Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нексио - ценовник

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Ne e raboata za stotce,rabotata e sto so uvoznici na pogolem del od proizvodite mozat da ti donesat sto sakaat,imaat eden magacin nemaat nitu edna prodavnica ti davaat samo cenovnik ,znaci razlika vo rashodi so anhoch ,setek i drugi e ogromna a cenite im se isti toa e poentata...

Јас зборам за гаранцијата ти ми се враќаш на стотчето. Купувај кај шо ти душа сака другар, никој не те тера да зимаш од Нексио.

Изволте читај, оти гледам те мрзи да разлисташ неколку страни наназад. Кога другите ќе почнат да го прават ова, тогаш ќе почнам и од нив да зимам хардвер.
Нексио се моментално најфер фирма на ИТ пазарот. Ова го тврди човек од Струмица кој нема стапнато во Нексио. На почетокот додека да запознаам некој од кај нив бевме исклучиво преку емаил/фб, а откако го запознав Ѓоре комуникацијата се префрли на мобилен или Viber чат. Плаќање преку фактура од фирмата кај шо работам и достава по брза пратка.

Ова го сфатив (а го мислев од поодамна) од пред месец дена, кога истекуваше последниот месец од гаранцијата на i7 6700К процесорот купен од кај нив од пред скоро 3 години.
Процесорот не беше пипнат а не па ваден од матичната уште од коа ги земав компонентите од кај нив, а последната година почнав да забележувам како се појавуваат RGB артифакти на YT видеа преку Firefox, локално на MPC-HC, на png фајловите и сегде кај шо имаше слични медиа фајлови. (на YT видеа преку Chrome и на jpg фајлови не вадеше)
Јас искрено се сомневав во матичната ама еве тие ги пробаа двете компоненти со други различни процесори и матични, и излезе дека процесорот е виновникот.

Најдобриот дел, од целава оваа ситуација, е што фирмата Нексио одлучи да ми врати дел од парите назад и тоа во последниот месец од истекувањето на гаранцијата. Процесорот беше купен за 21500ден, а ми враќаат назад 17к.

Покрај негативните искуства на форумов со Анхоч и Сетек, шо нејќеле да ви вратат парите во првите 15 дена по закон, искрено многу се изненадив од овој гест на Нексио, шо уствари не треба да е гест туку секојдневие кај сите фирми.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
703
1.001
Чек , а уствари кои се нексио? Оние што немаат сајт а имаат ит фирма ? РОФЛ .
Измеџувремена дај пуштете последен ценовник :confused:

Steam.

user
31 мај 2011
1.084
1.000
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
Чек , а уствари кои се нексио? Оние што немаат сајт а имаат ит фирма ? РОФЛ .
Измеџувремена дај пуштете последен ценовник :confused:

а уствари шо е тоа scroll wheel

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
703
1.001
а уствари шо е тоа scroll wheel
Ако и прогледувате на ит фирма дека нема сајт во 2020, за обична тртка како мене шо е проблем за скрол или како и то да се вика, сајт или страна или веб или како то ја да се изразам.

Arabian

lurker
5 ноември 2013
717
458
Ако и прогледувате на ит фирма дека нема сајт во 2020, за обична тртка како мене шо е проблем за скрол или како и то да се вика, сајт или страна или веб или како то ја да се изразам.
Добро бе луѓе. Никој не те тера да купуваш од нив. На форумот е дискутирано и дискутирано и разговарано со нив и тоа е нивниот став. Ако сакаш фер услуга и квалитетни делови бујрум обрати се. Ако не (По што живееш во 2020, а они се заостанати) слободно купи си од сет , анхоч. Твој пари, твој избор.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Едно не мие јасно ај вака што работат со ценовник 2020 сме барем нека го стават еднаш на Google Sheets и линк или можат embed да го постават на нивната веб страна и нека прават измени таму за да неморам секојпат да барам и да превземам нов ценовник,полесно од ова решение амин...и ние задоволни и тие :)

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
703
1.001
Ако не да престаниме и да дискутираме на форум... Дај барем крстете го реклама 6 и то је то .

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
@Trtka - побара ценовник кој некој член го споделил 5 поста пред тебе затоа така ти кажаа за scroll wheel.

Исто така сфаќам дека ти сакаше да кажеш као „не ми се замара да скролам сакам одма да видам ценовник“. Ама не сме ние вработени во Нексио па да ти даваме на тањир.

Или скролни или пиши им на нив на ФБ, вибер, мејл, јави им се на телефон или сеедно.

Ако јавување/пишување на порака не ти годи (шо разбирам дека за многумина може да е turn off) и сакаш исклучиво да има вебсајт со сликички и цени - тогаш ко шо ти посочија многумина имаш и други фирми во земјава шо продаваат кои имаат веб сајт.

Темава беше отворена од нас, истите членови, кои сме ете задоволни од услугата на нексио за да кењаме шо немаат веб сајт и шо ценовникот им elusive.

Ама и покрај тоа шо верувам сите нам не ни се свиѓа дека немаат вебсајт во 2020 ко шо ти убаво посочи, сите на крај на денот кога сме биле во соработка со Нексио сме имале одлично искуство.

Има соодветни теми за позитивни и негативни искуства со фирми, и така. На крај на денот за твои пари што сакаш прави си - не мора нам да ни се докажуваш. И ние го делиме твоето мислење за немањето на вебсајт на Нексио. Не мора да се контраш со нас за тоа :)

Сепак форум е ко шо ти кажаа, не е technical support или маректинг оддел на Нексио ова. Нивен најдобар маркетинг е услугата, а најлош немањето вебсајт.

ЕДИТ: за наоѓање барем јас пишувам NEKSIO FACEBOOK на гугл и така ги наоѓам стално хахаха. Јас сум simple тип на човек.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
703
1.001
Баш дека не е техничка подршка не смее да има тема нексио ценовник на АЈ ТИ ФОРУМ . А ако газдите на форумот си имаат друга математика тоа е друга работа.
Дај ако не да отвориме Ценовник Сетек, Ценовник ДДКОМ , Ценовник Анхоч. Има тема за зделки на хардвер, софтвер, игри... Ама нексио се посебни ? Ако не, дај барем од форумов нека ми уважат гаранција за 290ка од мебиус ценовник. Пошто и тие имаа топ услуга.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
Сега помалку ми сметаат оние што кењаат за немање сајт, повеќе ми сметаат оние што по 23ти пат им објаснуваат.
Како што сум тргнал, на следната страна ќе си сметам сам себеси затоа што ќе ми сметаат оние на кои им сметаат оние што објаснувааат на оние на кои им смета што немаат веб.
:D

draey

hello world
15 јануари 2010
237
263
Куманово
draey's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 3700X + beQuiet! Dark Rock 4
Motherboard
Asrock X570 STEEL LEGEND
Storage
M.2 Samsung NVMe 970 EVO Plus 250GB + Samsung 860 EVO 500 GB + 1TB WD EZEX
PSU
650W RIOTORO ENIGMA G2
RAM
32GB G.SKILL Trident Z RGB NEO
Video card
GIGABYTE GTX1660 SUPER GAMING OC 6GB
Case
Cooler Master Storm Scout 2
Mouse
Logitech G403
Audio
Phillips BTD7170
Monitor
Acer Nitro VG252Q IPS, 240hz, Full HD
OS
Windows 10 Pro
Мене искрено не ми смета начинот на работа на Нексио, дури и повеќе ми одговара од останатите анхоч/сет. И така цел ден ни е телефонот во рака, им пишуваш на месинџер дали имаат некој дел на лагер, ти одговараат имаат/немаат, ти ги резервираат делот и проаѓаш да си го подигнеш.

Можеби би било уште подобро да го закачат ценовникот на сајтот за даунлоад и од време на време да го апдејтираат.

draey

hello world
15 јануари 2010
237
263
Куманово
draey's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 3700X + beQuiet! Dark Rock 4
Motherboard
Asrock X570 STEEL LEGEND
Storage
M.2 Samsung NVMe 970 EVO Plus 250GB + Samsung 860 EVO 500 GB + 1TB WD EZEX
PSU
650W RIOTORO ENIGMA G2
RAM
32GB G.SKILL Trident Z RGB NEO
Video card
GIGABYTE GTX1660 SUPER GAMING OC 6GB
Case
Cooler Master Storm Scout 2
Mouse
Logitech G403
Audio
Phillips BTD7170
Monitor
Acer Nitro VG252Q IPS, 240hz, Full HD
OS
Windows 10 Pro

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Не сум знајал дека гаранцијата на вентилатори кој се составен дел од матични, графички,напојувања... била само 6 месеци.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Не можам да поверувам како имате толку слободно време (нерви) за уште да му реплицирате на членот...

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Изгледа многу слободно време имаат сите во темава чим одговара начинов на работа на Нексио :D

ipadair

read-only
21 ноември 2016
9
0
quiet pure power 11 600w 80+ gold.napojuvanjevo go nema u neksio .ddkom nekoj info kade da baram

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Барав Arctic Freezer Duo во нексио, немале и немало да имат во скоро време, само со еден кулер имаат. Ќе се чека на @gOJDO најверојатно.
Патем, еве и ценовник ми пратија денес ако му затреба на некој.
Ми понудија други:

COOLERS CPU BE QUIET! PURE ROCK, TDP 150W, BK009 - 2.280 den so ddv
COOLERS CPU BE QUIET! PURE ROCK SLIM, TDP 120W, BK008 - 1.640 den so ddv
COOLERS CPU XIGMATEK WINDPOWER WP1264, UNIVERSAL, 120mm, 4 HEAT PIPES, RAINBOW RGB FAN, 160W - 2.280 den so ddv
COOLERS CPU XIGMATEK WINDPOWER WP1266, UNIVERSAL, 120mm, 6 HEAT PIPES, RAINBOW RGB FAN, 190W - 2.670 den so ddv
COOLERS CPU XIGMATEK WINDPOWER WP964, UNIVERSAL, 90mm, 4 HEAT PIPES, BLUE 12LED, 140W - 1.470 den so ddv

Ама некако непроверени ми се :)

Атачменти

• Cenovnik-zaliha-M22.06.2020.xlsx
    58,9 KB · Прегледи: 118

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Дали нексио излагаат у сусрет некој производ што го немаат, да ти го набават и да платам пример 50% на истиот во случај да не помислат дека ке се премислам?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дали нексио излагаат у сусрет некој производ што го немаат, да ти го набават и да платам пример 50% на истиот во случај да не помислат дека ке се премислам?
да тераат по нарачка, сега зависи што сакаш ќе ти кажат дал имаат канал за набавка ил не, пиши им на фб турбо тераат обично комуникација

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.215
Струмица
Ама некако непроверени ми се :)
Ако не знаеш кои се Be Quiet и ти се непроверени, тогаш слободно зимај си Arctic Freezer. :)
Еве ти од мене проверено мислење: здрава конкуренција на Ноктуа, ако не и подобра.

Мојата прва нарачка од таму беше со 30% капар за да се порача и после остатокот, ама тоа беше пред едно 6 години, сега не знам како работат со новајлии. Секако ќе ти бараат капар, прашање е колку.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно