Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

mak

hello world
15 април 2009
126
62
При регистрација на Payoneer, IBAN бројот, тоа треба да е број од девизна сметка? Јас имам трансакциска во НЛБ, треба ли посебно да се оди да се отвори девизна сметка, независна од трансакциската?

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Тутунска најдобро прашај на 15600 дали треба да се отиде во филијала и да се побара посебно отварање за девизна сметка, иако за двете трансакциската сметка ти е иста, само имаш суфикс EU, пример

210000...00МК
210000...00EU

За IBAN, истиот број од трансакциска е, само додаваш МК07 како префикс, без суфиксите за валута, пример

МК072100000000

Krasotkin

read-only
8 ноември 2019
22
11
Здраво,

Дали му се има случено на некој да е одбиена картичката на ПОС терминал?
Денес ми се случи 2 пати, мислам дека терминалот беше на стопанска.
На халк и на нлб досега ми поминуваа трансакциите.
Им пишав на пејонир и ми рекоа дека нема проблем со картичката.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Здраво,

Дали му се има случено на некој да е одбиена картичката на ПОС терминал?
Денес ми се случи 2 пати, мислам дека терминалот беше на стопанска.
На халк и на нлб досега ми поминуваа трансакциите.
Им пишав на пејонир и ми рекоа дека нема проблем со картичката.
у Payoneer има статус некој дека си направил нешто? (за грешки нели наплаќаат и по 1$ фи), или нема ништо активност во панел кај нив?

Krasotkin

read-only
8 ноември 2019
22
11
у Payoneer има статус некој дека си направил нешто? (за грешки нели наплаќаат и по 1$ фи), или нема ништо активност во панел кај нив?

само што пробав во друг маркет и помина трансакцијата на халк терминал.
немав никакво известување и не ми наплатија ништо.
најверојатно имало некој проблем со претходните 2 терминала.

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
189
само што пробав во друг маркет и помина трансакцијата на халк терминал.
немав никакво известување и не ми наплатија ништо.
најверојатно имало некој проблем со претходните 2 терминала.
Истото ми се деси синоќа у веро, на стопанска не помина а на тутунска помина без проблем, на пајонир нема никакво инфо за неуспешна трансакција

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Nethervor

hello world
19 јули 2013
151
205
Пратил ли некој од пејонир средства на девизна сметка овде да сподели искуство.

До Македонска банка трансферот од нив чини 15$ без разлика на сума, меѓутоа во тоа не влегуваат дополнителни евентуални трошоци од разни банки низ кои ќе поминуваат парите.

Има ли некој што пробал да каже колку всушност средства стигаат на крај?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

mak

hello world
15 април 2009
126
62
Ако некој нарачувал во последно време, колку време се чека отприлика за картичката да стигне? Од каде ја праќаат од Европа некаде?

Mechanic

hello world
2 мај 2016
328
235
6000 денари проценител.
1700 печатите
2*150=300ден нотар
Мене ме фати вкупно 8000 ден.
Се плаќа и адвокат 6000 ден. но јас не платив бидејќи адвокатот ми е ептен блиска роднина.
Со адвокат ќе ти чини 14 000 ден.

Давачи за тековно работење на фирмата има за сметководител (најдов за 1500 денари месечно)
Годшна фирмарина и другите давачки не месечно ниво како пензиско, здравствено и персонален данок.
Со среќа!
Дали може да се отвори фирмата на домашна адреса?
Софтвери за компјутерите имаш купувано или се си на оупенсорс (нели се мора лиценцирано и дали проверуваат)?

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Фала многу.
Да, може на домашна адреса, мојата е на домашна адреса.
Логично ми е да проверуваат, до сега никој не ме проверил.
Користам само лиценциран windows, се друго ми е оупенсорс.

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
Здраво,

Некој искуство со префрлување на пари од Payoneer на македонска банка, пример НЛБ? Колку е паметно и дали е возможно воопшто?

Благодарам.

Nethervor

hello world
19 јули 2013
151
205

До Македонска банка трансферот од нив чини 15$ без разлика на сума, меѓутоа во тоа не влегуваат дополнителни евентуални трошоци од разни банки низ кои ќе поминуваат парите.

Епа да си одговорам сам, а може и некој друг ќе добие одговор на истото прашање.

Освен 15$ кои ги наплаќа пејонир, цела останата сума стигна на сметка без дополнителни одбитоци. Искуство со Шпаркасе банка.

Сега уште да најдам конкретно инфо дали треба месец за месец да си пријавувам или може еднаш на годишна пријава...

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Дали некој работел со клиент на кој месечно му праќате Direct Payment Requests? Дали има некои лимити за Македонија?

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Дали некој работел со клиент на кој месечно му праќате Direct Payment Requests? Дали има некои лимити за Македонија?

Да јас имам работено така пишуваш сума рок за плаќање на request и имаш можност и да прикачиш Invoice за процесирање на трансакцијата после уплатата од страна на клиентот потребни се 2-5 дена за да ги имаш парите на сметка/картичка. Не знам за какви лимити мислиш колку е максимален износ на трансакција?

Anungunrama

hello world
5 февруари 2019
196
198

Лимитите се пишани на страната кај што правиш payment request. Минимумот е $20, не памтам колку беше макс, мислам $15,000.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
За сите држави максималниот износ е 60 000 долари дневно по транскација.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Последниот пат (пред 3 месеци одприлика) кога пуштив фактура до клиент, беше во холд едно добри 20 дена, за на крај да ја одбијат без некое објаснување т.е ми кажаа пројде временскиот период за процесирање, пуштете нов реквест. Сеа сакам да пуштам нова фактура зошто за фирма е, дали би знаеле, дали би имал пак исти проблем со чекање? Процедура ми е пак да се објаснувам дека џабе платиле да чекаат рефунд.

А акаунтот си е ок, се е верифицирано, 2 картички имам, од 2016/17 е направен.

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Лимит мислев како држава. Клиентов ми кажа дека некои држави немале можност за Payment Requests, а тој може само да ми исплати ако јас му пратам Payment Request. Никогаш не сум праќал Payment Requests, затоа прашувам.

Ми беше клиент на Upwork неколку месеци, но се договоривме да ме исплаќа месечно на Payoneer на месечно ниво поради големите провизии од Upwork.

А бидејќи првпат праќам ми бара да популнам формулар и документи, кои податоци внесовте? Не поседувам фирма, работам како Freelancer.
Screenshot

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
А бидејќи првпат праќам ми бара да популнам формулар и документи, кои податоци внесовте? Не поседувам фирма, работам како Freelancer.
Screenshot

Јас го пополнив како индивидуалец, друга опција немаш. Зошто за фирма ќе ти побара податоци да пополниш (а ги немаш).

Gjorgijaa

read-only
18 јуни 2019
19
4
Банкомат ми ја заджа картичката. Дали би имал некаков проблем да одам да ја земам од банка?
Благодарам

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Банкомат ми ја заджа картичката. Дали би имал некаков проблем да одам да ја земам од банка?
Благодарам

Нема да имаш проблем. Иначе која банка и која е причината? (веројатно погрешен пин 3 пати?)

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

Да не си грешка дека провизијата е 15$ за повлекување од Payoneer на сметка во банка?
На Payoneer гледам дека е 1.5$ по транскација.

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
Да не си грешка дека провизијата е 15$ за повлекување од Payoneer на сметка во банка?
На Payoneer гледам дека е 1.5$ по транскација.

Си задржва процент, не е фиксна бројка. Не знам како му е математиката за пресметка. Одкако ќе ги префрлиш парите одиш инфо за трансакцијата и ти пиши колку ти одзема за fees.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно