Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нексио - ценовник

spytronicmk

hello world
4 август 2017
141
73
Е баче фраер испадна нема што. Браво!

Баш културно прашав, претпоставував дека имаат преставник што го следи форумов. (нели Funnel им бил).

Прочитав неколку страни наназад дека немаат веб сајт, онлине ценовник, исклучиво по Viber комуницираат, а ФБ не ни знаев дека имаат.

Како и да е фала за контакт маилот, а тоа дали сакам да се јавам и да разговарам за што и да е поврзано со нивните услуги е моја работа (па и право на секој потрошувач). Ако можеш да споделиш контакт супер, ако не можеш не меси бурек.

Поздрав.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
а тоа дали сакам да се јавам и да разговарам за што и да е поврзано со нивните услуги е моја работа
Знам, знам, не си ни прв ни последен лесно да се повредуваш и со фазонот „тоа си е моја работа, нема што да дискутирам јас тоа тука со вас, приватно е“ итн.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ете јас као критичар за тоа шо немаат вебсајт уште од првите постови сум исто така веќе и член шо повеќе конфигурации од кај нив зима наместо од Анхоч или Сетек или слично.

Неам допирна точка ги фалам кај шо треба критикувам шо не чини. Едноставно најбрза услуга и најокеј цени имаат за НЕКОИ работи.

Пак ќе повторам дека коа ми треба нешто глупо ко СД картичка или кабел некој, тастатура, маус, и било шо помало - стално прво идам на страницата на Анхоч - пошо можам да најдам дали имаат на лагер, каде, и да одам да си зеам ако ми треба. Следно на Сет/Нептун па тек после тоа ДД Стор.

Нексио се за конфигурации и компјутерски делови. И коа ќе иам понуда од нив ја споредувам со другиве продавници како и цените во Грција (коа можеше да се иде до грција).

И покрај се ова најчесто ко шо се испостави зимам од кај нив. Пошо стварно се до толку океј и ептен услужливи.

На фб враќаат ептен брзо а телефон имаат на ФБ сајтот објавено.

Не се едина не се ни најдобра опција за се, ама убаво е шо постојат ко опција пошо некои делови само они се нафаќаат да ти ги донесат. Цените се океј.

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580
Мебиус: Редовно ми стигаа ценовници на мејл, коректни беа со гаранции, ама таа фуфата ми идеше на нерви, страшно одвратно суштество.

Нексио: Носат по порачка делови, роковите за испорака ги почитуваат, веднаш враќаат на мејл и се услужливи.

Стварно ми е замарање стално да барам ценовници (за делови на лагер), се надевам барем тоа ќе го решат со мејлинг листи за комплетни ценовници во најмала рака. Ценовно се сосема коректни.

Би било супер да имаат електронска продавница - селектрираш компоненти од лагер - плаќаш со картичка/генерираш фактура и готово. Достава дали би имало или сам треба да ги подигнам деловите ми е сеедно (ок од други градови не е).

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Исто. Ме нервира тоа дека немаат веб страна Нексион БИДЕЈЌИ од кај нив уживам да купувам, а не од некој друг. Немам никаква афилијација со фирмата, ама ете поштовам што земаат квалитетна роба. Да беа некои неуслужливи лопови од каде не сакам да купувам немаше да ми смета тоа што немаат веб страна.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Не знам што е чудно во тоа Нексио да има луѓе на платен список кои ќе ги рекламираат. Нели сакаме да сме ко Европа, Америка и Енглеска?

Тебе ништо не може да ти се протне низ темиве а да не прочиташ.
Тебе те следи, т.е. те држи на нишан.

Последна промена:

hpetrovski

hello world
22 октомври 2018
131
280
Скопје
www.instagram.com
+1 за Нексио од мене. Во четврток им вратив маус со дефект за да го проверат, во петок ми се јавија да прашаат детали за проблемот, во понеделник ми се јавија за да ми кажат да поминам да си ги земам парите назад затоа што немале замена на лагер. @spytronicmk одма враќаат на фејсбук порака, ама можеш и да им се јавиш слободно, баш беа фини по телефон.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Дури и поскапи за некој денар. :)

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Цените се тука некаде, разликата е во тоа што може да донесат.

Ако сакаш пример некоја си таму ЕВГА КИНГПИН КО СУПЕР УБЕР ЏИЏИ модел на карта, по нарачка ќе ти ја најдат, ќе ти дадат цена и ќе ти ја донесат ако ти одговара цената.

Плус имаат некои добри брендови на кои се (чинам) официјални застапници.

Значи тоа се предностите - добри брендови на лагер, и можност да ти кажат цена и да ти донесат скоро се шо ќе видиш на интернет.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Ако Ви се скапи (за стотче) слободно одете кај другите да ве дупчат со гаранцијата, ако не дај боже се зезне нешто.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Најнов ценовник...

Атачменти

• Cenovnik-zaliha-M26.05.2020.xlsx
    58,8 KB · Прегледи: 157

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Страшно е колку добра зделка е 1600AF значи. Низ светот тек јутубериве викаат дека секаде е или испродаден или го продаваат по 150 долари пошо им се може.

У моментов буџет конфигурација кој и да прави тоа е едини процесор шо треба да се зима предвид.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Незнам зошто Тошка се повеќе ми заличува на Стефко околу Рајзениве ? :confused::eek:h:

ShakaldS

read-only
19 март 2015
16
5
Ne e raboata za stotce,rabotata e sto so uvoznici na pogolem del od proizvodite mozat da ti donesat sto sakaat,imaat eden magacin nemaat nitu edna prodavnica ti davaat samo cenovnik ,znaci razlika vo rashodi so anhoch ,setek i drugi e ogromna a cenite im se isti toa e poentata...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно