Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Брачко ти мора да си го пријавиш ова за твое добро а и за добро на сите. Дома нека се праи џек со свои имовини.

Мислиш дека тие би работеле како поштари да биле способни за нешто друго? Мада како што гледам ни за ова не се способни, па ради нив и ради секој како нив што работи во пошта ние крајните корисници го лапаме, кинезите полека полека ќе не стават на црна листа или ќе наплаќаат трипати повеќе за шипинг.

Денес гледам поштар, ако тоа може да се нарече поштар, разлупан точак со корпа, у корпата куп писма и пратки, тој цел парталав со цигарчето во уста, остаање точакот на улица, не го интересира дали некој ќе му собере нешто, си прејде од другата страна си отиде у влез кај сандачињата, си ја допуши цигарата и на точак да го нема. Идам кај сандачињата после пошто баш ме заинтересира што направи, глеам ставил сметка во погрешно сандаче, и двете сандачиња се во иста линија и ги дели само едно, пишани со име презиме и двете, и на ковертот читко и јасно напишано име и презиме. После ќе се чудиме зашто не стигнало ова, зашто не стигнало она.

Инаку ако ве интересира крајот на приказните,

- Таа за која платив туѓа сметка за вода, не беше нешто многу и се мислев дали само да им ја ставам во сандаче, но отворена и платена сметка, ќе внесе голема забуна кај луѓето. Им ја однесов дома, објаснив и ми вратија пари.

- За пратката каде се разликуваше адресата од лична карта, морав да го молам шефот и тој ја среди работата.

Инаку кога ќе станеше некој кикс, ќе се изнервирав и да бев послободен и да знаев каде ќе пријавев, после ќе преспиеш и сфаќаш дека цел систем е таков.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Брачко ти мора да си го пријавиш ова за твое добро а и за добро на сите. Дома нека се праи џек со свои имовини.

Мислиш дека тие би работеле како поштари да биле способни за нешто друго? Мада како што гледам ни за ова не се способни, па ради нив и ради секој како нив што работи во пошта ние крајните корисници го лапаме, кинезите полека полека ќе не стават на црна листа или ќе наплаќаат трипати повеќе за шипинг.

Денес гледам поштар, ако тоа може да се нарече поштар, разлупан точак со корпа, у корпата куп писма и пратки, тој цел парталав со цигарчето во уста, остаање точакот на улица, не го интересира дали некој ќе му собере нешто, си прејде од другата страна си отиде у влез кај сандачињата, си ја допуши цигарата и на точак да го нема. Идам кај сандачињата после пошто баш ме заинтересира што направи, глеам ставил сметка во погрешно сандаче, и двете сандачиња се во иста линија и ги дели само едно, пишани со име презиме и двете, и на ковертот читко и јасно напишано име и презиме. После ќе се чудиме зашто не стигнало ова, зашто не стигнало она.
За таја плата и јас би работел така, да не се лажиме :) Да не го наградат случајно ако работи по пропис?
=>
после ќе преспиеш и сфаќаш дека цел систем е таков.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
За таја плата и јас би работел така, да не се лажиме :) Да не го наградат случајно ако работи по пропис?
=>

Мноооогу погрешно. Таа е платата во таа фирма, за тоа работно место, со тоа образование. Доколку е мала, нека промени некој од претходните параметри. Ако не работи како што треба, ни таа не ја заслужува. Во МК има луѓе што за ниска плата летаат авиони и прават операции. Што треба тие да направат по оваа логика?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Инаку ако ве интересира крајот на приказните,

- Таа за која платив туѓа сметка за вода, не беше нешто многу и се мислев дали само да им ја ставам во сандаче, но отворена и платена сметка, ќе внесе голема забуна кај луѓето. Им ја однесов дома, објаснив и ми вратија пари.

- За пратката каде се разликуваше адресата од лична карта, морав да го молам шефот и тој ја среди работата.

Инаку кога ќе станеше некој кикс, ќе се изнервирав и да бев послободен и да знаев каде ќе пријавев, после ќе преспиеш и сфаќаш дека цел систем е таков.

Не треба да се иде нигде (јес да може и во локалната пошта на шалтер) ама најлесно на телефон, им седи наведен во контакт, а и од разговор со луѓе има и ефект:
Поплаки за достава
тел:+389 02 3105-205

Ја лично сум задоволен од услуги, двајца поштари што се мој регион си тераат солидно, ми носат се на врата генерала, ми се имаат и на телефон јавувано (за регуларна пошта, ЕМС се јавувале стално). Едниов му беше малце страв од лифт, ама си тера и он у последно време :)

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Мизердонија
Дали е добар описот? Дали треба понатамошна дискусија?

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Не знам во помаливе места дали уопште имаат возила. За пакет од 200 грама ајде, ама ете конфигурација или што и да е потешко, како? А не верувам дека некој ќе се мафта сој ден по 50 км за да ме начека дома. Али добро е што почнавме ваква дискусија, ќе ни се отворат очите.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Денес ми пристигнаа 2 пратки, а требаше уште една 3 вкупно.
За разлика од пристигнатите каде што по тракингот си покажува каде треба да одат, третава прво пристигнување во Скопје (саботата) и втора информација Кочани па Делчево за испорака денес. :eek:
Одма јавување во пошта на телефонот за пријава на пратки каде што теткава ми го побара тракинг бројчето и името на кого што треба да му биде испорачана и ми вика во ред е пратката е на правото место Делчево, ви дале погрешно тракинг бројче ми вика. o_O
Значи не само што некои пратки неможе да се следат, туку може и да гледате дека ви пристига, а уствари не е за вас. :(

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Продавачот ти дал број за следење од друга пратка. Што има вина тука поштата?

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro
Па да ми дал тракинг што нигде не се појавува, а не ваков реален а туѓ. :confused:
Нигде не е нападната поштата, го пишав ова како искуство ако му се случи на некој друг овакво нешто да си знае да не се узбуЃава. :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.231
Дечки!
Имам работа со прилично алкав и недоквакан поштар кој ми оштетува пратки и општо не е внимателен. Има ли начин официјално да побарам пратките да не ми се доставуваат туку да си ги земам лично а мене да ми достават пусулче дека пратката е стигната?

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
OS
Windows 11 Pro

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Убаво ти рекле.
Бубо велит: Скрши му ја тиквата на поштарот, нема да подига за никој.

Последна промена:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.231
Убаво ти рекле.
Бубо велит: Скрши му ја тиквата на поштарот, нема да подига за никој.
Имав порачано заштитно стакло од Roxfit (официјално лиценциран од страна на Sony, употребуваат јапонско Asahi стакло) од Англија и за влакно не го скршил. Пробал да го набива во оградата... Абе хорор.
Сум пробал на сите начини да се објаснам со ликот ама не се разбира. Со мацола од 15 кила е греота.

Поефикасно е по џеб.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Добро бе да му се невиди, контакт центар за поплаки те советува да се поплачеш на друго место. Толку ли е тешко да состават една согласност со која бараш поштарот да не ти ги доставува пратките до дома. Решенијата за повеќето проблеми се многу едноставни само малку од малку желба треба да се има.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.231
Постои ли опција за изнајмување на сандаче? Такозвани Поштенски Фах?

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Имаше у минатиот век, кошташе околу 750 денари годишно.
Ти сепак прашај у пошта, само да знаеш, многу продавачи не испраќаат во такви.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.594
Скопје
Постои, се вика пост рестант. Нешто ситно кошта колку што памтам, некои 100ина денари месечно или слично, не ме фаќај за збор.
Постои ли опција за изнајмување на сандаче? Такозвани Поштенски Фах?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

15 септември 2012
1.159
1.300
Имаше у минатиот век, кошташе околу 750 денари годишно.
Ти сепак прашај у пошта, само да знаеш, многу продавачи не испраќаат во такви.

Има и во овој век. Незнам колку чини. Пред неколку години се распрашував за ПФ во доставната пошта во Карпош 3 и ми одговорија дека сите се зафатени. Договор за таа услуга се склучува во поштата во Ѓорче Петров.

Мене ми се случило да испратам поштенска пратка до некоја фирма која има ПФ во доставната пошта и поштарот наместо да ја испорача на наведената адреса, автоматски ја префрла во ПФ. Фирмата на која и праќав беше во Маџари, пратката беше со доставница (она црвеното картонче што го заверува примачот на пратката). Кога се врати црвеното картонче непотпишано, побарав објаснување и ми беше одговорено дека е доставено во ПФ на таа фирма во поштата во Ченто. После имаше пиз*арии, ама они (поштарите) елегантно си ја оправдаа мрзата...

Последна промена:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Не знам оти не се јавуваат (освен есм) барем нека ѕврцната, број оставаме секако, зарем толку е тешко или пак дојдено им е до една претплата од 3-4к денари... Ќе си појдиме ќе си ги земиме пратките. И ние среќни и поштарот со помалку работа.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.770
4.489
Неготино
Не знам оти не се јавуваат (освен есм) барем нека ѕврцната, број оставаме секако, зарем толку е тешко или пак дојдено им е до една претплата од 3-4к денари... Ќе си појдиме ќе си ги земиме пратките. И ние среќни и поштарот со помалку работа.
Мене у неготино 90% од пратките (абе фолија за телефон) ми се јавува поштарот секогаш у 9 сабајле :D да одам да си подигнам нешто.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв