Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

maci

poweruser
2 април 2008
3.393
978
во амц видов LG G2 mini
не сум приметил некој од мобилниве оператори да го имаат во пакети или како понуда?

edin.ademovic

lurker
16 февруари 2014
524
319
Ме интересира што е финтава со кинескиве телефони што се толку ефтини? Пример следниов:
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=227

Нема MediaTek чип, туку Qualcomm и навистина ме чуди цената. Добро, ова е онлајн продавница, сигурно ако го нарачаш ќе е поефтин.

Дали кинескиве телефони кратко траат, слаба им е батеријата, слабо фаќаат радио сигнали (WiFi, Bluetooth и се разбира 2G/3G/4G) или ете - ефтини се бидејќи се за нивен пазар и економија измислени?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Te
Ме интересира што е финтава со кинескиве телефони што се толку ефтини? Пример следниов:

Нема MediaTek чип, туку Qualcomm и навистина ме чуди цената. Добро, ова е онлајн продавница, сигурно ако го нарачаш ќе е поефтин.

Дали кинескиве телефони кратко траат, слаба им е батеријата, слабо фаќаат радио сигнали (WiFi, Bluetooth и се разбира 2G/3G/4G) или ете - ефтини се бидејќи се за нивен пазар и економија измислени?
Telefonot e drama.. Najdobar do sega sto sum go drzel vo raka, sabajlevo go zemav.

Edna prosta semae vo igra, a toa e deka Mi nema reklami, samo po preporaka ili od sajt na primer www.hi.com.mk kade sto ima i garancija.

Ako platis za drug telefon 600 eur, minimum 100 odi na reklama, tuka toa go nema.. Mislam deka bev do nekade jasen..

Pozdrav

edin.ademovic

lurker
16 февруари 2014
524
319
Te

Telefonot e drama.. Najdobar do sega sto sum go drzel vo raka, sabajlevo go zemav.

Edna prosta semae vo igra, a toa e deka Mi nema reklami, samo po preporaka ili od sajt na primer www.hi.com.mk kade sto ima i garancija.

Ako platis za drug telefon 600 eur, minimum 100 odi na reklama, tuka toa go nema.. Mislam deka bev do nekade jasen..

Pozdrav

работи на наши мрежи?

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Што мислите колку ке му падне цената на 5ес, одкоа ке искочи 6ката?

Незнам сега дали да го шитнам па да си купам друг телефон(пример г2), или да го чувам па после да си доплатам за ајфон 6 негде кај нова година...

Како би постапиле вие?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје

Финтата е тоа што имаат ефтина работна рака.
Конкретно Xiaomi е ВРВ,се прави во истиот град-фабрика како ајфон,не за џабе ги викаат Xiaomi кинескиот епл.
Кој било модел да го земеш нема утка,без разлика дали е Qualcom или Mediatek и од двата чипсета користат најквалитетно.
Телефоните според gsm/wcdma спецификации би требало да работат на наши мрежи без проблем и да фаќаат 3G,не сум сигурен за Вип ама мислам дека и на Вип ќе фаќа 3Г/HSPA/HSPA+.

Пак ќе повторам,телефоните се врв,користат многу квалитетни компоненти,Sharp/LG IPS дисплеи,Sony леќи и сензори за камера и што е многу интересно MIUI е толку добро оптпимизиран што батеријата е изненадувачки добра.
На пример Redmi 1s со батерија од 2050ма држи изненадувачки многу.

Кинескиве телефони ептен отидоа напред,јас бев ептен голем противник ама секој ден се подобри и подобри модели излегуваат а интересно е и што добиваат се поголема подршка и алатки/софтвер/ромови и.т.н
не е како порано ако го флешнеш грешно фрли го у канта,сеа имаш 99.9% шанси да го опраиш .
Зборам за "кинезиве" како xiaomi,doogee,iocean,elephone и многу други што користат медиатек чипсети.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
kupi kineski telefon, pa za 2-3 meseca pak ke si kupis nov. tolku traat :D
па сеа зависи каков кинез ќе купиш.
(Ако е Кинез од Дубаи или од Кореа хахаха :) )
ако купиш од овие репликиве на пазар3,точно,7 дена гаранција
може да цркне за 2 дена а може и 10 години да ти трае,како ќе ти се погоди.

има кинески зверки излезено,јас се изненадив а огромен противник сум бил,
издржливи и имаат подршка,за некои се спрема и андроид Л ама и скапички се.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
kupi kineski telefon, pa za 2-3 meseca pak ke si kupis nov. tolku traat :D
Sakas da mi kazes deka ova izgleda kako da e praveno vo garaza nekoja vo Kina?

Od parce stainless steel do perfekten telefon... Ili plasticna ramka so 200 den zaden kapak... Ne debatiram za vkusovi, tuku za procesi, inzinerstvo i tehnologija..

fea-33_2x.png fea-37.png

edin.ademovic

lurker
16 февруари 2014
524
319
Финтата е тоа што имаат ефтина работна рака.
Конкретно Xiaomi е ВРВ,се прави во истиот град-фабрика како ајфон,не за џабе ги викаат Xiaomi кинескиот епл.
Кој било модел да го земеш нема утка,без разлика дали е Qualcom или Mediatek и од двата чипсета користат најквалитетно.
Телефоните според gsm/wcdma спецификации би требало да работат на наши мрежи без проблем и да фаќаат 3G,не сум сигурен за Вип ама мислам дека и на Вип ќе фаќа 3Г/HSPA/HSPA+.

Пак ќе повторам,телефоните се врв,користат многу квалитетни компоненти,Sharp/LG IPS дисплеи,Sony леќи и сензори за камера и што е многу интересно MIUI е толку добро оптпимизиран што батеријата е изненадувачки добра.
На пример Redmi 1s со батерија од 2050ма држи изненадувачки многу.

Кинескиве телефони ептен отидоа напред,јас бев ептен голем противник ама секој ден се подобри и подобри модели излегуваат а интересно е и што добиваат се поголема подршка и алатки/софтвер/ромови и.т.н
не е како порано ако го флешнеш грешно фрли го у канта,сеа имаш 99.9% шанси да го опраиш .
Зборам за "кинезиве" како xiaomi,doogee,iocean,elephone и многу други што користат медиатек чипсети.

гуглав и наидов дека требало да се инсталираат гугл сервиси, а ако неможело - треба нешто да се флешне со некој ром. Е сеа доаѓа прашањето - 10к е телефонов. Вреди ли таа мака?

гуглав и наидов дека требало да се инсталираат гугл сервиси, а ако неможело - треба нешто да се флешне со некој ром. Е сеа доаѓа прашањето - 10к е телефонов. Вреди ли таа мака?

Си гуглал, не си догуглал. Телефонот има ром за кинески пазар без гугл сервиси и ром за европски пазар во кој има гугл сервиси. Официјално.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Тоа треба да се прави на телефони нарачани од Кина. Тие што се продаваат тука се со ЕУ софтвер и нормално Google Play Service. Инаку, секој петок има OTA (Over The Air) Update со најновите доправки и преправки.

Edit: @Sephiroth беше побрз :)

edin.ademovic

lurker
16 февруари 2014
524
319
Тоа треба да се прави на телефони нарачани од Кина. Тие што се продаваат тука се со ЕУ софтвер и нормално Google Play Service. Инаку, секој петок има OTA (Over The Air) Update со најновите доправки и преправки.

Edit: @Sephiroth беше побрз :)

Многу сум блиску да го купам. Ми фали уште нешто:
истрајност? Ма да ја каков и да е телефонот ептен го чувам ко око. Редовно и надворешно и “внатрешно“ го чистам :)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Многу сум блиску да го купам. Ми фали уште нешто:
истрајност? Ма да ја каков и да е телефонот ептен го чувам ко око. Редовно и надворешно и “внатрешно“ го чистам :)
Иди купи си,нема да се каеш.
Гугл сервисите се инсталираат за 2 секунди преку кинескиот маркет,доколку телефонот ти дојде со кинескиот фирмвер без инсталиран плејстор
само пишуваш play store или gmail или било која гугл апликација и си ја инсталираш или па само го инсталираш playstore и од play store си инсталираш све што ти треба од гугл.

Xiaomi mi3 има попуст на hi.com.mk.

Јас го чепкав redmi 1s телефонот е закон за парите,2ѕ е уште позверка.
Нема утка со xiaomi докажан уред.
Во Кина се продаваат ептен многу а Кинезите се 2 милијарди па сеа ти види дали ако не е издржлив би добил таква репутација.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно