у Payoneer има статус некој дека си направил нешто? (за грешки нели наплаќаат и по 1$ фи), или нема ништо активност во панел кај нив?Здраво,
Дали му се има случено на некој да е одбиена картичката на ПОС терминал?
Денес ми се случи 2 пати, мислам дека терминалот беше на стопанска.
На халк и на нлб досега ми поминуваа трансакциите.
Им пишав на пејонир и ми рекоа дека нема проблем со картичката.
у Payoneer има статус некој дека си направил нешто? (за грешки нели наплаќаат и по 1$ фи), или нема ништо активност во панел кај нив?
Истото ми се деси синоќа у веро, на стопанска не помина а на тутунска помина без проблем, на пајонир нема никакво инфо за неуспешна трансакцијасамо што пробав во друг маркет и помина трансакцијата на халк терминал.
немав никакво известување и не ми наплатија ништо.
најверојатно имало некој проблем со претходните 2 терминала.
UK .. стандард royal mail .. недела двеАко некој нарачувал во последно време, колку време се чека отприлика за картичката да стигне? Од каде ја праќаат од Европа некаде?
Со среќа!6000 денари проценител.
1700 печатите
2*150=300ден нотар
Мене ме фати вкупно 8000 ден.
Се плаќа и адвокат 6000 ден. но јас не платив бидејќи адвокатот ми е ептен блиска роднина.
Со адвокат ќе ти чини 14 000 ден.
Давачи за тековно работење на фирмата има за сметководител (најдов за 1500 денари месечно)
Годшна фирмарина и другите давачки не месечно ниво како пензиско, здравствено и персонален данок.
Епа да си одговорам сам, а може и некој друг ќе добие одговор на истото прашање.Пратил ли некој од пејонир средства на девизна сметка овде да сподели искуство.
До Македонска банка трансферот од нив чини 15$ без разлика на сума, меѓутоа во тоа не влегуваат дополнителни евентуални трошоци од разни банки низ кои ќе поминуваат парите.
Има ли некој што пробал да каже колку всушност средства стигаат на крај?
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Дали некој работел со клиент на кој месечно му праќате Direct Payment Requests? Дали има некои лимити за Македонија?
Дали некој работел со клиент на кој месечно му праќате Direct Payment Requests? Дали има некои лимити за Македонија?
За сите држави максималниот износ е 60 000 долари дневно по транскација.Дали некој работел со клиент на кој месечно му праќате Direct Payment Requests? Дали има некои лимити за Македонија?
А бидејќи првпат праќам ми бара да популнам формулар и документи, кои податоци внесовте? Не поседувам фирма, работам како Freelancer.
Screenshot
Банкомат ми ја заджа картичката. Дали би имал некаков проблем да одам да ја земам од банка?
Благодарам
Да не си грешка дека провизијата е 15$ за повлекување од Payoneer на сметка во банка?Пратил ли некој од пејонир средства на девизна сметка овде да сподели искуство.
До Македонска банка трансферот од нив чини 15$ без разлика на сума, меѓутоа во тоа не влегуваат дополнителни евентуални трошоци од разни банки низ кои ќе поминуваат парите.
Има ли некој што пробал да каже колку всушност средства стигаат на крај?
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Да не си грешка дека провизијата е 15$ за повлекување од Payoneer на сметка во банка?
На Payoneer гледам дека е 1.5$ по транскација.
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден