Незнам зошто Тошка се повеќе ми заличува на Стефко околу Рајзениве ?h:
Рајзен е д шит
Незнам зошто Тошка се повеќе ми заличува на Стефко околу Рајзениве ?h:
Ne e raboata za stotce,rabotata e sto so uvoznici na pogolem del od proizvodite mozat da ti donesat sto sakaat,imaat eden magacin nemaat nitu edna prodavnica ti davaat samo cenovnik ,znaci razlika vo rashodi so anhoch ,setek i drugi e ogromna a cenite im se isti toa e poentata...
Нексио се моментално најфер фирма на ИТ пазарот. Ова го тврди човек од Струмица кој нема стапнато во Нексио. На почетокот додека да запознаам некој од кај нив бевме исклучиво преку емаил/фб, а откако го запознав Ѓоре комуникацијата се префрли на мобилен или Viber чат. Плаќање преку фактура од фирмата кај шо работам и достава по брза пратка.
Ова го сфатив (а го мислев од поодамна) од пред месец дена, кога истекуваше последниот месец од гаранцијата на i7 6700К процесорот купен од кај нив од пред скоро 3 години.
Процесорот не беше пипнат а не па ваден од матичната уште од коа ги земав компонентите од кај нив, а последната година почнав да забележувам како се појавуваат RGB артифакти на YT видеа преку Firefox, локално на MPC-HC, на png фајловите и сегде кај шо имаше слични медиа фајлови. (на YT видеа преку Chrome и на jpg фајлови не вадеше)
Јас искрено се сомневав во матичната ама еве тие ги пробаа двете компоненти со други различни процесори и матични, и излезе дека процесорот е виновникот.
Најдобриот дел, од целава оваа ситуација, е што фирмата Нексио одлучи да ми врати дел од парите назад и тоа во последниот месец од истекувањето на гаранцијата. Процесорот беше купен за 21500ден, а ми враќаат назад 17к.
Покрај негативните искуства на форумов со Анхоч и Сетек, шо нејќеле да ви вратат парите во првите 15 дена по закон, искрено многу се изненадив од овој гест на Нексио, шо уствари не треба да е гест туку секојдневие кај сите фирми.
Чек , а уствари кои се нексио? Оние што немаат сајт а имаат ит фирма ? РОФЛ .
Измеџувремена дај пуштете последен ценовник![]()
Ако и прогледувате на ит фирма дека нема сајт во 2020, за обична тртка како мене шо е проблем за скрол или како и то да се вика, сајт или страна или веб или како то ја да се изразам.а уствари шо е тоа scroll wheel
Добро бе луѓе. Никој не те тера да купуваш од нив. На форумот е дискутирано и дискутирано и разговарано со нив и тоа е нивниот став. Ако сакаш фер услуга и квалитетни делови бујрум обрати се. Ако не (По што живееш во 2020, а они се заостанати) слободно купи си од сет , анхоч. Твој пари, твој избор.Ако и прогледувате на ит фирма дека нема сајт во 2020, за обична тртка како мене шо е проблем за скрол или како и то да се вика, сајт или страна или веб или како то ја да се изразам.
Ова е од договорот што го имаш направено да ги рекламираш на ај ти форум!
нема потпис ништо
Печатот успеав да го фалсификувам, потписот не.нема потпис ништоh:
Не можам да поверувам како имате толку слободно време (нерви) за уште да му реплицирате на членот...
Sent from my Redmi K20 using Tapatalk
да тераат по нарачка, сега зависи што сакаш ќе ти кажат дал имаат канал за набавка ил не, пиши им на фб турбо тераат обично комуникацијаДали нексио излагаат у сусрет некој производ што го немаат, да ти го набават и да платам пример 50% на истиот во случај да не помислат дека ке се премислам?
Ако не знаеш кои се Be Quiet и ти се непроверени, тогаш слободно зимај си Arctic Freezer.Ама некако непроверени ми се![]()
Мојата прва нарачка од таму беше со 30% капар за да се порача и после остатокот, ама тоа беше пред едно 6 години, сега не знам како работат со новајлии. Секако ќе ти бараат капар, прашање е колку.Дали нексио излагаат у сусрет некој производ што го немаат, да ти го набават и да платам пример 50% на истиот во случај да не помислат дека ке се премислам?
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден