Само TING КочаниАјде мал bump на темава. После 20 години, ми се дупна Кончар бојлерот и треба да се зема нов. Спремен бев да одам со 80 литарски Bosch, но реков ај да видам да не има тема на форумов па сега изгледа ќе одам со Тинг. Гледам дека има два модели на веб страната на Нептун. Едниот е со 2500W греач, а за другиот не пишува па претпоставувам дека е 2000ка. Разликата во цена е 2000 денари. Дали вреди да се плати екстра за поскапиот модел или да одам со поевтиниот и останатите пари да ги фрлам на нов Board Game?![]()
Искрено, не знам како стојат Bosch со бојлери конкретно....ама генерално е фирмиште.Спремен бев да одам со 80 литарски Bosch, но реков ај да видам да не има тема на форумов па сега изгледа ќе одам со Тинг.
Атлантик Стеатит, појасно бојлер со керамички греач, купив и монтирав пред 2 месеци. Засега одлично работи.
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
И ја би одел на Бош, немам утка со ниеден уред по дома од нив.
Servis (gorenec) gi vadi greacite sto se vo cefkite i gi drzi 24h vo solna kiselina.Кратко прашање: Некој начин за чистење на (најверојатно) затнат протечен бојлер? Дава топла вода ама нема доволно количина и притисок.
Ова ти е проточен бојлер, затоа е цената толкава.Разбудете се "виксери" усред криза сме, нема спиење. Ми треба бољерче за кујна, али мало да не ми зафака цел елемент за џабе. Сакам ова џубре од бољер да го зимам, но од каде иде оваа макроскопска цена?!! Имате ли поим или идеја некоја, пошо според мене ова треба да е 10к орасници најмногу... Поздрав фраеришта!
Техномаркет - ARISTON AURES PRO 18 KW EU БОЈЛЕР
Имаш проточен модел на Bosch 6 kW. Цената му е мислам околу 9.000 ден. Смешно мал е. За жал не ми е монтиран уште па не можам да споделам мислење дали добро функционира. Од големиот проточен за во WC сум презадоволен.
Во бања имам Siemens 9/18 и е сосема доволен. Многу е стар (преку 20 год.) а во сименс ми рекоа дека тие модели со бакарни цевки и да се запушат ги отпушувале, а и скроз нов греач бил 6-7 иљади со гаранција и монтажа. Никад веќе стандарден бољер нема да земам.
Кај мајка ми во станот исто има монтирано Siemens 12/24 и премногу топла вода дава под тој притисок на 12 (туш/еко), треба да ја мешаш со ладна. Вака 9 ми е таман за туш. Можда дури и малце топол.
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден