Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

xaocot

hello world
15 април 2011
124
56
Дечки да бидеме реални Xiaomi веќе изјави дека нема никаков профит од телефоните. неофицијално сите пари што ги прават се од податоци за корисниците што ги продаваат... Ќе се сменат работите еден ден кога сето ова ќе биде официјално и нема да биде опцијата за алтернативен софтвер така отворена ама пак односот цена перформанси е во корист на Xiaomi

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
имам клима уред беко а во mi remote нема беко за избор да не има некој најдено некој друг проиводител што пасува со овој

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Leek :)

Yiaomi-Mi-6-leak.jpg

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Топ продукти, за после 4-5 месеци од искачање. На старт ќе маваат маржи до небо како и секогаш дистрибутерите, искача у Кина за 300, на Gearbest 550$

Па така и the_maker го сечат......

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Топ продукти, за после 4-5 месеци од искачање. На старт ќе маваат маржи до небо како и секогаш дистрибутерите, искача у Кина за 300, на Gearbest 550$

Па така и the_maker го сечат......
Шашава е политиката на Ми, тие „основни“ цени се за пред-нарачки онлајн. За нас што ги извезуваме од таму се трети цени, поскапи. А кинески дилери како GB зимаат од физички лица што ги купуваат како лично за себе, тураат 10 усд, тураат суљо ОС и праќаат бесплатно. Како и да е, ќе се менува многу системот набргу.

Дечки, ми треба некој што има Redmi Note 3 Pro рутиран, може ПП за мала помош?

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.520
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Шашава е политиката на Ми, тие „основни“ цени се за пред-нарачки онлајн. За нас што ги извезуваме од таму се трети цени, поскапи. А кинески дилери како GB зимаат од физички лица што ги купуваат како лично за себе, тураат 10 усд, тураат суљо ОС и праќаат бесплатно. Како и да е, ќе се менува многу системот набргу.

Дечки, ми треба некој што има Redmi Note 3 Pro рутиран, може ПП за мала помош?
Кажуј што ти треба. На 6.11.10 EU ROM сум.

Sent from my Redmi Note 3

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Во ликнатите спецификации погоре, интересно е дека напишале no за нештата за кои немаат инфо.
И смешно доаѓа, нема боја, нема димензии..
Аха ок :)
Leaks колку трафик да донесат, сме збореле за тоа :) реално сем некој нешто слика или инфо на веибо ако пушти, генерално е доста таен целиот процес. Ние повеќе (а и тие) погаѓаат затоа што знаат дека Ми флегшип е исто што и другите во тој период, така да...
Ќе видат добри во секој случај.

Sent from my MI 5s

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Ве молам дајте линк од некое добро стакло или стакла од али експрес но да го покрива целосно дисплејот, а не да остануваат по 1-2 мм непокриени од страните.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Ве молам дајте линк од некое добро стакло или стакла од али експрес но да го покрива целосно дисплејот, а не да остануваат по 1-2 мм непокриени од страните.

Заборавив да пишам дека ми треба за Редми 4 прајм

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93

јас користам вакво од али за ноте 4х. фул го покрива дисплејот ама на дневна светлина се гледаат бели точки како што можеш да видиш на сликата ама подобро овакво него они кусине на ништо не личат
dbee163b12462d2bf0d55dc5caa60a4e.jpg
855daeea4e94bf0e1fa4ba221c2d8825.jpg

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312

Ај да земеш ти да го сликнеш мобилчето да видиме колку тоа лошо изгледа. Свесен ли си ти дека тоа стакло некогаш треба да се извади и без тој простор скоро е невозможно да се извади стаклото без да се оштети телефонот?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
И јас денес ставив на Ми 5С такво исто црно, ај што има точки и е дебело, туку ги менува боите некако. А добро лежи, тоа да.

Sent from my MI 5s

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
интересен гаџет ако на некого му фали да има 2 сим картици + сд картица Hybrid Double Dual SIM Card Micro SD Adapter Extender 2 Nano SIM Adapter for Android XIAOMI REDMI NOTE 3 4 3s PRO Prime 4A mi 4x
Hybrid Double Dual SIM Card Micro SD Adapter Extender 2 Nano SIM Adapter for Android XIAOMI REDMI NOTE 3 4 3s PRO Prime 4A mi 4x-in Adapters from Phones & Telecommunications on Aliexpress.com | Alibaba Group
(from AliExpress Android)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Заборавив да пишам дека ми треба за Редми 4 прајм

Неможе да биде стаклото по целата површина, бидејки на краевите е подвиено. Рамното стакло никогаш нема да залепи на нерамна површина. Затоа сите стакла што се продаваат онлајн се пократки од реалната димензија.

п.с. :

Малку вистина, малку кромид. :)

Xiaomi Mi 6 Removed 3.5mm Auido Jack. Plus, More Leaks

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
интересен гаџет ако на некого му фали да има 2 сим картици + сд картица Hybrid Double Dual SIM Card Micro SD Adapter Extender 2 Nano SIM Adapter for Android XIAOMI REDMI NOTE 3 4 3s PRO Prime 4A mi 4x
Hybrid Double Dual SIM Card Micro SD Adapter Extender 2 Nano SIM Adapter for Android XIAOMI REDMI NOTE 3 4 3s PRO Prime 4A mi 4x-in Adapters from Phones & Telecommunications on Aliexpress.com | Alibaba Group
(from AliExpress Android)

maxresdefault.jpg

Или ке ја направиш финтата со упаљачот.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
имам клима уред беко а во mi remote нема беко за избор да не има некој најдено некој друг проиводител што пасува со овој

BEKO се ребрендирани Galanz клима уреди. Брај така дали ќе најдеш нешто.

Последни теми

Последни огласи

На врв