Мислам дека не е со тајмер, ти треба тебе фото сензитивен сензор(не сум сигурен за точново име), нешто слично како кога се пали уличното осветлување.Кој од уредиве со функција на прекидач поддржува местење на тајмери според времето на изгревање и заоѓање на сонцето, со соодветен офсет?
Сценарио: пали светло петнаесет минути пред да зајде сонцето, гаси го 30 пред изгрејсонце.
Сите sonoff уреди со тасмота фирмвер ја имаат таа опција.Кој од уредиве со функција на прекидач поддржува местење на тајмери според времето на изгревање и заоѓање на сонцето, со соодветен офсет?
Сценарио: пали светло петнаесет минути пред да зајде сонцето, гаси го 30 пред изгрејсонце.
И без Tasmota може ваков тајмерСите sonoff уреди со тасмота фирмвер ја имаат таа опција.
Уште една опција ти е Yeelight smart bulb + IFTTT, ако ти брка работа 10W (800 lm) сијалица. Бонус имаш контрола со Google assistant или Alexa, мењање бои и интензитет, итн...
Во ситуацијата не ми врши работа со сензор осетлив на светлина.Мислам дека не е со тајмер, ти треба тебе фото сензитивен сензор(не сум сигурен за точново име), нешто слично како кога се пали уличното осветлување.
Ми треба за постоечко решение, така да ова не е опција, поготово што сијалицата е Е27.Уште една опција ти е Yeelight smart bulb + IFTTT, ако ти брка работа 10W (800 lm) сијалица. Бонус имаш контрола со Google assistant или Alexa, мењање бои и интензитет, итн...
Кој програм го користат соноф уредите? И дозволува користење без поврзување со конкретен уред, за да го расчепкам малку на суво?И без Tasmota може ваков тајмер
А ќе мојт и слика од делот за подесување изгрејсонце/зајдисонце?eWeLink се вика ама нема да можеш без упарен уред.
Вака изгледа
И без Tasmota може ваков тајмер
Хммммм...Нема таков дел.
Без Tasmota можи тајмер како на сликине погоре ама не можи from Dusk to down прецизен тајмер.Хммммм...
Има можност со Yeelight Xiaomi сијалиците, но треба да најдеш што ја поддржува европскиот сервер, бидејќи претежно сме врзани на Mainland China а нормално таму изгрејсонце е во различно време.Хммммм...
И како овој уред одговара на барањето?Ај разгледајте го овој елемент од S_On_Off : Sonoff SC: ITead Wireless Environmental Monitor Station | ITEAD Studio
И како овој уред одговара на барањето?
Никаде не побарав сијалица. Барам прекидач што ќе пали и гаси веќе постоечки систем на надворешно осветлување кој не е со е27. Со оглед дека осветлувањето е одамна изведено единствена можност за инсталација е внатре, затоа не ми вршат работи ниту сензори за светло.ти немаш наведено каква сијалица бараш, yelight имаш таква опција ама викаш е27 била
Земи Sonoff POW R2 и не комплицирај. Тајмерор ќе мораш да го менуваш 2-3 пати годишно и тоа е тоа. Два-три клика во апликацијата и готово.Никаде не побарав сијалица. Барам прекидач што ќе пали и гаси веќе постоечки систем на надворешно осветлување кој не е со е27. Со оглед дека осветлувањето е одамна изведено единствена можност за инсталација е внатре, затоа не ми вршат работи ниту сензори за светло.
Веќе нарачав соноф, ама без мерач на потрошувачка - не ми треба тоа.Земи Sonoff POW R2 и не комплицирај. Тајмерор ќе мораш да го менуваш 2-3 пати годишно и тоа е тоа. Два-три клика во апликацијата и готово.
Бонус ти е мерењето на потрошувачка во живо (+ покажува и Ампери)
Земи Sonoff POW R2 и не комплицирај. Тајмерор ќе мораш да го менуваш 2-3 пати годишно и тоа е тоа. Два-три клика во апликацијата и готово.
Бонус ти е мерењето на потрошувачка во живо (+ покажува и Ампери)