gokica
Модератор
- 13 јуни 2009
- 10.097
- 14.210
Мора да се отвори за да проверат на лице место дали има дефект, јас немам никаков проблем со тоа, не би било оптимално ако претходно е отворен.
Тоа е правило на фирмата , следен пат можеш да инсистираш да не ти го отвараат и да потпишеш изјава дека го прифаќаш спакуван уредот, но ако има проблем , тоа е твој проблем. Сите ги отвараат уредите и ги проверуваат на лице место од проста причина бидејќи има еден куп расипани луѓе што на прво отварање им паѓа уредот( најчесто таблет или телефон) и потоа прават рекламација со изговор им бил даден оштетен уред и не бил проверен. За некој што зема минималец во твојов случај некое девојче, не му се исплати да има главоболки и ризик од непотребен трошок. Ако имаш потреба од unboxing therapy нареден пат барај ти да го отпакуваш уредот пред нив.
Јас имам фетиш дома да ја отворам кутијата и да го мирисам телефонот пар минути
Е*ате државата кај што треба да отвараме на лице место. Уште да провериме дали може да остварува повици.
Али нема врска. Јас го кажав онака иронично во контекст на претходната дискусија. Инаку денес ако решат може да прават секакви финти со лепенки и целофани па купувачот да мисли дека е неотпакувано.