Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
ac63586e290f81351ba97e82a5848f42.jpg

Sent from my MI 5s using Tapatalk

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Ах бре кумановац, ништа не разуму овај кинески

Фингерпринтот е подобрен, сега одма пали, со претходните верзии штуцаше малце.. Она спава

Sent from my MI 5s
Хаха ма не ми треба никогаш не сум го користел. Али нека го има може ке уклучам некогаш за проба.

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Ништо страшно, ова не се вејкови, ова се системски зависни процеси и мора да работат..

Sent from my MI 5s
Да али нешто влечеше батерија преку ноќ трошеше 6-8% на претходните 2-3 билда пред тоа само 1-2%.
Исклучив опција wifi alwаys on и сега пак преку ноќ си троши 1-2% значи нешто влечеше батерија.
Ке уклучам вечер пак да видам како е на овој билд.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
1-2% е нормално мислам да си потроши преку ноќ ?
Да нормално е, тие процеси пингаат цело време, само што неможат реквестите да излезат на нет, па да се синкаат.

Sent from my MI 5s

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
1-2% е нормално мислам да си потроши преку ноќ ?
Од кога го зедов телефонот од кај макер секогаш толку си трошеше до задните 2-3 билда..
Сега со wifi off пак си троши толку на овој билд не сум пробал како е.

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Да напоменам кај мене сите сихронизации се уклучени нема нишѕо исклучено..

ZokSa

read-only
11 јануари 2017
9
11
Ако одиш од кинески девелопер/стејб во глобал стејбл обавезно фектори ресет после флешувањето !
Тоа го направив со v8.1.2.0 стабилен преку компјутер го флешнав, после само преку апдејтерот v8.1.4.0 ми излезе и сеа ова.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
почнав да читам по форумиве.....
Колку што разбрав,кинескиов глобален излегува прво па после правите европски глобален?
кинески глобален и неделен имаат заклучен БЛ?а европските не,така?
за мој близок човек прашувам:
на редми 3 кој има глобален стабилен 7(така е купен од хи.мк) за да се инсталира глобален стабилен 8 ке треба да се побара код за отклучување на БТ? или само да се спушти зипот и да се инсталира од рековери?
или код за отклучување се бара ако се мигрира од глобален стабилен 7 на европски стабилен 8?

е сега за мене прашувам:
мојот редми ноте 2 има еу стабилен 8.1.3.0 најверјатно со отклучен БТ,ако му ставам глобален стабилен 8.2 автоматски ќе добие заклучен БТ?
после колку време излегува еу стабилен 8.2?мислам од кога ќе излезе глобалниот?
мислам ако отидам на глобален стабилен 8.2 и посакам да се вратам на еу стабилен ќе треба да барам код за отклучување на БТ?

многу прашања да ми се разјасни лавиринтот со верзииве :)

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Првин излегува кинески, потоа глобален (ако телефонот се продава ван кина) и на крајот европски базиран на кинески девелопер/стејбл. од стабилен 7 може да мигрира на стабилен 8-ка без проблем и отклучување БЛ бидејки е официјален софтвер, и тој оди по ОТА метод. Треба само да ги спушти зипот и да флешува преку апдејтер аоликацијата.

Кај тебе ако преминеш од било кој еу фирмвер на официјален глобал ке добиеш заклучен БЛ. Глобал излегува етапно за група на уреди, тоа никој неможе да ти каже кога со сигурност. Ако отидеш од ЕУ на стабилен кинески, и потоа пак сакаш да се вратиш на ЕУ ке треба да побараш отклучување на БЛ повторно.

• ми се допаѓа
Реакции: maci

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Сакам да искоментирам за фингерпринтот кај Mi5S. Сеа за проба си реков чекај да го тестирам како работи (пошо прочитав некои работи по рецензиите дека бил спор, дека нефаќал секојпат итн).

Можам со сигурност да кажам дека овој е најбрзиот фингерпринт сензор што сум го користел досега. отклучува за дел од секундата, инстантно ! Претходно користев Redmi 3 Pro и Redmi Pro, така да можам да направам веродостојна споредба. Воглавно Mi5s е перфектен уред за мене и моите потреби. Не кашла, нема дроп на фрејмови, солидна камера, многу добар екран (подобар од некои амоледи што ги пробав, со реални изразени бои, без протоа да преовладува некоја од боите)

Пробав 10 пати отклучи / заклучи го вртев прстот од сите можни агли / правци, со со цел да видам колку е прецизен. Од 10 обида, успешно 10 пати го отклучив телефонот без повторен обид за скен на прстот. Импресивно !

Незнам овие од рецензиите каде видеа дека фингерптинтот не е прецизен ? :eek:

Тврдам дека е најдобриот фингерпринт што сум го користел досега. Well Done Qualcomm Sense ID :)

Summary:

Екран: 9/10
Батерија: 8/10
Поврзливост: 10/10
Софтвер (глобал) : 9/10
Камера : 8/10
Фингерпринт: 10/10

Последна промена:

Motherboard

hello world
4 септември 2015
150
190
Сакам да се подновам со повисока класа на Xiaomi машина па што предлагате Mi5S или Mi5S Plus?
освен разликата во големината pro/cons на еден модел во однос на друг?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Сакам да се подновам со повисока класа на Xiaomi машина па што предлагате Mi5S или Mi5S Plus?
Воглавно се исти, освен големината кај Плус моделот и двојната камера . @kojoti2 може да каже подобро пошо ги има двата. Мислам дека и двата уреди го има во Хај на лагер.

Еве ти два слики од Mi5s како се држи батеријата. Солидно, сепак не е Redmi класата. :)

Утре ке бидат претставени:

Xiaomi Mi 5C, Redmi 4X, Redmi Note 4X, Mi Drone 4K, Mi Smart Scale и некои други производи.

Атачменти

• Screenshot_2017-03-02-16-38-04-076_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-03-02-16-38-04-076_com.miui.securitycenter.png
    69,8 KB · Прегледи: 64
  • Screenshot_2017-03-02-16-37-33-104_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-03-02-16-37-33-104_com.miui.securitycenter.png
    54,7 KB · Прегледи: 64
Последна промена:

Vandermir

read-only
3 март 2017
4
1
Здраво, заинтересиран сум за купување на Redmi Note 4 Pro верзијата со 3GB ram и имам некои општи прашања на кои се надевам дека ќе добијам одговор.

1. Од нечие лично искуство, какви се перформансите на телефонот? Прочитав доста рецензии и изгледав видеа за него, но информации од директен корисник на телефонот многу би помогнале.

2.Бидејќи телефоните официјално се продаваат само за кинескиот пазар, ме интересира како е решено прашањето на оперативниот систем, односно дали автоматски се прави update на андроидот, дали се случило да престане со работа неочекувано и слично.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Мi5s + има побрз процесор, и подобра батерија.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно