kristijan_m75
lurker
- 22 март 2016
- 772
- 573
Евентот е закажан за 27ми Март.Има ли некој инфо кога ќе излезе Mix 2S?![]()
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Евентот е закажан за 27ми Март.Има ли некој инфо кога ќе излезе Mix 2S?![]()
Многу е,но остај го некој ден би требало да се смири и почне да ги намалува процентите.Земав редми ноте 5а, топ си е за парите. Пратив барање за да го отклучам боотлоадерот ама незнам дали да го мењам ромот и дали воопшто има некој стабилен билд без багови и со добар батери лајф. На билдов некако многу ми троши системот или пак нормално е толку да троши?
Погледнете го атачментот 62791 Погледнете го атачментот 62792 Погледнете го атачментот 62793 Погледнете го атачментот 62794

. дали тоа е доволен доказ дека телефонов е Refurbished. инаку купен од али со одклучен бутлоадер мегутоа купен ми е на самиот почеток кога испадна ежредми ноте 4х во првата недела.
и мене така ми стои само ме буни зошто го порачав од првиот продавач што го извади на али зар може за толку кратко време да има користен и репариран телефонSecond hand.
Така ми изгледа.
Се` е можно.зар може за толку кратко време да има користен и репариран телефон
не не никакви проблеми телефонот си е топ како вчера да сум го купил а го користам повеке од година дена.Се` е можно.
Ако немаш проблеми со него, игнорирај ги овие работи, џабе само нервози, не можеш ништо да направиш.
Апдејтирај, мислам дека има 9.2.х.х за него. И треба да батеријата малце време да се стабилизира, и тоа да.Земав редми ноте 5а, топ си е за парите. Пратив барање за да го отклучам боотлоадерот ама незнам дали да го мењам ромот и дали воопшто има некој стабилен билд без багови и со добар батери лајф. На билдов некако многу ми троши системот или пак нормално е толку да троши?
Погледнете го атачментот 62791 Погледнете го атачментот 62792 Погледнете го атачментот 62793 Погледнете го атачментот 62794
Да, рефурбишед.ја симнав апликацијата за враќање слики disk digger и пуштив да скенира и кога гледам некој слики на кинезарија. дали тоа е доволен доказ дека телефонов е Refurbished. инаку купен од али со одклучен бутлоадер мегутоа купен ми е на самиот почеток кога испадна ежредми ноте 4х во првата недела.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
7..х.х. некиј стабилен. Ама на која си ти верзија сега? Пошто ако ди на нова, може да имаш проблем со downgrade.Ми 4ц проблем со 4г, многу слаб интернет, да се флешне нова верзија?
И кој е најдобар ром за ми 4ц?
Тој беше 7.0 андроид? Не памтам на памет, или 6.0глобал или еу ?
моментално е 8.2.1.0л
https://www.google.com/amp/s/forum....alpha-lineageos-15-0-libra-aqua-t3667638/amp/

Баш ме заинтересира, дали ти се заклучи бутлоадерот при флешувањето на чајна стабилниот ром? Дали го отклучи со ми анлок? Дали со тврп на чајна стабилен ќе имаш ОТА апдејт? И велиш дека во самиот ром имало вклучено плејстор? Woowставено миу 9.2.2. чајнески стабилен али има и плејстор , засега добро работи. Успат го рутнав и тврп за секој случај.
Абе ќе имаш ОТА ама нема да можеш да ги инсталираш, пошто кога се рестартира телефонот си го бара неговиот бутлоадер, а Плеј стор нема но се инсталира доста лесно има апликација за тоа во Шаоми Апп Сторот. Или вака.Баш ме заинтересира, дали ти се заклучи бутлоадерот при флешувањето на чајна стабилниот ром? Дали го отклучи со ми анлок? Дали со тврп на чајна стабилен ќе имаш ОТА апдејт? И велиш дека во самиот ром имало вклучено плејстор? Woow
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Инсталација на плејстор во чајна ром е лесно, маката е што внатре има друг куп на непотребни кинески апликации... Воедно Ми4ц при премин на андроид 7 повторно заклучува бутлоадер, после една таква сеанса еден телефон остана заклучен на кинески бета a mi unlock не успева да го отклучи, за ова се пишува на еу форумот... Како и да е батката погоре има сѐАбе ќе имаш ОТА ама нема да можеш да ги инсталираш, пошто кога се рестартира телефонот си го бара неговиот бутлоадер, а Плеј стор нема но се инсталира доста лесно има апликација за тоа во Шаоми Апп Сторот. Или вака.
Многу обемна тема како некои успеваат а некои заглавуваат во процесот: Mi4c Android 5.1.1 To 7.0ставен е следниот
https://sourceforge.net/projects/xi...lti_MI4c_V9.2.2.0.NXKCNEK_v9-7.0.zip/download
нема ѓубе и остана отклучен, мулти нешто се вика,а по странава би требало да е еу, господ знае каков е битно работи
И кај мене глатко отиде скокот од 5.1 на 7.0 и то почнав уште ко се појави првиот билд на 7.0. Е сега за твојот проблем. Неможеш преку едл да ставиш постар девелопер ром на кој можеше да се отклучи бутлоадер преку фастбут директно(без Мi Unlock процедурата)? Па после тоа да ставиш тврп и последниот 7.0 еу ром?Многу обемна тема како некои успеваат а некои заглавуваат во процесот: Mi4c Android 5.1.1 To 7.0
Ти пријателе си поминал лесно...
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Да, може и пробано, на 5.1 го отклучив па се става првиот 7ка е тогаш пак го заклучува и проблем со ми унлок, како што пишуваат и другите на 99% застана не дава отклуч.И кај мене глатко отиде скокот од 5.1 на 7.0 и то почнав уште ко се појави првиот билд на 7.0. Е сега за твојот проблем. Неможеш преку едл да ставиш постар девелопер ром на кој можеше да се отклучи бутлоадер преку фастбут директно(без Мi Unlock процедурата)? Па после тоа да ставиш тврп и последниот 7.0 еу ром?
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден