Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Измама околу мобилен телефон.

Статус
Затворена за нови мислења.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Не е тој Milestone овој скоро 4 години го имав . Јако телефонче најјискрено и сеуште му парира на поновиве телефони со тоа камерата... Али дека имам Huawei со расипана плочка и ми требаше уште еден исправен ама ете кој ти знаел дека и јас ке наседнам првпат во животот освен со некои други ситници од поодамна.Али најјозбилно муабетов е тоа што само од прилепчанец можам да начекам канта телефон а да ми го изрекламира како супер сочуван додека од другите градови си имам само добри искуства и како што е кажано така и било.Еве пр. Од гостивар пред скоро време земав галакси с3 за 7000 ден добро сочуван и тоа на невидено и на слепо али човекот си го испочитува зборот . Мене ми е криво само тоа што со лагата што можаат да постигнат ? Освен тоа што ке се засрамат. Не ми се битни толку телефоните и парите колку што ми е честа и совеста битна . Сакам да го пријавам в полиција не од што ми е криво за телефоните и за тоа што вредаат некој денар туку од тоа што си поигра со мојата доверба .
Ако честа ти е битна тогаш иди начекај го и искрши го од мавање, подобро ќе се чувствуваш а и такви преваранти само тоа и го заслужуваат. Ова со полиции и адвокати за ефтин телефон ти е губење на време и енергија.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Абе мош другиов е поголем па ќе го истепа овој, и ќе му поднесе тужба за нарушување на јавен ред и мир. И ем кинески телефон ем ќотек ем 700 евра казна :D

@Pane24 Ваков проблем се решава со или заеби го ти нешти или укради му нешто :)
Абе во лошо време живете сега младите, во мое време се даваше чотек за вакви работи и ако те преијавеше по полиција уште два чотека па нека пријави пак :D
Шала на страна, најдобро од све е да појде во полиција и да ја раскаже случката па тие ке му кажат дали може да се направи нешто или не! Нема штета ако се праша, нели.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.039
1.008
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Оној кој мами ќе измами пак. Не го обесхрабрувајте дечкото, ако има познат или роднина во полиција може да средат а воедно и да го средат лоповот да не му текне уште едаш друг да заебе.

Плус овде има два прекршоци. Покрај измамата мислам дека не смее да се користи телефон копија со сите нишани да изгледа како оригинал.

Ако помине како ништо да не било утре пак ќе заебе некој друг се додека не се најде некој паметен...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Aбе пробај си ја среќата со полоција, остај приказните дека нема да се замараат или слично.

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Ако честа ти е битна тогаш иди начекај го и искрши го од мавање, подобро ќе се чувствуваш а и такви преваранти само тоа и го заслужуваат. Ова со полиции и адвокати за ефтин телефон ти е губење на време и енергија.
Не е тоа решение, опнал му кинеско телефонче и сега ако пристапе физички кон него ќе му даде една тужба како шлак на тортата.

Точно дека тоа заслужуваат но како дојде времето... човек ако има врски и пари може да те туже и ако се испрдеш пред него...

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
земи киселина за боја вадење и истури му ја на колата. 500 евра минимум штета :rolleyes:

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Додека има офци ќе има и џемпери...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.298
11.836
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ах бре другар, да не те разочарувам, ама мислам дека ти е џабе и полиции и све, само ќотек му е мајката, не функционира државава по потребите на народот, имав случај, кога личност ме одра со пари (не е важна сумата), на истата личност и беше даден нов Xperia мобилен, со документи од One, гаранции глупости, све црно на бело, пораки по мобилни, по фб, по скајп, уште да можев да им приложам кој број гаќи носи, ма воопшто не ме ни примија да влезам да разговарам со инспектор или некој поодговорен, ме собра еден џандар, ме седна на клупа у станица у двор, вика да ти каже чичко миле, штом си дал доброволно, и немаш никаков документ дека сето тоа што си го дал е кај таа личност, најубаво е да си преболиш и да си продолжиш со животот, можеш приватно да тужиш, но не знам колку ќе ти излезе во твоја корист штом немаш ништо нотарско, туку е се усмен договор.

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
708
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Не мора се да е заведено на нотар па да имап основ да тужиш. Многу е важно ако при размената има сведок или два без разлика дали се твои пријатели или не. На суд си има постапка, си има вештачење, си има сослушување итн... се ќе се открие, дали оштетениот ја зборува вистината или не. Ако сведоците лажат нема проблем, има пријава и за лажно сведочење. Затоа е најдобро ако се зема нешто што сепак има одредена вредност да се изготви обичен документ (обичен лист хартија) и во него да се наведи каков вид на купопродажба се извршува, дали е размена, компензација и слично, копија од лична карта од двајцата, по еден потпис на тој документ и завршена приказна, неа мора на нотар да се оди да се заверува. И таквите договори имаат правна тежина и со таков документ постои основ за тужба

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
Не го тепај, не му κρши ρетρовизоρ нит му истуρај лаваκол на автомобилот.
Еби му го ρајатот со пρијавување во полиција.
Појди и пρијави го за измама. Ќе моρаат да постапат и да го повиκаат.

Во најмала ρаκа ќе го гњават 5 саати. Пρво ќе чеκа пρед соба бρој 1 па неписмениот џандаρ од соба бρој 1 ќе му ρечи "не знам јас то, оди чеκај пρед соба бρој 3" а во соба бρој 3 ќе му ги постават истите пρашања и ќе го натеρаат да оди κај инспеκтоρот во соба бρ. 2 κој се мачи додеκа ρазмислува "шо е то κинесκа κопија на S4 со κитκет"! Ќе се сκρши и ќе почне да подигнува тон и ќе го јаде.

[edit]
За тоа што ќе моρа да баρа паρκинг да не пρавиме муабет.

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Не мора се да е заведено на нотар па да имап основ да тужиш. Многу е важно ако при размената има сведок или два без разлика дали се твои пријатели или не. На суд си има постапка, си има вештачење, си има сослушување итн... се ќе се открие, дали оштетениот ја зборува вистината или не. Ако сведоците лажат нема проблем, има пријава и за лажно сведочење. Затоа е најдобро ако се зема нешто што сепак има одредена вредност да се изготви обичен документ (обичен лист хартија) и во него да се наведи каков вид на купопродажба се извршува, дали е размена, компензација и слично, копија од лична карта од двајцата, по еден потпис на тој документ и завршена приказна, неа мора на нотар да се оди да се заверува. И таквите договори имаат правна тежина и со таков документ постои основ за тужба
На дедо ми некои му изнудиле да им ги даде сите пари што ги има со него (се погодиле 8000 денари), кога го пријавивме случајот во полиција ни рекоа дека нема на кој основ да прават записник ако немало насилство, виновниците веднаш ќе се одбранеле дека ќе му ги вратат парите кога ќе можат.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168

Во најмала ρаκа ќе го гњават 5 саати. Пρво ќе чеκа пρед соба бρој 1 па неписмениот џандаρ од соба бρој 1 ќе му ρечи "не знам јас то, оди чеκај пρед соба бρој 3" а во соба бρој 3 ќе му ги постават истите пρашања и ќе го натеρаат да оди κај инспеκтоρот во соба бρ. 2 κој се мачи додеκа ρазмислува "шо е то κинесκа κопија на S4 со κитκет"! Ќе се сκρши и ќе почне да подигнува тон и ќе го јаде.

[edit]
dat epic advice :D

mmm121

hello world
10 февруари 2011
192
101
Гевгелија
mmm121's setup  
Processor & Cooler
AMD Athlon II 445 (4 x 3.1) UNLOCK
Motherboard
Асус М4н78 про
Storage
80ГБ Сата
PSU
Хантол 535
RAM
3гв ДДР2
Video card
нвидиа гт240
Case
АТХ
Mouse
Гениус ПС/2
Keyboard
Обична
Audio
Онборд
Monitor
Ацер в223
OS
Виста Стартер

[edit]

Баш така, ако сакаат во полиција ке го повикаат на информативен разговор да ја слушнат неговата приказна..... а во тие неколку часа може се да се случи. Ке му глумат добар и лош полицаец .........ке му викаат дај кажи како беше оти колегава лесно се нервира па може вака да биде така да биде..... и ако они му напнат ке се реши работава

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
Најдобра идеја ти е слика и фејсбук тука.Ова со полиции ти се живи глупости.Ќе ти се смееат таму:)А срамота е полицаец да ти се смее нели;)
Белким не си до толку.
И мене еден мајмун тука ме закрпи.Кога размислив после дека доброволно сум му ја дал робата,не ни помислив да се јавам во полиција.
Ама и типот си имал маки.Си се коцкал и си одел по жени па му недостасувале пари веројатно.Во прво време првата жена го покривала,па на крај се откажала од него и го шутнала како партал.Си викам на крај.Овој е голтар,не вреди да се замара човек со него.Некој друг ќе му ја стегне тупаницата место мене и ќе заврши и за мене работа.

Така да и тој твој другар,познаник што и да е,ќе се обиде и во иднина сигурно некој да изигра така,како тебе.Некој ќе се изнервира и примети,па ќе заврши и за тебе работа тогаш.Така да мој совет само слика и не се замарај повеќе

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Не во која земја, туку на која планета живеете? Мене ми провалија во станот и ме ограбија, еден куп злато и пари. Преку луѓе добив сознанија за тоа која група најверојатно ме ограбила, па бркав врски во полицја и никој сериозно не се зафати за случајот...Не па некој да се заинтересира за играчки од деца...

Afro-dh

hello world
27 јануари 2014
84
67
Скопје
Afro-dh's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 4590 Coolermaster Hyper 212 EVO
Motherboard
Gigabyte GA-Z97P-D3
Storage
Kingston SSD NOW V300 120gb - Toshiba 1TB Sata 3
PSU
Cooler Master G500
RAM
Crucial DDR 3 12800 4GB X 2
Video card
XFX R9 270X 2GB Double Dissipation
Case
Cooler Master Chassis K380
Mouse
tapa
Keyboard
tapa
Audio
tapa
Monitor
LG LED 24M45
OS
Win 8.1 64
Само сачекуш за ваков имбецил. Претепување здраво, да памети.

Ulrezaj

hello world
20 јуни 2012
438
708
Охрид
Ulrezaj's setup  
Processor & Cooler
Intel I9 - 9900k / NZXT Kraken X62
Motherboard
Gigabyte z390 Aorus Master
Storage
Samsung 860 Evo 250 GB / 3TB Toshiba
PSU
Cooler Master V850
RAM
16GB Kingston HyperX Predator 3200Mhz
Video card
ASUS ROG STRIX RTX 2070Super
Case
Asus TUF GT501
Mouse
Razer Mamba Tournament Edition
Keyboard
Razer Blackwidow Ultimate Stealth
Monitor
Alienware AW2518H
OS
Windows 10 64bit
Една работа само не ми е јасна. Како на такви луѓе им причинува задоволство и лесно заспиваат навечер ако заебат или ако му подметнат нешто на некој друг. Незнам само каква сатисфакција добиваат после таков чин и како живеат со себе си.

Физички да се преметуваш со некого што те заебал за телефон навистина не вреди. Ниту тој ќе се збогати ниту па ти ќе осиромашиш, нека му е на чест. Ќе се најде некој и ќе му направи FATALITY/BRUTALITY кога тогаш па зошто ем измамен да си, ем пари да ти земе ем ко обвинет да се јавуваш по судови... верувај, кога тогаш некое бате ќе го среди :)

Добро би било ако си во можност да ни посочиш кој е тој што те измамил и да знаеме бидејќи ако веќе ја споделуваш настанатата ситуација со нас барем треба да го споделиш и неговиот идентитет бидејќи нема причина да го криеш, апсолутно никаква, земајќи го фактот дека се е комлетно точно како и што напиша :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.071
14.170
За жал преваранти има и ќе има дури има век. Најпаметно е човек да се пази пред да загризе. После тоа во најголем број случаеви ти е се џабе и најдобро е да го преболиш.

Но се согласувам дека е добро лицето да биде ставено на тапет на јавни форуми со цел колку што се може луѓето да се информираат.

Последна промена:

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.483
7.747
Скопје
www.facebook.com
Значи денеска бев во полицијата и по по некој сат малтретирање и од соба до соба после 1 сат време конечно се разбрав со полицајците , не ми побараа ни документи од телефоните само ме испрашуваа за тоа што марка на телефон е . Ми земаа податоци мои и од него и број телефон . Ми рекоја дека можам да тужам и приватно али ке има трошоци и не било сигурно .
Па мислам дека е време да се открие копилево .
Денеска случајно низ пп на еден пријател му го покажав кој е и по некоја случајност му се јавил на овој пред мене за телефоните и овој му кажал дека телефоните ги продал и парите ги потрошил . Нека му се со среќа .
Omer Asanoski овоа е копилето .
Овој е неговиот број телефон - 075 703 681 доколку се најде повторно на огласник овој број телефон бидете претпазливи .
Огласот на реклама5 го избришал.
Дечково студирал во БТ али не знам кој факс е .
Автомобил има Волксваген Голф 4 металик зелена боја со ПП таблички а живее во с.Дебреште прав сељак .
И овде јавно ке му кажам доколку некогаш го прочита овој текст :
Со здравје да си ги трошеш парите и таквите како тебе народот си страда , али и тоа си има позитивна страна Што повеќе такви СЕЉАЦИ има како тебе тоа НИЕ ПОШТЕНИТЕ МАКЕДОНЦИ И ОСТАНАТИ НАРОДИ сме појаки !
П.С Ми иде да ти се изнапцујам и да те отерам у п.м али за жал не се спуштам на твое мизерно ниво.

Последна промена:

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Аууу момаков, по фаца му се познава дека има преварантска жичка.
Али ако, кој лошо прави, лошо и му се враќа, на ваков или таков начин.
Со овие измами он највеќе си штети на самиот себе на долгорочен план, но претпоставувам дека не е толку паметен за да го увиди тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

На врв