Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Многу лошо искуство со СЕТек

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Као мене никад не ми се погодил у сет некој од тие дрските да се искарам као човек или од тие што не разбираат да го потролам.
Дајте ми хинт у која продавница се наоѓаат да ја посетам коа ќе имам тежок ден

Благодарам.
Ако ти се погоде пат накај Штип обавезно посети ги. ;)

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Што со односот? И на кој од вработените? Дали на таа "дрската" или на тој "љубезниот"? Не те разбирам стварно. Ќе можам да судам за нивниот однос кога ќе бидам присутен лично. Од горепишаното единствен проблем гледам во несоодветнипт опис на продуктот и да, тоа не е мал туку ГОЛЕМ проблем кој и мене лично ми смета.

А за biased, ти како вработен во конкурентска фирма( Анхоч ) имаш многу малку кредибилитет за да збориш.

Како тоа имам малку кредибилитет? Си прочитал по темиве некаде да замижувам и реплицирам само на одреден дел од текст што мене ми одговара? Не можам да го кажам истото за тебе затоа што на секое ругање на Сетек ти си нивни адвокат.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Како тоа имам малку кредибилитет? Си прочитал по темиве некаде да замижувам и реплицирам само на одреден дел од текст што мене ми одговара? Не можам да го кажам истото за тебе затоа што на секое ругање на Сетек ти си нивни адвокат.
Да бе адвокат сум им, ми плаќаат за тоа. А тебе ти плаќа некој за обвинител или чисто спортски ги ругаш?

7 февруари 2013
948
1.086
Као мене никад не ми се погодил у сет некој од тие дрските да се искарам као човек или од тие што не разбираат да го потролам.

Благодарам.
На рузвелтова се тие таквите...
Одам да купам полнач кај нив, (проверено на веб сајт каде го има) и ме препраќаат во Вива стор Сетекот ... одам таму продуктот во кутијата не е тој што е на сликата. Ги отворивме 5 кутии и испадна 5 различни кутии исти полнач внатре некој си.

Се вратив во рузвелтова и ги натерав 50 кутии да ми ги отвараат една по една на земја додека не го најдеме. Испадна СИТЕ кутии полначи за Асус, Делл, Леново, Ацер и така натака имаше ист некој си полнач со безврска пин внатре :)

Прелошо искустви али имав фан коги ги гледав како ги отвараат на земја кутиите.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.485
7.752
Скопје
www.facebook.com
Покрај све општи коментари за сите продавници за компјутерски делови на човека да му се отсака да си ја затворе продавницата и да си биде рајт и со мирна глава. На форумов секакви коментари се изначитав од глуфци , тастатури па до усб стикчиња за 100-200- 300 денари. Али никаде не прочитав тие што се задоволни некој позитивен коментар оти ако ги пофалаат ке мислаат дека ке му се скрше бисерот.
Плус тука не гледам никакво лошо искуство што од сетек му го прифатиле уредот назад и да се почека на парите да му се вратат заради пренатрупаните банкарски редици и трансакции...
Ме разочарувате дечки...

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Ти отвориле 50 кутии за полнач што има профит може неколку 100, а велиш лошо искуство :)

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253

Благодарам.

Па одврзи кесето, оди купи нешто, ти ништо не купуваш и све ти е супер :eek:h::eek:h::eek:h:

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Секогаш сум имал одлично искуство со сетек. Грешки на секој може да му се случат, во маркет колку пати наоѓам различна цена на каса во споредба со таа на рафт, и сега што, да отварам тема ЛОШО ИСКУСТВО СО ТИНЕКС!!!.

Од сетек еднаш ми се погоди монитор со мртов пиксел, се јавив, отидов у салон, го оставив, ми дадоа нов. Тој пто го оставив не го ни проверија дали е со мртов пиксел.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
На рузвелтова се тие таквите...

Кога беше баш пикот во Април, отидов да купам паста за процесор, според сајтот го имаат на Рузвелтова, испадна го немаат па земав S2 Essentials. Доаѓам таму редица луѓе, паркирам и чекам. Човекот пред мене се расправа со вработениот како резервирал нешто и сега го нема на лагер. И се расправаат така и човеков му вика на вработениот „не разбирам како може да имам резервација а да го нема на лагер“. А типов од Сетек кратко му вика: „Корона брат“!

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Грешка не е да рекламираш едно на страната, а да испорачуваш друго. Тоа е свесно манипулирање на купувачите. Не сум само јас и други членови овде на темава се жалат за истото. За овие нарачки 99% од купувачите нема кај да се пожалат и ќе си премолчат. Најмногу ми е криво за тоа што изгубив 10тина дена и уште немам тастатура.

И да, испорака да трае 8 дена? Па од Computer Universe за 8 дена ми ги испорачуват и тоа од Германија. Значи не заслужуваат да ги браните ако ви даваат дилерски цени. Не фер е кон обичните смртници.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Кај имам пари брат, само разгледувам толку можам.

Оди избери си нешто што ти се свиѓа, јас ти го купувам..... до износ од 300 денари :eek:h:

Иначе си размислувам, дали има тука присутен некој од Сетек? Дали некогаш седнале на маса на состанок и рекле: абе вака и вака дечкиве од форум се напиздени до даска со нашава не-услуга, а кој знае уште колку напиздени има за кои поима немаме. Дај да донесеме неколку заклучоци и да пратиме барем едно мемо до сите вработени да внимаваат на ова и ова? Јебига бизнис имаме, срамота мајку му луѓе гледаат, деца имаме утре ќе треба да им ја оставиме фирмава....o_O:rolleyes:

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Оди избери си нешто што ти се свиѓа, јас ти го купувам..... до износ од 300 денари :eek:h:

Иначе си размислувам, дали има тука присутен некој од Сетек? Дали некогаш седнале на маса на состанок и рекле: абе вака и вака дечкиве од форум се напиздени до даска со нашава не-услуга, а кој знае уште колку напиздени има за кои поима немаме. Дај да донесеме неколку заклучоци и да пратиме барем едно мемо до сите вработени да внимаваат на ова и ова? Јебига бизнис имаме, срамота мајку му луѓе гледаат, деца имаме утре ќе треба да им ја оставиме фирмава....o_O:rolleyes:
У свету постоји (постојало је) једно царство...

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Грешка не е да рекламираш едно на страната, а да испорачуваш друго. Тоа е свесно манипулирање на купувачите.

Не го ни прават свесно тоа. Може некоја теткица им реди на веб сајт и утиња. Кај Сетек очигледно немаат добро лидерство во фирмата.

7 февруари 2013
948
1.086
@wolverine ДПИ ти е пријател :) јас вака си решив сличен проблем, општо сакав следниот ден да вратам продукт и да ми ги вратат парите и несакаа, не им било политика. ДПИ ми излезе во пресрет и го реши случајот, си ги добив парите назад. Едноставно небев задоволен од продуктот, Закон за потрошувачи и завршува муабетот, а ова манипулација со друг продукт ни а ни б нетреба да речат туку да ти вратат пари одма, па твое е дали ќе го купиш точниот продукт од кај нив пак.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Грешка не е да рекламираш едно на страната, а да испорачуваш друго. Тоа е свесно манипулирање на купувачите. Не сум само јас и други членови овде на темава се жалат за истото. За овие нарачки 99% од купувачите нема кај да се пожалат и ќе си премолчат. Најмногу ми е криво за тоа што изгубив 10тина дена и уште немам тастатура.

И да, испорака да трае 8 дена? Па од Computer Universe за 8 дена ми ги испорачуват и тоа од Германија. Значи не заслужуваат да ги браните ако ви даваат дилерски цени. Не фер е кон обичните смртници.

Не е фер и да даваш неосновани претпоставки. Ниту имам врска со сетек, ниту добивам дилерски цени, ако ти си имал негативно искуство, јас имам позитивно.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Не е фер и да даваш неосновани претпоставки. Ниту имам врска со сетек, ниту добивам дилерски цени, ако ти си имал негативно искуство, јас имам позитивно.
Ваквите муабети се вртење во круг и не треба воопшто да се почнуваат.
Тој има негативно искуство и објаснил зошто е негативно. Ти имаш позитивно искуство а не објаснуваш зошто е позитивно. Затоа што твоето позитивно искуство ќе предизвика негативно кај некој друг. Ти си добил монитор со мртов пиксел и не си проверил на лице место. После си го вратил, ти дале нов а тој што си го вратил не го ни провериле нели? Ти може си го акнал од земја карикирам, они не го провериле и сега ќе го убутаат на следниот, еве нека не биде вулгарен збор „убутаат“ нека биде „спакуваат, залепат селотејп“ и испорачаат на некого преку Карго или со комбе кај некој на кој нема да му биде лесно да го врати, него кој го клеца нели, нека гледа мртви пиксели. Зборуваме за фер???

Токму за тоа зборуваме тука, на еден куп луѓе им биле испорачани оштетени или refurbished производи и биле обвинети дека сами ги скршиле. Ти си имал позитивно искуство но нема ништо позитивно во праксата на Сетек да се манипулира ако проѓе-проѓе, макар и да е ненамерно. Мораат да се средат, мораат да воведат некој Quality check некој Customer complaint handling систем. Ептен не ја бива вака, срамота е да те мрази цела држава.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Тој има негативно искуство и објаснил зошто е негативно. Ти имаш позитивно искуство а не објаснуваш зошто е позитивно.
Ќе те замолам кажи ми како да објаснам дека моето искуство е позитивно, а да биде повеќе од тоа што го пишав.

Затоа што твоето позитивно искуство ќе предизвика негативно кај некој друг. Ти си добил монитор со мртов пиксел и не си проверил на лице место. После си го вратил, ти дале нов а тој што си го вратил не го ни провериле нели? Ти може си го акнал од земја карикирам, они не го провериле и сега ќе го убутаат на следниот, еве нека не биде вулгарен збор „убутаат“ нека биде „спакуваат, залепат селотејп“ и испорачаат на некого преку Карго или со комбе кај некој на кој нема да му биде лесно да го врати, него кој го клеца нели, нека гледа мртви пиксели. Зборуваме за фер???

Ај објасни го ова молимте? Моето позитивно искуство ќе предизвика негативно кај друг, значи ич да не прифаќаат рекламации. Мене не ме интересира што ќе прават они со дефектниот монитор, јас добив нов кој го користам со години без проблем.

Токму за тоа зборуваме тука, на еден куп луѓе им биле испорачани оштетени или refurbished производи и биле обвинети дека сами ги скршиле. Ти си имал позитивно искуство но нема ништо позитивно во праксата на Сетек да се манипулира ако проѓе-проѓе, макар и да е ненамерно. Мораат да се средат, мораат да воведат некој Quality check некој Customer complaint handling систем. Ептен не ја бива вака, срамота е да те мрази цела држава.

Никој не ви забрани да си дискутирате за лошите пракси и негативните искуства што си/сте ги имале со сетек, ама ти со твојот одговор мене ми забрануваш да кажам позитивно искуство, јер нели, моето позитивно искуство ќе значи некој друг ќе има негативно искуство.

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Никогаш не им верувај на сликите на сајтот на Сет, посебно кога станува збор за тастатури. За среќа, бројот на моделот е секогаш точен, па кога ќе ти се допадне некоја тастатура, можеш да го изгуглаш бројот на моделот од Опис и да дознаеш точно како изгледа, со кои свичови е и со каков лејаут.
2HqxLdM.png

Исто така, еден совет, пред недела дена купив од нив HyperX Alloy Origins Core, со Aqua свичовите на HyperX што се компатибилни со Cherry keycaps. Имам две тастатури со CherryMX Browns, и Aqua-ва трчаат кругови околу нив, многу се по-smooth, грпката на Browns некогаш делува многу сунѓересто.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
@Astro и јас немам нешто сјајни искуства со Сетек, но, се' уште купувам од нив. Зошто? Мала државичка сме јебига и носат роба што не може да се најде на друго место. ROG опрема пример, CoolerMaster некои производи, итн. Еве самошто порачав еден 140фан CM и пред да го подигнам обавезно го проверувам дали е тој.

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
@Astro и јас немам нешто сјајни искуства со Сетек, но, се' уште купувам од нив. Зошто? Мала државичка сме јебига и носат роба што не може да се најде на друго место. ROG опрема пример, CoolerMaster некои производи, итн. Еве самошто порачав еден 140фан CM, пред да го подигнам обавезно го проверувам дали е тој.

Да не продаваа Асус, очи немаше да ми видат :)

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Да не продаваа Асус, очи немаше да ми видат :)
Страшно ми недостига систем на порачка а ла Amazon, EBAY, итн. како што имаат на запад. ШТО ТИ ДУША САКА да си порачаш БЕЗ КОМПРОМИС, без напумпани цени (се ажурираат цените редовно зависно светскиот пазар наместо да се држат напумпани со години како кај нас и често има попусти). Си кликаш едно е**** дугме и за неколку дена до врата ти испорачуваат (ако ти се брза си имаш и overnight shipping).

Можеш да бидеш пребирлија колку сакаш бидејќи такви големи компании како Амазон се' добро од технологија нудат. Ни расправа со продавници ни ништо. Си имаат процес за refund ако не е во ред и сето тоа. Но, реалноста е друга. Често кај нас сум морал да се задоволувам со некој друг бренд/модел од нешто што ми требало бидејќи не постои како да се набави баш тоа што ми треба, па цените биле секогаш повисоки итн.

Лани ми се допадна еден монитор од ROG. Се јавив во Сетек, слушајте има начин да се порача специјално овај. Абе вака онака не знаеме нема побарувачка не можи, па морав да барам друг добавувач што ќе ми порача само тоа ЕДНО парче по екстремно високи маржи. Се откажав на крај. Амазон, EBAY, итн, држат многу пониски цени бидејќи нарачуваат огромни количини и не мора да се расправаш со малопродажни цени и други маржи.

Последна промена:

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Страшно ми недостига систем на порачка а ла Амазон, EBAY како што имаат на запад. ШТО ТИ ДУША САКА да си порачаш БЕЗ КОМПРОМИС, без напумпани цени (се ажурираат цените редовно зависно светскиот пазар наместо да се држат напумпани со години како кај нас и често има попусти). Си кликаш едно е**** дугме и за неколку дена до врата ти испорачуваат. Можеш да бидеш пребирлија колку сакаш бидејќи такви големи компании како Амазон се добро од технологија нудат. Ни расправа со продавници ни ништо. Си имаат процес за refund ако не е во ред и сето тоа. Но, реалноста е друга. Често кај нас сум морал да се задоволувам со некој друг бренд/модел од нешто што ми требало бидејќи не постои како да се набави, па цените биле секогаш повисоки итн.

Затоа ќе се вработиш во компанија што има канцеларија и во земја каде што испорачува Амазон и колегите често ти патуваат накај МК :) јес да коронава ми ги става on hold купувачките амбиции

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Затоа ќе се вработиш во компанија што има канцеларија и во земја каде што испорачува Амазон и колегите често ти патуваат накај МК :) јес да коронава ми ги става on hold купувачките амбиции
Абе да се отсели човек. Причина за емиграција: Ми треба Амазон братче. Врвот на конзумеризмот.

Едит: Знеш кога ќе стигне Ampere кај нас овој пат? Очекувам по 2 месеци. Ради коронава немаат голем бач направено и сите ќе одат уште првиот ден. Па скалпери ќе продаваат по повисоки цени. Па кај нас ако донеси некој добавувач од втората рунда, ќе си стави огромна маржа бидејќи нема залиха и во светски рамки и ќе свириме ние тука. Крај ноември онде ќе донесат 3 парчиња во анхоч, 4 во сетек и веднаш ќе се резервираат иако ќе бидат 20 посто поскапи од MSRP цената. Па ќе сакаш да почекаш да паднат цените во МК. Ќе чекаш шест месеци и пак ќе ги продадат на крајот.

Надеж ми е дека гојдава од народ што ги имаме во државава ќе се опаметат и ќе почнат е**** маска да носат и да не полнат кафичи и концерт сали како сардини за да се стабилизира ситуацијата и Грција да ги отвори границите. Барем од таму враќаат 24 проценти од цената по која што ги продаваат.

Ене по форуми за НВИДИА читам луѓе уште отсега си стиснале Pre-Order на страни како Амазон, Newegg. Ќе излези картата, ќе се наполни магацинот и уште следниот ден му ја испорачуваат.

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.162
16.253
Ќе те замолам кажи ми како да објаснам дека моето искуство е позитивно, а да биде повеќе од тоа што го пишав.

Ај објасни го ова молимте? Моето позитивно искуство ќе предизвика негативно кај друг, значи ич да не прифаќаат рекламации. Мене не ме интересира што ќе прават они со дефектниот монитор, јас добив нов кој го користам со години без проблем.

Никој не ви забрани да си дискутирате за лошите пракси и негативните искуства што си/сте ги имале со сетек, ама ти со твојот одговор мене ми забрануваш да кажам позитивно искуство, јер нели, моето позитивно искуство ќе значи некој друг ќе има негативно искуство.

Не велам да не прифаќаат рекламации, велам тоа што реков. Мора да имаат барем минимална контрола на квалитетот на работење. Пошто имаш и многу нечесни купувачи. Не знаат што сакаат, не знаат да користат и ракуваат, ќе направат проблем и се враќаат да го вратат производот. Ако само го заменат производот без да го проверат вратениот тогаш сери му се на бизнисот, немаат повратна информација зошто си незадоволен, што можат да направат за да се подобрат. Они така ноншалантно се понашаат пошто знаат дека истото тоа ќе го дадат на некого друг кој нема да може да се пожали. Треба на пример кога ќе вратиш ти производ назад да земат да го проверат рпед тебе, да одлучат моментално дали производот е употреблив или не. Ако не е тогаш имаат проблем, треба RMA, треба комуникација со производителот или дисктрибутерот. Ако е употреблив тогаш да знаат зошто го враќаш. Ако е делумно употреблив (каков што бил твојот) тогаш треба да го рекласифицираат во оштетена роба и останато да му ја намалат цената за да не го јебат слениот несреќник чија нога ќе стапне кај нив.

Не ти забранувам да пишеш позитивно искуство, скраја да е кој сум па јас у принцип, само реков дека аргументот е циркуларен, вртење во круг: еј јас имам негативно искуство, еј јас имам позитивно, ама јас имам негативно ама јас пак имам позитивно. Никаква корист од тоа а проблемот постои.
Сум кажал повеќе пати но пак ќе повторам, позитивните искуства се нормална работа, норма. Нормата никој не ја коментира кога е таква каква што се очекува да е. Позитивното искуство е позитивно не треба да се менува, треба да се задржи. Лошите искуства се тие кои треба да се подобруваат и поправаат и кои треба да се дискутираат. Стотици луѓе тука имаат негативни искуства ама и стотици имаат позитивни, значи се може ако се сака, ама тоа на сите ни е јасно. Ние тука знаеме дека они можат, без ти да кажеш дека си имал позитивно искуство, тоа е no brainer. Затоа реков Сетек ги има ли тука, читаат ли? Пошто ние тоа го дискутираме, и ги информираме, како да се подобрат, што да корегираат да се вратат на нормала. Кога ќе бидат во нормала (ама нормална нормала), никој нема да пишува постови во тема за лоши искуства, како што сите не пишуваме позитивни искуства што ни се случиле во ред други продавници.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно