Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Како да активирам PayPal пркеу НЛБ-тутунска

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
642
624
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Мене ме интересира дали некој купил нешто до сега, и дали му стигнало ?
Како иде плаќањето, земањето и све со ред, ако може некој да ми објасни подетално би му бил благодарен. :)

Brutalic

hello world
7 септември 2012
197
94
Calgary, Alberta
www.vsnsolutions.net
Мене ме интересира дали некој купил нешто до сега, и дали му стигнало ?
Како иде плаќањето, земањето и све со ред, ако може некој да ми објасни подетално би му бил благодарен. :)

Друже, за плаќањето иде вака...

PayPal фактички и праќа сметка на твојата банка, а после тоа, Пејпел му плаќа на продавачот (откако парите се префрлени од твојата банка, на пејпел), во кратки црти. Откако продавачот ќе добие конфирмација дека веќе Пејпел му платил на неговата сметка, продавачот ќе ти испрати она што си го порачал од кај нив.

Овој начин се случува преку Ebay, Amazon, кај посигурни сајтови каде што продавачите се проверени и верифицирани (дека си стојат на зборот). За други сајтови, не сум сигурен кој е процесот.

Редовно купувам од Ebay и не сум имал проблем. Стално ми стасуваат порачки, дали биле нови или настаро, не е битно.

IgorB

hello world
27 октомври 2011
52
26
Друже, за плаќањето иде вака...

PayPal фактички и праќа сметка на твојата банка, а после тоа, Пејпел му плаќа на продавачот (откако парите се префрлени од твојата банка, на пејпел), во кратки црти. Откако продавачот ќе добие конфирмација дека веќе Пејпел му платил на неговата сметка, продавачот ќе ти испрати она што си го порачал од кај нив.

Овој начин се случува преку Ebay, Amazon, кај посигурни сајтови каде што продавачите се проверени и верифицирани (дека си стојат на зборот). За други сајтови, не сум сигурен кој е процесот.

Редовно купувам од Ebay и не сум имал проблем. Стално ми стасуваат порачки, дали биле нови или настаро, не е битно.

Се е тоа во ред, но како што разбрав неможеш да направиш воопшто акаунт на пејпал користејќи картичка од македонска банка.
Пробав и со виса и со виса електрон од две различни банки и се обидов да направам акаунт користејќи две различни лажни адреси (една бугарска, другата словенска). Ми даде ерор и дека не можам со нив да направам акаунт.

Ти плаќаш со каква картичка и од која банка (дали е воопшто македонска) ?

LaLi

hello world
3 февруари 2010
336
218
dali uste moze da se otvori nekako paypal nikako da uspevam probav so nlbtb visa electron slovenia,bulgaria, albania nikako nejke

Brutalic

hello world
7 септември 2012
197
94
Calgary, Alberta
www.vsnsolutions.net
Се е тоа во ред, но како што разбрав неможеш да направиш воопшто акаунт на пејпал користејќи картичка од македонска банка.
Пробав и со виса и со виса електрон од две различни банки и се обидов да направам акаунт користејќи две различни лажни адреси (една бугарска, другата словенска). Ми даде ерор и дека не можам со нив да направам акаунт.

Ти плаќаш со каква картичка и од која банка (дали е воопшто македонска) ?

Јас чисто му го објаснував процесот на Joco Ilievski на кој начин пејпел работи во позадина со трансфер на парите. Како и да е, за остатокот, за финтите со користење на Словенија, место Македонија, не знам, бидејќи не живеам во Македонија. Исто и не користам македонска банка за транзакции со пејпел. Имаше некои објаснувања во темава уназад неколку страни, но дали тие сеуште се валидни, и тоа не знам. :)

genius

hello world
6 ноември 2007
361
268
genius's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 4150
Storage
Western Digital 1TB EZEX + Western Digital 250GB
RAM
8GB DDR3 Kingston
Video card
Asus HD7750 1GB DDR5
Audio
Samson SR850
Monitor
LG 24' IPS + Samsung 19'
OS
Ubuntu 16.04 + Windows 8.1
Дали ќе може некој да ми префрли 5$ на мојот paypal затоа што не ми е верификуван па не можам сам да си ставам пари, за плаќање нека ми пише ПП ке се договориме

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Ѕвер си брат успеа, картица ставена сеа уше verify и крај.

Buzleski

hello world
12 септември 2008
86
1
Здраво дечки ... ги прочитав сите коментари околу PayPal, пробавв да средам работа ама не успеав, незнам зошто ама ми го дава следново: The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.
Ама ајде се надевам дека Македонија за брзо време ќе биде во листата на PayPal.
Е сега прашањето ми беше следно:
Дали некој знае или има било какво искуство со регистрација и верификација на картичка на www.Payza.com таму ја има Македонија и нема проблем со исплата и со прием на пари но јас неможам да се снајдам со верификацијата на мојата картичка која имено е од УНИ Банка?

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.245
675
Па друже, со картичка од УНИ Банка не можеш на PayPal, само Тутунска функционира. За тоа другото, не знам.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи