Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Google AdSense

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Одобруваат од Адсенс ако имаш страна која не е за политика, баш пред нецела недела беше одобрен еден акаунт на кој што работев. Само треба да се пази на квалитетни статии и да бидат истите поголеми. Исто така внимавајте темата да биде добра и целата страна да биде топ средена. (Privacy Policy, ToS, Disclaimer, DMCA, About, Contact е потребно).

Инаку Адсенс акаунти се продаваат за некои 50-60$ целосно активирани.

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
@pipelin за жал не си во право. Имам entertainment страна што има многу интересна под-тема, сите (над 80) статии се над 800 збора, имам и трафик (колку толку), но 2 пати ме одбиваат поради insufficient content, па прекинав да се трудам. Затоа сега барам акаунт.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
@pipelin за жал не си во право. Имам entertainment страна што има многу интересна под-тема, сите (над 80) статии се над 800 збора, имам и трафик (колку толку), но 2 пати ме одбиваат поради insufficient content, па прекинав да се трудам. Затоа сега барам акаунт.

Јас кажав за мој неодамнешен случај на кој активирав Adsense и истиот траеше не повеќе од две недели и имаше помалце од 40 статии кои беа 500-1000 зборови.
Имаше ли барем малце трафик кога аплицираше? Дали може во ПП да ми ја испратиш страната да ја разгледам?

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Добро овие од фесјбук дали се нормлани?
123.JPG
1345.JPG

Па повеќе трафик со 5 долара човек на фивер ќе направе отоколку со преценето рекламирање на Фејсбук..

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Добро овие од фесјбук дали се нормлани?
Погледнете го атачментот 52258
Погледнете го атачментот 52256

Па повеќе трафик со 5 долара човек на фивер ќе направе отоколку со преценето рекламирање на Фејсбук..
А ти планираше да праиш буст на пост, а притоа внатре да чекаш некој додатно да кликне и на адсенсе? :D

Covek1

read-only
23 мај 2016
17
1
Здраво,ме интересира дали ако кликаат на рекламите луѓе од афричките држави или азиските,ќе ми се намали вредноста на кликовите?

Covek1

read-only
23 мај 2016
17
1
Муабетот тука да ви остане.. нека образложи некој :eek:
Прашувам зашто читав дека намерно кликале на рекламите од тие земји,за да ти качат ctr 200% за да те избришат,зашто тоа им било единствен извор на приходи на нив,затоа и прашав

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Кој се тие намерно што ке ти кликаат на рекламите :), освен ако немаш непријатели па да те буткаат :). Треба да се концентрирате само на US публика као што кажав другите земји не носат пари.

Според мојот адсенсе вака стојат работите според држави:

- USA
- Australia
- Canada
- UK
- Canada
- Norway

Овие ми се топ 6 држави што ми носат пари од адсенсе.

igork

hello world
1 март 2010
56
10
дали вреди да се купи гиг од фивер како споделувања на фејсбук групи, shares, retweets, instagram posts
дали е опасно, дали е полезно?

Slider_riste

read-only
5 јуни 2013
6
1
Другари во која банка исплакаат чекови и со која провизија.
Би ви бил благодарен ако некој ме извести.
Фала

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
856
737
Другари во која банка исплакаат чекови и со која провизија.
Би ви бил благодарен ако некој ме извести.
Фала
Отвори си девизна и мене сеа ке ми стаса чек појма неам која исплака

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Can4sta

Баниран/a
19 јануари 2008
308
354
Муабетот тука да ви остане.. нека образложи некој :eek:

клик од афрички земји со cpc 0.03-4$ нема шанси да ја намали вредноста на клик од уса со cpc 0.30$, ако страницата ти е оптимизирана на англиски и со добар кејворд.

Просечно, на крај на денот може ќе ти се чини дека ти ја намалил вредноста, ако имаш повеќе клика од овие афрички земји, али во глобала тоа нема врска.

Fleksi

read-only
31 јануари 2017
29
10
slavgamers.com
Штом страната е на македонски ногу потешко се добива се чека многу време а па со 20/30 посети дневно дефинитивно ке бидеш одбиен моментално една моја пријателка го има истиот проблем..имам другар што еве веќе 3 месеца му е сајтот со 500 посети дневно и англиска содржина уште не му е одобрен.

covek01

read-only
9 февруари 2017
28
5
здраво,ме интересира кога се полни You've reached 81% of your payment threshold,
ТHRESHOLD e 70е,а на лајфтајм имам 90е,кога ќе ми гри префрлат?извинете сеа почнав со ад сенс

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
здраво,ме интересира кога се полни You've reached 81% of your payment threshold,
ТHRESHOLD e 70е,а на лајфтајм имам 90е,кога ќе ми гри префрлат?извинете сеа почнав со ад сенс

На 21ви од месецот најчесто се пуштаат пари од минатиот месец. Така да ако си направил во јануари над 70€ ќе ти стигнат во овој месец кај 21 (плус некој ден додека ги обработат во банка).

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

WT801

read-only
17 јануари 2016
22
21
Добро AdSense стана ко Content.ad. Page RPM не мрда од 1-3 евра...
Да не има некој неколку совети како до подобро Page CTR (место на реклами, број на реклами per page, вид на реклами, responsive-nonresponsive, препорачлива WordPress тема со повисоко CTR?)

Секое инфо е добредојдено. :)

covek01

read-only
9 февруари 2017
28
5
Добро AdSense стана ко Content.ad. Page RPM не мрда од 1-3 евра...
Да не има некој неколку совети како до подобро Page CTR (место на реклами, број на реклами per page, вид на реклами, responsive-nonresponsive, препорачлива WordPress тема со повисоко CTR?)

Секое инфо е добредојдено. :)
И јас тоа викам,ми плаќаат 0.0 нешто пи клик,ако е толку евтино,да зеам и јас да се рекламирам на гугл

WT801

read-only
17 јануари 2016
22
21
И јас тоа викам,ми плаќаат 0.0 нешто пи клик,ако е толку евтино,да зеам и јас да се рекламирам на гугл

И тоа шо викаш. А Google Adwords имаат ненормални цени доколку сакаш да се рекламираш кај нив. Мака ми е што 95% од кликовите се USA а добиваат страшно low CPC...

covek01

read-only
9 февруари 2017
28
5
И тоа шо викаш. А Google Adwords имаат ненормални цени доколку сакаш да се рекламираш кај нив. Мака ми е што 95% од кликовите се USA а добиваат страшно low CPC...
И мене ми се над 90 посто уса,немаат пари за реклами маму им

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно