се важни, не го ни поминуваат „дебело“ лимитот, мојот потпис е важен xD

Патем, повторувам, потписот нема никаква навреда а за 3 реда ќе го прилагодам по потреба, не е проблем.
Мене не ми е јасно,и покрај еден тон офф топици на Авид,навреди,тресење зелени ко 10 годишно дете,со сила се прави интересен а искрено е жално тоа што го прави,уште не е санкциониран.Прашањето ми е,дали Авид е заштитен на форумов?или има посебни привилегии да знаеме сите ако е така.
Овој па, оди купи си некое ССД, пофали се у темана по 7 пат во рок од 2 недели и не замарај.
Сите мои постови кои ви сметаат можете слободно да ги пријавувате.
Немам никакви привилегии на форумов.
Вака напразно само да се нафрлаат генерични работи затоа што не ви се допаѓа дека ви ја плескам вистината во фаца, не е во ред.
но потоа коментирање на тој цитат со вадење од контекст
Ништо не е извадено од контекст плус можат да си кликнат на стрелчето и да ги однесе до постот за да ја видат целата вистина која повторно ќе биде иста - не знаеш basic ствари.

Последна промена:

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Вака напразно само да се нафрлаат генерични работи затоа што не ви се допаѓа дека ви ја плескам вистината во фаца, не е во ред.

Секоја чест, мајсторе.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Нене јас мислам треба да се зумира x500 па да дојде една буква еден ред и да испаднат 100 реда, не е проблем.
Мојот со 4 реда од дозволени 3 дебело го надминувал лимитот, има други што вриштат по 7-8 реда ама тие сега не се важни, не го ни поминуваат „дебело“ лимитот, мојот потпис е важен xD

Патем, повторувам, потписот нема никаква навреда а за 3 реда ќе го прилагодам по потреба, не е проблем.

Овој па, оди купи си некое ССД, пофали се у темана по 7 пат во рок од 2 недели и не замарај.

Ништо не е извадено од контекст плус можат да си кликнат на стрелчето и да ги однесе до постот за да ја видат целата вистина која повторно ќе биде иста - не знаеш basic ствари.
Офф кутар ти,абе и ти не сакаш ама Господ толку акал ти дал во глаата.Ти си едини член кој замара во секоја тема,ја утепуваш секоја тема со глупости,за кој мислиш дека си интересен,а уствари си за жалење,затоа ти не замарај.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
...повторувам, потписот нема никаква навреда а за 3 реда ќе го прилагодам по потреба, не е проблем.
Ти си се жалел кај админ за прекршување правила од трет член. И било постапено според правилата на кои си се жалел. ОК до тука. Но правилата се правила за сите, па важат и за тебе. Сега истите треба да се применат и на тебе, пошто и ти го надминуваш лимиотот за величината: Сеедно со колку редови го надминуваш ама ако цепидлачимене тогаш се 4 туку 8 редови, пошто и цитатот кој е во потписот се брои.

Дај жити се не глуми жртва. :D
Никој не те пријавува. Кој замислуваш бе дека се замара со тебе? Мислам дека голем дел од членовите имаат развиено сличен заштитен механизам од твоите замарања, едноставен алгоритам за скролање на твоите постови без истите да се прочитаат.

Едноставно работата е што ти ја направи драмава со потписите па очигледно луѓето сметаат дека е во ред истите правила да се применат и на тебе. :)

:)
Се разбира дека може да кажеш дека јас не знам дека Potassium на Македонски се викал Калиум. Во ред. Но ти не се задржуваш на тоа, ти тврдиш дека врз основа на тој една грешка/превид/лапус/мозочнапрдешкавобрзање - дека јас општо не знам ништо, и: „Да се внимава со вакви експерти по форуми.“

Ова не би било проблем во дискусија каде би можел да реплицирам и да се одбранам од нападот, но ти ова го правиш не во дискусија туку во потпис, место кое никако не е предвидено за неаргументирани напади кон други членови - кои патем не можат ни да ти реплицираат.

Се разбира дека ќе го правиш такви работи, тоа ти е во природата. Не ни очекувам нешто друго од тебе. Но сметам дека модераторите/адмистраторите нема да ги игнорираат посочувањата за твоите прекршоци и да те остават и понатаму да го правиш тоа.

Патем, речникот ти е толку сиромашен да во секој пост употребуваш англиски зборови. Ова го спомнувам чисто заради иронијата, се запенави да покажеш како не знам дека англискиот збор Potassium на Македонски се викал Калиум.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.558
19.238
Дали е прекршување на правилата ако во потпис ставам "Avid е македонски збор за трол"?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
Ти си се жалел кај админ за прекршување правила од трет член. И било постапено според правилата на кои си се жалел. ОК до тука. Но правилата се правила за сите, па важат и за тебе. Сега истите треба да се применат и на тебе, пошто и ти го надминуваш лимиотот за величината: Сеедно со колку редови го надминуваш ама ако цепидлачимене тогаш се 4 туку 8 редови, пошто и цитатот кој е во потписот се брои.
4 се. Со се цитатот се 4. Не знам како ги броиш 8, навистина. Ова би било поголемо дно од калиумот.
Дај жити се не глуми жртва. :D
Никој не те пријавува. Кој замислуваш бе дека се замара со тебе? Мислам дека голем дел од членовите имаат развиено сличен заштитен механизам од твоите замарања, едноставен алгоритам за скролање на твоите постови без истите да се прочитаат.
Ај сега јас сум крив што луѓето „не сакале да се замараат“ со мене и да кликаат пријави.
Значи само треба џенерик глупости да се спамираат, Авид е трол, Авид е ваков, Авид е таков без конкретни докази и без пријавување?
И да се постапува според искажаното мислење на членови како Даворкне?
Хмм, супер идеја.
Патем, речникот ти е толку сиромашен да во секој пост употребуваш англиски зборови.
Ате така, ја најде вистинската причина зошто употребувам англиски зборови. Баш дека речникот не ми е доволно богат xD болдирај ми го џенерик и наспамај уште неколку непотребни семантики.
Ова го спомнувам чисто заради иронијата, се запенави да покажеш како не знам дека англискиот збор Potassium на Македонски се викал Калиум.
Помал проблем е дека не знаеш. Вистинскиот проблем беше во твојата сигурност дека тебе НЕ ТИ ТРЕБА тоа ТУКУ ТИ ТРЕБА НЕШТО ДРУГО.
Дали е прекршување на правилата ако во потпис ставам "Avid е македонски збор за трол"?
Па можно е, ќе глумам мртов сериозен и ќе речам „претрпев душевна болка“ xDD

Последна промена:

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
4 се. Со се цитатот се 4. Не знам како ги броиш 8, навистина. Ова би било поголемо дно од калиумот.
Прво, дури и да се само 4, пак 4 е повеќе од 3 (колку што е условот)... Ајде дури и ти знаеш толку математика.

Инаку 8 се од скриншотот на горан/зоран. Во секој случај како да се заврти работата, на сеедно колкава мониторска резолуција, потписот ти е неколку пати поголем од постовите.
upload_2020-6-17_16-10-41-png.88790

Помал проблем е дека не знаеш. Вистинскиот проблем беше во твојата сигурност дека тебе НЕ ТИ ТРЕБА тоа ТУКУ ТИ ТРЕБА НЕШТО ДРУГО.
Ајде бе, и тоа тебе ти дава дозвола да заклучуваш сосема неповрзани работи во потпис каде не може никој да ти реплицира?

Сега треба и јас да сум еднакво инфантилен, да најдам некоја твоја глупост (тоа барем нема да е тешко) и да ја ставам во цитат со некоја провокација во облик на на лудо неповрзан заклучок - ете на пример нешто како „авид е лгбт човек и ете сите гледате дека ми се пушта во потпис“. XD

Модераторите треба вакви работи да сосекуваат во корен, наместо да доаѓа до вакви безвезни ситуации па потоа да се реагира. Туку како што ти реков никој не се замара со тебе, но ете штом пријавуваш други (за гревови кои и самиот ги правиш) сметам дека редно е да се инсистира правилата да важат и за твоите прекршоци.

Па можно е, ќе глумам мртов сериозен и ќе речам „претрпев душевна болка“ xDD
Валидно е, зошто да не. Модераторите не проценувале дали тебе навистина толку ти смета или ти прави душевен немир потписот на тој што си го пријавил - едноставно постапиле според форумските правила. Ете има пријава и од мене за твојата злоупотреба за функцијата потпис и за несоодветен број редови, па ако се почитуваат правилата не гледам како може не се постапи и по твојот случај... Не би требало да биде тешка одлука, пошто ги прекршуваш правилата по две одделни основи.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.494
Скопје
Кои патетики човече...
Да бидеме реални, мислам дека треба да го постираш уште неколку пати скриншотов кој е со 200 зум. Не сум ја крив што не ви се носат очила со + диоптер па потписов ви изгледа голем.
Не сакам ни да помислам дека станува збор за нешто помалку од 1920x1080 резолуција. Во тој случај, членот има далеку поголеми проблеми во животот за оправање отколку мојот потпис.

Последна промена:

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.831
4.973
Писти Охту
ве молам, лични препукувања префрлете во офтопик или во приватни пораки или една ферка напрајте си едни со други. нема потреба да се труе форумов со вашите фрустрации едни од други. ОП имаше забелешка, ја зедовте, ја изџвакавте и го претворивте во лична тема. не знајме дали тој проблем/забелешка/промена е решена. решете ги проблемите на друг, поздрав начин. дајте да сме конструктивни на форумов

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
@spiritBreaker јас се извинувам но не ти се во ред забелешките. Членот пријавил друг член за прекршување на правила со потписите и како последица и на пријавениот и на многу други членови им се избришани потписите. Редно е, и единствено фер е сега и врз него да се применат истите правила кога и тој ги прекршува истите правила на форумот.

Но во право си дека ова овде сега е труење, само ќе приметам дека истото требало да биде сосечено во корен уште од почеток. Пошто упорните тролања и провоцирања од авид порано или подоцна секогаш завршуваат вака, со драма и со труење. Тебе и на повеќето можеби ви (ни) смета, ама тој до сега изеде неколку паковања пуканки. Денес е добар ден за авид.

Кои патетики човече...

Да бидеме реални, мислам дека треба да го постираш уште неколку пати скриншотов кој е со 200 зум. Не сум ја крив што не ви се носат очила со + диоптер па потписов ви изгледа голем.
Не сакам ни да помислам дека станува збор за нешто помалку од 1920x1080 резолуција. Во тој случај, членот има далеку поголеми проблеми во животот за оправање отколку мојот потпис.

„Да бидеме реални“... Ахем, ако сме реални независно од резолуцијата потписот ти е неколку пати поголем од содржината на постовите. Никакво копрцање нема да го смени тоа. Ама ти не се предавај, уште некој пат ако реплицираш со релативизирање за истата работа можеби ќе ги увериш и модераторите.

Но едно се согласувам, за читање на она од мунгус навистина треба прилично голем диоптер.
upload_2020-6-17_22-54-57.png

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.831
4.973
Писти Охту
@spiritBreaker јас се извинувам но не ти се во ред забелешките. Членот пријавил друг член за прекршување на правила со потписите и како последица и на пријавениот и на многу други членови им се избришани потписите. Редно е, и единствено фер е сега и врз него да се применат истите правила кога и тој ги прекршува истите правила на форумот.

Но во право си дека ова овде сега е труење, само ќе приметам дека истото требало да биде сосечено во корен уште од почеток. Пошто упорните тролања и провоцирања од авид порано или подоцна секогаш завршуваат вака, со драма и со труење. Тебе и на повеќето можеби ви (ни) смета, ама тој до сега изеде неколку паковања пуканки. Денес е добар ден за авид.

„Да бидеме реални“... Ахем, ако сме реални независно од резолуцијата потписот ти е неколку пати поголем од содржината на постовите. Никакво копрцање нема да го смени тоа. Ама ти не се предавај, уште некој пат ако реплицираш со релативизирање за истата работа можеби ќе ги увериш и модераторите.

Но едно се согласувам, за читање на она на мунгус навистина треба прилично голем диоптер.
Погледнете го атачментот 88808
се согласувам, многу потписи треба да се сменат - апдејтираат за да одговараат на правилата. реално, секој има право да пријави - ти, јас, тој, таа, тоа. во однос на резолуцијата, на таа резолуција биле толку реда на таа толку ... треба да се постават макс одреден број на карактери за потпис. толку. фер за сите, фер за корисниците, бројот на пријави намален за 90%...

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Дечки сите закони и правила во една држава па и на форум изглеа се донесени да се заштитат топ 1% и оние што владаат кога истоте ги прекршуваат или се шверцаат.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

• ми се допаѓа
Реакции: Avid
Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

ит маркет

На врв Дно