Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Многу лошо искуство со СЕТек

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Деновиве имав лошо искуство со СЕТек. До сега сум ги одбегнувал поради се што се изнаслушав во минативе години и не знам што ме натера прв пат после 5-6 години да купувам од СЕТек и тоа тастатура.

На 10/08/2020 година нарачав "Kingston HyperX Alloy FPS PRO" Cherry MX Brown тастатура (4799 денари + 250 денари за испорака).

На 18/08/2020 после 8 дена ми стигна тастатурата и тоа "Kingston HyperX Alloy FPS" Cherry MX Brown различна верзија со + num pad наместо таа што ја порачав "Kingston HyperX Ally FPS PRO".

Истиот ден на 18/08/2020 појдов во локалната продавница на СЕТ, прво една вработена дрско ме одби и ми рече ние нема што да правиме, но се најде еден услужлив вработен што ми направи услуга и се заинтересира за проблемот. Се јави на неколку телефони и заклучивме дека тастатурата што ја испратиле била таа што ја имале на залиха "Kingston HyperX Alloy FPS", а на страната напишале дека се работи за "Kingston HyperX Alloy FPS Pro" што се две различни работи и ме доведе до заблуда да ја порачам. Се договоривме дека тастатурата ќе ја испратат назад и дека средставата ќе ми бидат рефундирани.

Помина скоро една недела и до сега никој не ме побарал за да ми ги врати средставата.

Ве советувам, доколку не сакате вакви проблеми, да ги избегнувате СЕТек. Ова ги помина сите граници. Ги чекав 8 дена да ја донесат, ми испратија различна тастатура и накрај не можам ни средствата назад да си ги вратам.

Доколку и утре не ги добијам ќе ги пријавам во сите можни места.

Толку од мене, бидете внимателни.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
ако си платил со дебитна картичка, има процедура по банките за жирално враќање на средства и 'нормално' е истата да потрае дури и до 2 недели (заради банките, а не фирмата која ти го продала производот). се додека сетек си ја имаат завршено работата со банката ова не е многу страшен проблем. единствено гледам грешка во тоа што го промашиле моделот.

во секој случај, се согласувам дека голем дел од вработените се дрски и неуки.

acekorg

hello world
5 октомври 2010
414
673
Според мене раководството на компанијата треба да си има смислено процедура, “што” во случај на грешка. Најразумно е да ти го вратат и заменат за тоа што си барал.... ама реалната слика е нема процедура, комплицирано е и зависи од вработениот на кој што си налетал.

Мојот ваков сличен случај беше со Нептун во Сити Мол пред година дена. На лице место купував ефтин Хуавеи телефон кој беше достапен у кожно црна и сјајно црна боја. Фино им напоменав дека барам сјајно црна, да пазат да не ја згрешат. Вработениот рече да да, нема гајле... прво платив со картичка и после го отвори за гаранција да заведел и вади кожно црн телефон. И кога се побунив беше па другиот црн го немало, па комплицирано било за враќање пари, па го отпакувал веќе, морал шефот да го праша за враќање, ме убедуваше дека убав бил и тој кожно црн :D.
И на крај реков ок ајде, не го мењам ама памет за друг пат.... прво робата па парите како и во секој друг мафијашки филм.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Истото ќе ми се случеше со ИСТАТА тастатура, меѓутоа инсистирав во дуќанот да ми ја покажат на лице место дека е точната. НЕ беше. Па инсистирав точната да ми ја порачаат. Кога стигна ја проверив дека е точната пред да платам. Ова започнав да го правам откако ме заебаја со еден маус.

И

Избришан член 42370

Гостин
И на мој братучед со истата тастатура му се случи иста/слична случка. Бидејќи не се разбира многу ме праша која тивка механичка тастатура да е земе, и јас му ја препорачав Cherry MX Red HyperX Alloy FPS Pro (без numpad) кога одам другиот ден кај него и гледам има numpad и ми штракаат малце повеќе дугмината, кога гледам Cherry MX Blue.

Не му претставуваше проблем и ја задржа тастатурата ама многу непрофесионално од нивна страна.

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
Јас го "јадев" на истата грешка, на веб имаат погрешна слика и спецификации ама точен продукт број. Сите на лагер им се големи, немаат мала.

Едит: малата кога ја имале била 4000 ден.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Со картичка плати?

Maxtor

hello world
22 април 2012
97
225
Двете верзии од Alloy FPS на сајтот им се именувани како Alloy FPS Pro со слика од TKL варијантата, разликата се гледа во цената (TKL е поевтината) и бројот на моделот. Тие ти ја испорачале таа што си ја нарачал а нивна грешка е што ги ставиле двете варијанти со исто име и слика.

Сеедно, од сетек не очекувај да те почитуваат како потрошувач и да ти излезат во пресрет. Не те сфатив само дали си им ја вратил веќе па чекаш да ти ги вратат парите на сметка, ако се уште не си им ја вратил имаш право во рок од 15 дена од денот кога си ја земал тастатурата да им ја вратиш доколку е неупотребувана и во оригиналното пакување без разлика на причината. Оди во салон со тастатурата и сметката што е можно побрзо. Инсистирај но без расправање и без викање, колку и да се дрски вработените и шефовите на салони не паѓај на тоа ниво ама не дозволувај да си играат к*р, не си оди додека не ти завршат работа.

Доколку те одбијат, прати еден меил до сетек грижа за корисници (која е заебанција ама убаво е да имаш писмен доказ дека си ги исконтактирал и не ти одговориле) и пријави ги во Државен пазарен инспекторат.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.485
7.752
Скопје
www.facebook.com
Двете верзии од Alloy FPS на сајтот им се именувани како Alloy FPS Pro со слика од TKL варијантата, разликата се гледа во цената (TKL е поевтината) и бројот на моделот. Тие ти ја испорачале таа што си ја нарачал а нивна грешка е што ги ставиле двете варијанти со исто име и слика.

Сеедно, од сетек не очекувај да те почитуваат како потрошувач и да ти излезат во пресрет. Не те сфатив само дали си им ја вратил веќе па чекаш да ти ги вратат парите на сметка, ако се уште не си им ја вратил имаш право во рок од 15 дена од денот кога си ја земал тастатурата да им ја вратиш доколку е неупотребувана и во оригиналното пакување без разлика на причината. Оди во салон со тастатурата и сметката што е можно побрзо. Инсистирај но без расправање и без викање, колку и да се дрски вработените и шефовите на салони не паѓај на тоа ниво ама не дозволувај да си играат к*р, не си оди додека не ти завршат работа.

Доколку те одбијат, прати еден меил до сетек грижа за корисници (која е заебанција ама убаво е да имаш писмен доказ дека си ги исконтактирал и не ти одговориле) и пријави ги во Државен пазарен инспекторат.
Глеам не си го прочитал добро...

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
NZXT C750
RAM
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Monitor
OS
Fedora (GNOME)
Со картичка платив и уште на кутијата кога е видов одма се вратив назад и е вратив. Не ми е за парите ама ќе одам до крај пошто се идиоти. Услуга на нула.

@gOJDO

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Со картичка платив и уште на кутијата кога е видов одма се вратив назад и е вратив. Не ми е за парите ама ќе одам до крај пошто се идиоти. Услуга на нула.

@gOJDO
Сајтот им е катастрофа. Лагерот исто така. 2 пати у задњи 6 месеца го јадам, нарачка, плаќање, утре задутре ми се јавуваат нема. 10дена отприлика чекав за поврат. Тука малку ја тупат и банките, поготово ако не сте на иста банка со фирмата.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@gOJDO
од моментот кога ќе ја сторнираат сметката ќе чекаш 2 недели од банката да ти вратат пари на сметка. Не е до Сетек тоа.

Последна промена:
9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
од моментот кога ќе ја стирнираат сметката ќе чекаш 2 недели од банката да ти вратат пари на сметка. Не е до Сетек тоа.

А односот на вработените ? Многу си biased, се прашувам зошто. Како политичарите на тв замижуваш на битни детали.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
А односот на вработените ? Многу си biased, се прашувам зошто. Како политичарите на тв замижуваш на битни детали.
И грешките кои им се пречести.
Инаку со ДДСтор на пример повратот траеше 2 дена. Како? Ми вратија од нивна сметка, и ич не правевеме сторни картични трансакции кои да траат.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
А односот на вработените ?

Реално тоа варира, јас читајќи ја темата за Сетек очекував катастрофален однос но кога купував делови за компјутерот од кај нив (Рузвелтова) дечкото што ме услужуваше беше многу љубезен и со нормален однос, дури и ми даваше совети во однос на апгрејди итн, убав муабет си направивме. Ова е малку надвор од темава ама ете да кажам.

Што се однесува до темава, да, точно е дека на голем дел од производите имаат грешна слика или име. Мора да пазат на тоа малце.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Што со односот? И на кој од вработените? Дали на таа "дрската" или на тој "љубезниот"? Не те разбирам стварно. Ќе можам да судам за нивниот однос кога ќе бидам присутен лично. Од горепишаното единствен проблем гледам во несоодветнипт опис на продуктот и да, тоа не е мал туку ГОЛЕМ проблем кој и мене лично ми смета.

А за biased, ти како вработен во конкурентска фирма( Анхоч ) имаш многу малку кредибилитет за да збориш.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Што со односот? И на кој од вработените? Дали на таа "дрската" или тој "љубезниот"? Не те разбирам стварно. Ќе можам да судам за нивниот однос кога ќе бидам присутен лично. Од горепишаното единствен проблем гледам во несоодветнипт опис на продуктот и да, тоа не е мал туку ГОЛЕМ проблем кој и мене лично ми смета.

А за biased, ти како вработен во конкурентска фирма( Анхоч ) имаш многу малку кредибилитет за да збориш.
@Вајкинг у Анхоч ??? Ако да одма да му честитам за сајтот со минимални грешки и секогаш точен лагер, далеееекууу по услужливи и позапознаени со тоа што продаваат од било кој салон на Сетек, глава за глава.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
@Вајкинг у Анхоч ??? Ако да одма да му честитам за сајтот со минимални грешки и секогаш точен лагер, далеееекууу по услужливи и позапознаени со тоа што продаваат од било кој салон на Сетек, глава за глава.

На Андреј честитај му за сајтот. Се слагам дека Сетек треба сериозно да поработат за да имаат сајт ко Анхоч.

Што се однесува до другото од мое лично искуство со големопродажба и во Сетек и во Анхоч можам само најпофални зборови да кажам. Крајно професионални, љубезни и ангажирани. Како едните, така другите, око за око, заб за заб. Лично многу повеќе соработувам со Сетек отколку со Анхоч(5:1) затоа што имаат подобри цени и некои брендови кои ги преферирам.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
NZXT C750
RAM
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Monitor
OS
Fedora (GNOME)

Нема споредба СЕТек и Анхоч. Значи неверојатен invertory систем има Anhoch и секогаш ажуриран. Самата архитектура на системот им е таква веројатно пошто се ажурира одма откако ќе се направи нарачка. Јас купувам се од Нексио и Анхоч ама немаат нешто убави модели со Cherry MX Blue/Brown TKL. И не знам зошто се толку ретки Cherry MX тастатурите кај нас, во Anhoch поготово. Како и да е меракот ми помина за подобра тастатура. Ќе седам со Gembird сега за сега, а во меѓувреме ги разлистувам e-продавнициве низ Европа за да си нарачам нешто подобро.

Воедно упатувам и апел до @Вајкинг да им пренесе на одговорните да носат повеќе со Cherry MX тастатури.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
На Андреј честитај му за сајтот. Се слагам дека Сетек треба сериозно да поработат за да имаат сајт ко Анхоч.

Што се однесува до другото од мое лично искуство со големопродажба и во Сетек и во Анхоч можам само најпофални зборови да кажам. Крајно професионални, љубезни и ангажирани. Како едните, така другите, око за око, заб за заб. Лично многу повеќе соработувам со Сетек отколку со Анхоч(5:1) затоа што имаат подобри цени и некои брендови кои ги преферирам.
Незнам за големопродажба, пошто сигурно овде сме 99% со малопродажба и стандардни проблеми со Сетек. Додатно цените и незнам што толку се различни, освен ако пак не зборуваме за големопродажба и имаш добар попуст. За малопродажба кога ќе погледнам сајт со сајт тоа е тоа ±5%. Сетек повеќе носат Асус и Асрок, овие МСИ и Гигабајт, ствар на преференца и избор во категории.

Сепак целава работа и темата е на ниво малопродажба, однос кон купувачи и постсејл грижа, каде многупати е пишано и докажано дека Сетек се катастрофа, и купувам и влегувам кај нив само и само кога нештото го има единствено кај нив.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Чекање 2 недели од банката?

Два пати ми враќале пари и секогаш било враќањето наредниот ден. Прв пат слушам за чекање повеќе од пар денови.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Идем у Сетек, ми требаше тостерче и греалица, на страната го има на лагер, ваму нема ништо на лагер, и од тогаш еве више четири године немам ступнато у Сетек.
За такви ствари, у Нептун идем сега. Ма да услугата им е малце лоша и спора, барем у Тетово, али океј, сум купил два телефони таму, тв, и други стварчиња и сум немал никад проблеми таму до сега... а за компјутери, делоој и такви ствари, само Анхоч за мене.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.791
5.511
Чекање 2 недели од банката?

Два пати ми враќале пари и секогаш било враќањето наредниот ден. Прв пат слушам за чекање повеќе од пар денови.
Ако е пројдена трансакцијата, и почнато е префрлање или е префрлено од банка у банка, да се чека. Баш прашав кај другарка у НЛБ, и вика вака, првин се сторнираат кај купувачот од сметка, па се префрлаат од таа банка на банката издавач на картицата, па после од таму на сметка на носителот на картичката. И вика да, знае да земе од 5-7 работни дена. Ако е у иста банка онда е 2-3дена како кога.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.794
33.919
roka.mk
Као мене никад не ми се погодил у сет некој од тие дрските да се искарам као човек или од тие што не разбираат да го потролам.
Дајте ми хинт у која продавница се наоѓаат да ја посетам коа ќе имам тежок ден

Благодарам.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно