Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Имаш идеја за нов дизајн на IT.com.mk? Пиши!

Статус
Затворена за нови мислења.

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Инаку сегашниов дизајн мене ми се допаѓа и тоа многу

хехе и мене, меѓутоа не функционира како што треба.... maybe someday :p

Сменето го системот за коментари, има подобри опции од Facebook connect според мене, на пример Disqus

Најверојатно ќе го промениме.

mdN

hello world
26 јануари 2009
175
8
Како дизајн e ок.. ми се допаѓа што е едноставно и нема џиџимиџи..може малце потемно да биде.. Во претходните постови видов за почетната страна, стварно е онака баш натрупана.. може да биде поедноставно што би довело до поголема прегледност.. исто така и форумот има премногу категории и форуми .. може да ги регрупирате.. и ако не гледам добро исправете ме :D ама мислам дека нема IT download секција (за барем бесплатни програми и freeware(Бесплатни) без WAREZ!) .. Немој да ги сфатете како лоши критики :D

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
@forum
Кога се пишува код ако е долг да се скратува и да има read more Или така нешто и на клик да се прикажува цел код(или тука или во поп-ап).

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.881
34.181
roka.mk
Сеа ги разгледував групите и видов дека со месеци никој не постирал ништо во нив...а има интересни.Па идеата ми беше да ги оживееме некако,да има банерче до нив во насловна или така нешто....:skuter:

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Се сложувам со фаталити :D тоа би било нешто како споредно community ако се оживеат, што би било навистина интересно :D

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
да има банерче до нив во насловна или така нешто....

На почетната страна ќе се објавуаат добри, интересни и актуелни теми од форумот, кои најчесто ќе се менуваат на ден-два-три.

Планот е да ја извлечеме содржината од форумот на почетната страна, така да така ќе почнеме со тоа. Што се однесува до групите, ако не се актуелни и луѓето не наоѓаат корист тогаш ќе треба да најдеме чаре :) Идејата ќе биде ставена на todo list.

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Во ред се согласувам со вас дека ако се прави треба да се направи саглам, али тоа што го најавивте одамна некако непрофесионално изгледа. Пишува наскоро но има 2 месеца и повеќе од наавата. Јас да сум на ваше место новиот дизајн (на порталот) не би го најавувал толку рано. Или ајде потребен е feedback од корисниците. Али не би напишал наскоро со големи црвени букви...

eldiablo

Баниран/a
21 октомври 2008
820
48
Искрено и мене ми смета ова одолговлекување. Како што гледам 500 илјади работи се спомнаа, но јас би рекол почнете со основните работи, па корисниците од форумот тогаш да даваат забелешки што фали и што е добро. Овака не ја бива работата..

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.881
34.181
roka.mk
Абе ајде не ја бивало...А да не ви се кажеше дека ќе се мења,ќе немавте поима....Се си функционира како што треба и форум и портал,а кога ќе биде дизајнот ќе биде здрави и живи да бидеме ние :) j/k

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
srry за избришаните мислења ама се офф топик.

Што се однесува до „одоговлекувањето“ имаме работи кои во меѓувреме го одоговлекуваат комплетирање на дизајнот. Велиме „наскоро“ но никогаш не дадовме конкретно време кога ќе биде објавен. :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.975
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Немојте да го мењате дизајнот а ни интерфејсот одлични се!!

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
Еден предлог.Да има опција да можеме да избереме дали да го користиме овој сегашниов или новиот дизајн:) пошто има многу членови кој не сака да се мења дизајнот а има и кој сакаат да го видат новиот.Па мислам би било добро да има таква опција.

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Хмм незнам џанки некако... Чудно ке биде. може да се направи вака да стои така одредено време и кога би можела да се направи некоја скрипта да бележи колку кој скин се користи... и после одредено време би се видело дали да останат двата или само новиот. Иако јас сум за промени, вака стана досадно се едно исто!

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
И јас сум за некој промени,но сепак зошто чудно?Во некое ќоше долу нека има да се одбери скин пример ИТ white и ИТ како ке виде другиот.Но сепак да оставиме да видиме што ке кажат од администрација

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.386
217
Мислам дека промената нема да биде само во скинот, туку ќе се унапредат некои опции. Затоа мислам дека дизајнот сакале-нејќеле нема да може да се задржи ваков по желба. Админи?

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Ако ме држи добро меморијата, мислам дека сегашниот дизајн е на joomla а новиот ќе биде на wordpress. Дали постои таква опција за двете да се поврзат? Мислам дека не.

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Опција не постои таква што се разбира дека не значи оти неможе. Ке се направи нов скин за вордпрес оваков и готово. Али јас сум строго против идејава.

theurednik

Sensei Модератор
23 февруари 2009
499
136
it.com.mk
Да има опција да можеме да избереме дали да го користиме овој сегашниов или новиот дизајн...скин пример ИТ white и ИТ како ке виде другиот

Ќе биде разгледана идејата.

Што се однесува до нов дизајн, мора да го менуваме порталот бидејќи не излезе како што беше првпат замислено. Сакаме и имаме повеќе содржина, а со ваков дизајн тешко да ја истакнеме.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.698
5.492
srry за избришаните мислења ама се офф топик.

Ова ќе биде дел од новиот дизајн се надевам, најомилено делче ми е, и одкако ке биде направен апгрејдот ке биде задржан.:LOL::LOL:

Што се однесува до „одоговлекувањето“ имаме работи кои во меѓувреме го одоговлекуваат комплетирање на дизајнот. Велиме „наскоро“ но никогаш не дадовме конкретно време кога ќе биде објавен. :)

Нормално...И јас се слагам и те поддржувам дека секогаш има непредвидени работи кои можат да го одолговлечат комплетирањето и реализацијата на некој одреден план и проект...Ова е типично за нас, за нашата држава, за нас напатените и најпаметните, единствените на планетата...И секогаш ние имаме изговор од типот дека не сме дале КОНКРЕТНО време никаде, него сме рекле наскоро (ехехеее има време ќе биде), не сме предвиделе и слично :LOL::LOL::LOL:

И можеби некој членови имаат многу право за и околу промените...И јас би сакал да има мали промени но сепак би се сложил со psyside кој во своето излагање вели:
Цитирам: Немојте да го мењате дизајнот а ни интерфејсот одлични се!!
а и со дел од останатите членови кој дадоа предлог да има можност да се одбере дизајнот и интерфејсот па кој како милува...По некое време може да се направи анкета и да се заклучи нешто, односно конечно да се донесе одлука за изгледот...

Постои едно просто правило во светот кое се сеќавам дека многу добро го запамтив и го применувам, а тоа гласи вака:
Нештото што функционира добро и без проблем не го чепкај!!!

Или народски кажано кај нас односно неколку поговорки (кој читал книги се сретнал со нив) :
Немал ѓаволот работа па си ги "онадел" децата.
Не рчкај мечка да раѓа деца.

:wohoo:

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи