и4iPhone 4 или BlackBerry Z10?
Telefonot e drama.. Najdobar do sega sto sum go drzel vo raka, sabajlevo go zemav.Ме интересира што е финтава со кинескиве телефони што се толку ефтини? Пример следниов:
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=227
Нема MediaTek чип, туку Qualcomm и навистина ме чуди цената. Добро, ова е онлајн продавница, сигурно ако го нарачаш ќе е поефтин.
Дали кинескиве телефони кратко траат, слаба им е батеријата, слабо фаќаат радио сигнали (WiFi, Bluetooth и се разбира 2G/3G/4G) или ете - ефтини се бидејќи се за нивен пазар и економија измислени?
Te
Telefonot e drama.. Najdobar do sega sto sum go drzel vo raka, sabajlevo go zemav.
Edna prosta semae vo igra, a toa e deka Mi nema reklami, samo po preporaka ili od sajt na primer www.hi.com.mk kade sto ima i garancija.
Ako platis za drug telefon 600 eur, minimum 100 odi na reklama, tuka toa go nema.. Mislam deka bev do nekade jasen..
Pozdrav
јас би го споредил со lg g2 mini,некои слични карактеристики.
Работи, за 1-2 месеца ќе се отклучи и за 4G..работи на наши мрежи?
споредував XIAOMI HONGMI 1S со LG G2 MINIСо погрешен телефон го споредувашЕве ти споредба http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6518&idPhone2=5543
Финтата е тоа што имаат ефтина работна рака.Ме интересира што е финтава со кинескиве телефони што се толку ефтини? Пример следниов:
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=227
Нема MediaTek чип, туку Qualcomm и навистина ме чуди цената. Добро, ова е онлајн продавница, сигурно ако го нарачаш ќе е поефтин.
Дали кинескиве телефони кратко траат, слаба им е батеријата, слабо фаќаат радио сигнали (WiFi, Bluetooth и се разбира 2G/3G/4G) или ете - ефтини се бидејќи се за нивен пазар и економија измислени?
па сеа зависи каков кинез ќе купиш.kupi kineski telefon, pa za 2-3 meseca pak ke si kupis nov. tolku traat![]()
Sakas da mi kazes deka ova izgleda kako da e praveno vo garaza nekoja vo Kina?kupi kineski telefon, pa za 2-3 meseca pak ke si kupis nov. tolku traat![]()
Финтата е тоа што имаат ефтина работна рака.
Конкретно Xiaomi е ВРВ,се прави во истиот град-фабрика како ајфон,не за џабе ги викаат Xiaomi кинескиот епл.
Кој било модел да го земеш нема утка,без разлика дали е Qualcom или Mediatek и од двата чипсета користат најквалитетно.
Телефоните според gsm/wcdma спецификации би требало да работат на наши мрежи без проблем и да фаќаат 3G,не сум сигурен за Вип ама мислам дека и на Вип ќе фаќа 3Г/HSPA/HSPA+.
Пак ќе повторам,телефоните се врв,користат многу квалитетни компоненти,Sharp/LG IPS дисплеи,Sony леќи и сензори за камера и што е многу интересно MIUI е толку добро оптпимизиран што батеријата е изненадувачки добра.
На пример Redmi 1s со батерија од 2050ма држи изненадувачки многу.
Кинескиве телефони ептен отидоа напред,јас бев ептен голем противник ама секој ден се подобри и подобри модели излегуваат а интересно е и што добиваат се поголема подршка и алатки/софтвер/ромови и.т.н
не е како порано ако го флешнеш грешно фрли го у канта,сеа имаш 99.9% шанси да го опраиш .
Зборам за "кинезиве" како xiaomi,doogee,iocean,elephone и многу други што користат медиатек чипсети.
гуглав и наидов дека требало да се инсталираат гугл сервиси, а ако неможело - треба нешто да се флешне со некој ром. Е сеа доаѓа прашањето - 10к е телефонов. Вреди ли таа мака?
Тоа треба да се прави на телефони нарачани од Кина. Тие што се продаваат тука се со ЕУ софтвер и нормално Google Play Service. Инаку, секој петок има OTA (Over The Air) Update со најновите доправки и преправки.гуглав и наидов дека требало да се инсталираат гугл сервиси, а ако неможело - треба нешто да се флешне со некој ром. Е сеа доаѓа прашањето - 10к е телефонов. Вреди ли таа мака?
Тоа треба да се прави на телефони нарачани од Кина. Тие што се продаваат тука се со ЕУ софтвер и нормално Google Play Service. Инаку, секој петок има OTA (Over The Air) Update со најновите доправки и преправки.
Edit: @Sephiroth беше побрз![]()
Иди купи си,нема да се каеш.Многу сум блиску да го купам. Ми фали уште нешто:
истрајност? Ма да ја каков и да е телефонот ептен го чувам ко око. Редовно и надворешно и “внатрешно“ го чистам![]()