Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Xiaomi наочари :cool: !?!?!
a32a4771bb95444ca46c5f07baddaa27.jpg
Одлични се, имаат и заштита мислам од blue light.

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
Одлични се, имаат и заштита мислам од blue light.
Колку што видов се со комплетна заштита, плус ќе имаат заштита од гребење(oleophobic coating).
За 30 долари ќе бидат грабеж.

Sent from my ONEPLUS+A3003 using Tapatalk

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Се извинувам, што се убацувам у темава, сакам да прашам ми треба добар Xiaomi телефон, до кај 400Е по можност да има добра камаера за навечер и солидна батерија. Може препораки од странство ке го нарачам.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Се извинувам, што се убацувам у темава, сакам да прашам ми треба добар Xiaomi телефон, до кај 400Е по можност да има добра камаера за навечер и солидна батерија. Може препораки од странство ке го нарачам.

Ова малку потешко. Речиси ниеден Xiaomi телефон нема да ти извади добра слика навечер, освен ако не сликаш со блиц. Плус на Xiaomi никогаш приоритет не им било камера со Wow перформанси.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Кој бара добри а ефтини стакла за Xiaomi телефони еве линк:

2Pcs 9H+ Premium Tempered Glass Film Screen Protector For XiaoMi Redmi Phone | eBay

Ги нарачав пред еден месец сеа ми стигнаа. Уредно спакувани во картонска кутија, плус внатре соодветно спакувани и заштитени. 2 стакла за неполни 4 долари. Стаклата се доста тенки, и воопшто не се забележува врз телефонот. Во комплет со 2 пара влажна/сува марамица и лепенка за отстранување на евентуална прашина после чистењето на екранот. Препорачувам за Xiaomi телефони :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Нема такво нешто, најблиску е Mi5s.

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93

2Pcs 9H+ Premium Tempered Glass Film Screen Protector For XiaoMi Redmi Phone | eBay

Ги нарачав пред еден месец сеа ми стигнаа. Уредно спакувани во картонска кутија, плус внатре соодветно спакувани и заштитени. 2 стакла за неполни 4 долари. Стаклата се доста тенки, и воопшто не се забележува врз телефонот. Во комплет со 2 пара влажна/сува марамица и лепенка за отстранување на евентуална прашина после чистењето на екранот. Препорачувам за Xiaomi телефони :)
а дали го покриваат цел дисплеј? јас имам порачано 2 парчиња од али пишува full cover ама не верувам дека ке бидат full бидејки на краевите има заоблено 2.5 стакло.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
пп
а дали го покриваат цел дисплеј? јас имам порачано 2 парчиња од али пишува full cover ама не верувам дека ке бидат full бидејки на краевите има заоблено 2.5 стакло.

покрива екранот целосно кај ми5s.

undergrounde

lurker
11 декември 2009
534
404

Za ista cena, istoto pakuvanje go ima i kaj nas bez da cekas 1 mesec. Dve stakla za Note 3 pro gi zedov 200 denari

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Za ista cena, istoto pakuvanje go ima i kaj nas bez da cekas 1 mesec. Dve stakla za Note 3 pro gi zedov 200 denari
Имав претходно стакло од Хај, ама малку подебело е од ова што го купив. И онака она првото лошо го залепив, и ми останаа прашинка по стаклото, сеа ова го залепив профи. Воглавно само ниликин е најдоброто стакло, ама 400 ден ми се гледаат многу за едно стакло.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Откако ќе ми пратат смс дека ми е одобрено да го отклучам бутлоадерот, колку време е валидно одобрението?
Пример ми стигна смс дека ми е одобрено но немам потреба веднаш да го отклучам, дали со истото одобрение може да го отклучам по 3-4 месеци?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Откако ќе ми пратат смс дека ми е одобрено да го отклучам бутлоадерот, колку време е валидно одобрението?
Пример ми стигна смс дека ми е одобрено но немам потреба веднаш да го отклучам, дали со истото одобрение може да го отклучам по 3-4 месеци?
кај мене несака.. дали дека барањето има рок на траење или друго е во прашање незнам.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Ја никако не можев да направам unlock bootloader на redmi pro. Претходно со други телефони не сум имал проблем. Сега со добиен код од Ми по 100 пати заглавува на 50%.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Многу е дискутирана темата, но ако и со правилни пишани постапки несака, тогаш избриши скроз драверите и пак инсталирај ги. Можеш и најнови адб да симнеш од гугл, може да помогне.

Sent from my MI 5s

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Многу е дискутирана темата, но ако и со правилни пишани постапки несака, тогаш избриши скроз драверите и пак инсталирај ги. Можеш и најнови адб да симнеш од гугл, може да помогне.

Sent from my MI 5s
Се пробав и несака никако. На глобал ром, шансите да го отклучиш се ептен мали. Нарачав Deep Flash кабел од Али, чекам да стигне и ке го средам со него, ке флешувам кинески девелопер, ке отклучам БЛ на него, и потоа ке си флешнам ЕУ.

Ја никако не можев да направам unlock bootloader на redmi pro. Претходно со други телефони не сум имал проблем. Сега со добиен код од Ми по 100 пати заглавува на 50%.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

На каков ром си? Како што знам редми про нема глобал ром, така да мора да си на кинески девелопер или стабилен.

Arsenal

hello world
11 март 2017
178
93
стасаа денес 2 комада full cover вака добро стојат сеуште не ми е залепена
111288fa3a0e7c69db9ccedd330cc053.jpg

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно